لیست اختراعات محمد مهدی جباری


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 12
تاریخ اظهارنامه: 1391/02/20
مالک/مالکان: محمد مهدي جباري
تاریخ ثبت: 1391/04/25
مخترع/مخترعان: محمد مهدي جباري
خلاصه اختراع:

دستگاه آزمايش نفوذ پذيري مصالح ژئوتكستايل با كاربري فيلتراسيون با قابليت شبيه سازي بستر و سيستم ثبت اتوماتيك اطلاعات» با خصوصيات ذكر شده در بخش توصيف دستگاه قادر است تا با ايجاد شرائط شبيه سازي بستر به وسيله قرارگيري گوي هاي فلزي صفحات سوراخدار و يا مصالح دانه اي و همچنين با ايجاد سهولت در اندازه گيري و ثبت اطلاعات از طريق ترانسميترهاي فشار و سنسورهاي دما و تنش فشاري ، انجام آزمايش هاي نفوذپذيري مصالح ژئوتكستابل با كاربري فيلتراسيون به روش ASTM-5101 را با شرايط راحت تر سريعتر و با دقت بيمشتري امكان پذير نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/20
تاریخ ثبت: 1391/04/25
خلاصه اختراع:

« دستگاه اندازه گيري و ثبت اتوماتيك فشار، تنش و دما با دقت بالا و در زمانهاي مورد نظر با قابليت نرم افزاري كاليبراسيون سيستم و رسم نمودار »، با دقت بسيار بالاي مقادير اندازه گيري سده، امكان اتصال همزمان ۱۰ سنسور به دستگاه، امكان استفاده از دستگاه از طريق صفحه نمايش لمسي، قابليت ذخيره سازي اطلاعات بر روي مموري، قابليت كاليبراسيون دستگاه و نرم افزار جانبي جهت نمايش، كنترل خروجي، رسم نموداره تعيين اسامي داده ها و امكان اندازه گيري، ثبت، نمايش، ترسيم نمودار و كاليبراسيون سنسورهاي فشار، دما و تنش فشاري را داشته و دقت اندازه گيري داده ها به مراتب از سيستم هاي تك كاره مشابه موجود بيشتر مي باشد..

تاریخ اظهارنامه: 1391/06/01
تاریخ ثبت: 1391/09/12
خلاصه اختراع:

يكي از انواع جداسازهاي لرزه اي پايه، جداساز پاندولي اصطكاكي مي باشد كه بين سازه و پي نصب مي شود. اين اتصال توسط دو سطح تماس اصطكاكي از جنس فولاد ضد زنگ (Stainless Steel) ايجاد مي شود. توانايي اين جداساز براي كمينه كردن جابجايي و همچنين شتاب وارد بر سازه با توجه به پارامترهايي نظير دوره تناوب سازه، دوره تناوب جداساز و همچنين شعاع انحنا سطح مقعر آن تعيين مي شود. ايده جديد مطرح شده، سيستم جداساز پاندولي اصطكاكي متكي بر پي هاي مقعر است كه در واقع حالت تعميم يافته اي از سيستم جداساز پاندولي اصطكاكي است كه هدف آن استفاده از پي هاي مقعر در پاي ستون ها به منظور ايجاد يك حركت پاندولي براي كل سازه در هنگام وقوع زلزله است. با توجه به شعاع تقعر پي، مي توان در فضا نقطه اي مجازي را به عنوان مركز اين تقعر يافت كه در واقع مركز آني دوران سازه بوده و با حركات زمين جابجا مي شود و محور مركزي سازه همواره از آن نقطه مي گذرد. اين نوع رفتار تداعي كننده حركت يك پاندول آويزان است. در ايده مورد نظر لغزش ستون بر روي سطح مقعر پي، سبب ايجاد اصطكاك مي شود و اين امر منتج به مستهلك شدن نيروهاي وارد بر سازه ناشي از زلزله مي شود. اين سيستم جداسازي با ايزوله كردن سازه از ارتعاشات پايه و بالا بردن دوره تناوب طبيعي ارتعاش آن، انتقال شتاب زمين را به ساختمان تقليل دهد و باعث كاهش خسارات در ناسازه ها و بهبود سطح عملكرد لرزه اي سازه مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/06/01
تاریخ ثبت: 1391/09/12
خلاصه اختراع:

