لیست اختراعات محمد محمدشفيع
بخش اعظمي از فرآيند هايي كه بر روي كيفيت محصولات اثر مي گذارد مربوط به فرآيند هاي برداشت و پس از برداشت مي شود. كوفتگي نظر بسياري از محققان را به عنوان يكي از مهمترين عاملان ميزان ضايعات وخسارت و كاهش كيفيت ميوه تازه به خود جلب كرد. از اين رو ساخت دستگاهي كه به وسليه آن بتوان پارامترهاي كوفتگي را تعيين كرد مهم مي باشد. براي اين منظور دستگاهي مجهزتر ساخته شد تا روش تست سقوط توسعه يابد. روش اجرايي به اين صورت است كه نمونه هاي ميوه از ارتفاع هاي معيني رها شده و به سطح ضربه زير آن برخورد مي كنند. به اين صورت است كه نمونه ها از ارتفاعات سقوط پايين رها شده و به طور تدريجي اين ارتفاع افزايش مي يابد. با برخورد ميوه با سطح زير آن حسگر نيرو فعال شده و از خود ولتاژ توليد مي كند. ولتاژ توليدي پس از ثبت شدن توسط اسيلسكوپ به سامانه تحصيل داده فرستاده مي شود. براي هر ارتفاع زمان برخورد با سطح تماس و ولتاژ ماكزيمم كه نماينده نيروي تماسي اوج مي باشد در سامانه تحصيل داده ثبت مي شود. از اين رو پيشبيني روند كوفتگي با اعمال فاكتورهاي كوفتگي نظير انرژي ضربه، نيروي تماسي اوج، زمان برخورد (زمان تماس بين ميوه و صفحه ضربه)، شعاع انحناي محصول و . . . انجام مي شود. به اين ترتيب حجم و سطح كوفتگي ها در ارتفاعات مختلف تعيين مي شود و بعد از تجزيه و تحليل داده ها مقدار ارتفاع و نيروي اوج تماسي آستانه كوفتگي كه معيار مهمي از آسيب مكانيكي ميوه مي باشد معين مي شود.
موارد یافت شده: 1