يكي از انواع سيستم هاي سازه اي اقتصادي به نام سيستم قاب خرپائي متناوب مشهور است. سيستم قاب خرپائي متناوب يكي از انواع سيستم هاي سازه اي با مهاربندي جانبي در سازه هاي فولادي محسوب مي شود كه در سال 1960 توسط محققين دانشگاه M.I.T ابداع شد. عملكرد اين سيستم مانند يك تير طره اي قائم است كه ستون ها، مانند بال هاي تير و دهانه هاي خرپائي مانند اعضاي جان هستند. به دليل فاصله زياد بين ستون ها كه باعث ايجاد حداكثر فضاي مفيد معماري مي شود و افزايش مقاومت ساختمان در مقابل حريق به علت فاصله زياد ستون ها و نيز به لحاظ صرفه اقتصادي مخصوصاً در سازه هاي بلند مرتبه، اين سيستم مورد توجه محققين قرار گرفته است. به جرأت مي توان گفت، بزرگترين مشكل اين سيستم محدوديت شكل پذيري آن مخصوصاً در سازه هاي بلندمرتبه مي باشد. براي تأمين شكل پذيري لازم و عملكرد مطلوب تر اين سازه ها در مقابل زلزله، روش هاي متعددي مثل استفاده از انواع ميراگرهاي ويسكوز، بادبندهاي كمانش ناپذير يا استفاده از ديتايل هاي خاص در محدوده دهانه ويراندل هر خرپا، ارائه شده است. يكي از روش هاي جديد براي بهبود عملكرد لرزه اي اين قاب ها و همچنين كاهش خسارات سازه اي و غير سازه اي وارده به آن ها هنگام وقوع زمين لرزه، استفاده از مفهوم بلند شوندگي از پايه است. سيستم سازه اي قاب خرپائي متناوب با امكان حركت گهواره اي بلندشونده از پايه، داراي تيرها و ستون ها و بادبندها يي همانند مدل هاي متداول قاب خرپائي مي باشد، با اين تفاوت كه به كمك جزئيات خاصي در پاي ستون اجازه بلند شدن از روي پي در اين سيستم امكان پذير مي باشد. بارهاي ثقلي و نيروهاي پس كشيدگي كابل ها مقاومت قاب را در برابر بلند شدن تأمين مي كنند و هم چنين پس از بلند شدن قاب، عامل بازگرداندن آن به حالت اوليه مي باشند. نحوه خاص حركت در اين سيستم سازه اي سبب كاهش انرژي ورودي و هم چنين برش پايه شده و علاوه بر كاهش نياز به جزئيات اجرايي وقت گير، صرفه اقتصادي قابل ملاحظه اي به همراه خواهد داشت. جهت كنترل و كاهش اثر ضربه ناشي از بازگشت ستون بلند شده به جاي اول خود نيز از يك نوع ميراگر اصطكاكي ابداعي استفاده شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/06/01
تاریخ ثبت: 1391/06/01
خلاصه اختراع:

سيستم قاب خرپائي متناوب يكي از انواع سيستم هاي سازه اي با مهاربندي جانبي در سازه هاي فولادي محسوب مي شود. عملكرد اين سيستم مانند يك تير طره اي قائم است كه ستون ها، مانند بال هاي تير و دهانه هاي خرپائي مانند اعضاي جان هستند. بزرگترين مشكل اين سيستم محدوديت شكل پذيري آن مخصوصاً در سازه هاي بلندمرتبه مي باشد. براي تأمين شكل پذيري لازم و عملكرد مطلوب تر اين سازه ها در مقابل زلزله، روش هاي متعددي مثل استفاده از انواع ميراگرهاي ويسكوز، بادبندهاي كمانش ناپذير يا استفاده از ديتايل هاي خاص در محدوده دهانه ويراندل هر خرپا، ارائه شده است. يكي از روش هاي جديد براي بهبود عملكرد لرزه اي اين قاب ها و همچنين كاهش خسارات سازه اي و غير سازه اي وارده به آن ها هنگام وقوع زمين لرزه، استفاده از مفهوم بلند شوندگي از پايه است. سيستم سازه اي قاب خرپائي متناوب با امكان حركت گهواره اي بلندشونده از پايه، داراي تيرها و ستون ها و بادبندها يي همانند مد هاي متداول قاب خرپائي مي باشد، با اين تفاوت كه به كمك جزئيات خاصي در پاي ستون اجازه بلند شدن از روي پي در اين سيستم امكان پذير مي باشد. بارهاي ثقلي و نيروهاي پس كشيدگي كابل ها مقاومت قاب را در برابر بلند شدن تأمين مي كنند و هم چنين پس از بلند شدن قاب، عامل بازگرداندن آن به حالت اوليه مي باشند. نحوه خاص حركت در اين سيستم سازه اي سبب كاهش انرژي ورودي و هم چنين برش پايه شده و علاوه بر كاهش نياز به جزئيات اجرايي وقت گير، صرفه اقتصادي قابل ملاحظه اي به همراه خواهد داشت. جهت كنترل و كاهش اثر ضربه ناشي از بازگشت ستون بلند شده به جاي اول و كاهش اثر مدهاي بالاتر ارتعاش بر نحوه رفتار سيستم، يك پيكربندي جديد سازه اي ارائه شده و در آن از يك نوع ميراگر اصطكاكي پيچشي ابداعي جهت جذب و استهلاك انرژي، استفاده شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/09
تاریخ ثبت: 1392/01/26
خلاصه اختراع:

يكي از مهمترين مسائل شهري نگهداري و بررسي خرابي و يا نشتي لوله هاي انتقال آب و گاز ميباشد. اين لوله ها در چند متري زير زمين قرار دارند و در صورت بروز خرابي تا هنگامي كه عوارض و خسارات آنها آشكار نشود معمولاً مورد شناسايي قرار نميگيرند. سيستم مذكور با استفاده از روش شبكه سيم بندي شده متراكم و با استفاده از پردازنده هاي مفصلي گسترده كه نسبت به پردازنده هاي مفصلي معمولي تا بيش از 200 شبكه سيم بندي شده را پوشش ميدهند، عمل ميكند. همچنين داراي ملاحظات مخصوص به شرايط محيطي شهري و طولاني بودن لوله ها از جهت تغذيه و غيره ميباشد. با استفاده از اين روش كه با استفاده از پوشش لوله هاي شهري گاز و آب توسط شبكه سيم بندي شده متراكم ميباشد ميتوان به وجود خرابي و يا خلل و فرج در لوله هاي آب و گاز شهري در همان لحظه پي برد و مكان دقيق و آدرس ، شكل لوله و .. را نيز توسط كنترل كننده اصلي مشخص نمود و نسبت به تعميرات آن اقدام نمود. همچنين سيستم قادر به تشخيص خودكار قطع شدگي خودكار خطوط ارتباطي نيز ميباشد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/09/28
تاریخ ثبت: 1392/01/26
خلاصه اختراع:

خطوط لوله و شبكه ي لوله كشي يكي از ضروريات مهم جهت تامين نياز هاي خانگي و شهري ميباشد ، به واسطه ي خطوط لوله نياز هاي مهمي همانند گاز شهري ، آب ، خوراك پالايشگاه ها و پتروشيمي و... تامين ميشود. اين لوله ها گاهاً به عللي همانند پوسيدگي ، شكستگي و فشار و غيره دچار خرابي و خوردگي ميشوند. نتيجه ي اين خوردگي و خرابي نشت محتويات داخل لوله به بيرون است كه باعث بروز مشكلات زيادي ميشود. در سيستم شناسايي اتوماتيك نشتي لوله هاي خانگي بر اساس شبكه سيم بندي متراكم ، نشتي لوله ها نه بر اساس سنسور هاي حساس به مواد داخل لوله بلكه به واسطه خرابي خود لوله و توسط شبكه سيم بندي شده سطحي لوله كه شامل شبكه اي است كه متشكل از سيم هاي نازك مسي بوده و بر سرتاسر لوله محكم ميشوند و با پوشش شكننده كننده اي پوشش داده ميشوند تشكيل شده. در مفصل هاي لوله نيز كه امكان پوشش دهي نيست از سنسور ها استفاده ميگردد. سيستم قادر به شناسايي قطع شدگي خطوط ارتباطي پردازنده هاي مفصل ميباشد و در نهايت شكل سه بعدي شبكه سيم بندي شده را به همراه مكان خرابي به كاربر نمايش ميدهد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/09
تاریخ ثبت: 1392/01/26
خلاصه اختراع:

يكي از مساله هاي مهم در خطوط لوله مساله ي پيدا نمودن ترك ها ، نشتي ها و خلل و فرج لوله ها ميباشد. بدين منظور از روش هايي استفاده ميشود. يكي از اين روش ها، استفاده از سيستم شناسايي اتوماتيك نشتي لوله ها براساس شبكه ي سيم بندي متراكم است كه در اين روش، در حالت خانگي و شهري با ارتباط دهنده سيمي، قسمت پردازنده هاي مفصلي آن نياز به تغذيه با كابل دارد. در اين حالت به دليل طولاني بودن كابل، براي جلوگيري از تلفات اهمي بايستي ولتاژ را حداقل به 12 ولت برسانيم. به همين جهت اگر روش مذكور براي اسكن لوله هاي حامل مواد قابل اشتعال (همانند گاز) به كار رود، در صورت ضربه بسيار شديد (همانند بروز زلزله) و شكستگي لوله همزمان با پارگي سيم احتمال جرقه و آتشسوزي وجود دارد. ماژول مذكور كه در قبل از ادامه هر پردازنده مفصلي نصب ميشود با بررسي سلامت كابل در صورت پارگي سريعاً تغذيه را قطع ميكند و بدين ترتيب جلوي خطرات احتمالي گرفته خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/15
تاریخ ثبت: 1392/01/26
خلاصه اختراع:

خطوط لوله يكي از بخشهاي مهم زندگي مدرن امروزي به حساب ميروند. اين خطوط لوله گاهاً به دلايلي دچار پوسيدگي و خرابي ميگردند. يكي از روش هايي كه ميتوان براي شناسايي نشتي و ترك ها از آن بهره جويي كرد، روش شناسايي با استفاده از شبكه سيم بندي شده متراكم است. در حال حاضر اين روش با استفاده از دستگاه هاي سيم پيچي دور لوله انجام ميشود. كه علي رغم سودمندي داراي حداقل دو مشكل دشواري پيچيدن سيم هاي بسيار نازك به صورت منظم به دور لوله و همچنين مشكل پيچيده شدن عمودي آن بر سطح لوله كه باعث كاهش دقت نسبت به ترك هاي عمودي ميشود. نوار مذكور نواري است كه به صورت قطعه اي و براي طول هاي مشخص توليد شده و به صورت جاسازي شده داراي شبكه سيم بندي شده متراكم ميباشد. بعلاوه شبكه سيم بندي شده متراكم داخل نوار مسطح به صورت عمودي بر آن نصب و محكم شده، و از آنجايي كه نوار بايستي به صورت مايل به دور لوله پيچيده شود، نتيجتاً شبكه سيم بندي شده متراكم نيز به صورت مايل به دور لوله پيچيده خواهد شد و از اين رو دقت بيشتري نسبت به حالت عادي كه شبكه به صورت سيمي به دور لوله پيچيده ميشود خواهيم داشت.

تاریخ اظهارنامه: 1390/07/27
مالک/مالکان:
تاریخ ثبت: 1391/01/31
خلاصه اختراع:

با توجه به بيابانها و شنزارهاي حاكم در طبيعت و وزش بادهاي شديد و در برداشتن الودگي هوا سيستمي را ساخته كه به وسيله آن بتوان اين مشكل بزرگ را با كمترين هزينه رفع نماييم . به راستي كه در بيابان و شنزارها بادهاي شديدي مي وزد و مشكل بسياري را براي شهرهاي مجاور به وجود مي آورد. هم اكنون در عصر حاضر روش رايج بيابان زدايي استفاده از قير و ازت پاشي است كه هزينه زيادي را در بر دارد و موقتي است. با توجه به موارد گفته شده بالا سيستمي را طراحي كرده كه بتواند در طول دراز مدت جوابگوي مشكل وزش باد در بيابانها باشد با توجه به كمي آب در بيابان سيستمي را طراحي كرده كه بتواند در طول سال آب باران را ذخيره سازي نمايد و با كاشت درختهايي كه در بيابان سازگاري دارد بتوان به مقدار لازم در طول سال اب مورد نياز آنها را تامين نمود. سيستم به گونه اي طراحي گرديده كه توسط سنسور مورد نظر با توجه به نوع گياه و پوشش گياهي سنسور تنظيم گردد و رطوبت خاك را اندازه گيري و براساس مقدار نياز رطوبتي كه پوشش گياهي لازم دارد شيرهاي برقي فعال شده و ميزان آب كافي را از منبع به گياه مي رساند تا رطوبت خاك متعادل گردد به محض اينكه رطوبت متعادل گرديد شير برقي غير فعال و مسير قطع مي گردد.

موارد یافت شده: 12