لیست اختراعات محمود اميد
نحوه كار دستگاه به اين ترتيب است كه نمونه ها از قسمت ورودي دستگاه روي تسمه نقاله قرار مي گيرند. دوربين و ديود ليزري در بالاي تسمه نقاله به ترتيب به صورت عمودي و مورب نصب مي گردند؛ سپس نمونه ها با حركت بروي تسمه نقاله توسط ديود ليزري مورد كاوش قرار مي گيرند، در اين هنگام دوربين نيز در چند فريم متوالي از نمونه ها عكس گرفته و تصاوير كه در آن ها بازتاب نور ليزر قرار دارد از طريق كارت تصويرگير به كامپيوتر منتقل شده و در محيط برنامه نويسي MATLAB يا C++ مورد تحليل قرار گرفته و شكل سه بعدي آن ها استخراج مي گردد. در مرحله بعد حجم قطعات مرغ از شكل سه بعدي تخمين زده مي شود كه اين مسئله مي تواند در فرايند بسته بندي قطعات مرغ بسيار مهم باشد و نمونه هايي كه در يك محدوده حجمي قرار دارند در يك بسته قرار گيرد (به طور مثال سينه هاي تقريباً هم حجم) و به اين ترتيب تعداد مشخصي از نيروي كارگري در خطوط قطعه بندي و درجه بندي مرغ قطعه بندي شده حذف مي گردند. پس از اين مرحله از تصاوير رنگي گرفته شده توسط دوربين CCD شاخص هاي شكلي، رنگي و بافتي استخراج گرديده و به عنوان ورودي به روش مبتني بر هوش محاسباتي داده مي شود تا هر قطعه توسط مدل توسعه داده شده درجه بندي گردد. در نهايت مركز كنترل به عملگرها دستور مي دهد تا عمليات درجه بندي را بر اساس نوع قطعات مرغ (ران، سينه، فيله و بال) انجام دهد.
طرح حاضر از دو جمع كننده خورشيدي به مساحت 5 متر مربع، شاسي، واحد كنترل خورشيدي، مخزن، آب گرم كن، 2 عدد مبدل حرارتي، يونيت هيتر و واحد كنترل دما تشكيل شده است. عملكرد مجموعه بدين ترتيب است كه جمع كننده ها جلوي آفتاب و با زاويه عرض جغرافيايي محل و رو به جنوب قرار مي گيرند. با توجه به صفحه جاذب اين مجموعه، دماي آن بالا رفته و سبب افزايش دماي مخلوط آب و ضد يخ داخل لوله هاي آن مي گردد. پمپ واحد كنترلي خورشيدي، بر اساس دماي آب داخل جمع كننده، و دماي آب داخل مخزن و تصميم به پمپاژ آب در داخل جمع كننده مي نمايد. آب گرم شده توسط جمع كننده توسط يك پمپ در يك كويل حرارتي به چرخش در آمده و گرماي آن به آب داخل مخزن منتقل مي شود. و دماي آب داخل مخزن بالا مي رود. در اين حالت اگر دماي آب داخل مخزن از حد مطلوب از قبل تعيين شده، پايين تر باشد، منبع مكمل روشن خواهد شد و دماي آن را به حد مطلوب مي رساند. و اگر از دماي مورد نظر بالاتر باشد منبع مكمل روشن نخواهد شد. در اين حالت اگر نياز به گرمايش سالن باشد، پمپ و فن يونيت هيتر به صورت خودكار روشن خواهند شد و با عبور آب گرم از داخل لوله هاي يونيت هيتر، هواي سالن توسط پنكه يونيت هيتر از روي لوله هاي آب گرم عبور كرده و گرم مي شود و در داخل سالن به گردش در خواهد آمد. و اين كار به صورت مداوم و خودكار انجام خواهد شد. با اين روش بخشي از انرژي لازم جهت گرمايش سالن به كمك انرژي پاك، دايمي و ارزان خورشيد تامين خواهد شد.
هدف از طرح حاضر توسعه سامانه كنترلي منطبق بر منطق فازي جهت پايش شرايط محيطي سالن مرغداري است. جهت امكان اجرا و امكان سنجي كاربرد طرح در سالن هاي به ابعاد واقعي و موجود، ابتدا طرح در يك مرغداري مدل به مساحت 12 متر مربع و ظرفيت 120 جوجه اجرا شد. به منظور تعيين دما در بخش هاي مختلف سالن و بيرون از 3 حسگر دماي LM35 و يك حسگر AD590 استفاده شد. همچنين جهت تعيين رطوبت سالن و بيرون از دو حسگر HIH4000 استفاده شد. يكي از پارامتر هاي مهم در سالن هاي مرغداري تدارك هواي تميز و تهويه مناسب براي جوجه هاست. چرا كه در اثر تنفس و فضولات جوجه ها گاز هاي آمونياك و دي اكسيد كربن توليد مي شود. در اين طرح جهت تعيين لحظه اي گاز CO2 از حسگر MG811 و جهت تعيين گاز NH3 از حسگر MQ137 استفاده شد. داده هاي اين حسگر ها توسط ميكروكنترلر مركزي دريافت شده و جهت تحليل و انجام عكس العمل مناسب توسط عملگر ها از طريق پورت سريال RS232 به كامپيوتر مركزي فرستاده مي شوند. در كامپيوتر يك واسط گرافيكي جهت نمايش و تصميم گيري در نرم افزار Lab VIWEطراحي و تدوين شد. در اين طرح جهت كنترل دقيق تر، كاهش مصرف انرژي در عملگر ها و نيز كاهش مصرف انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب به جاي منطق دو دويي( On/Off)، از منطق فازي بهره گرفته شد. جهت كنترل شرايط از سه كنترلر بهره گرفته شد. قوانين فازي اين كنترلر ها به كمك شخص خبره تعيين و در نرم افزار تدوين شدند. پس از نصب كليه عملگر ها ( مه پاش، يونيت هيتر، فن تهويه و كولر) و حسگر ها، سامانه راه اندازي شد. پس از تست در شرايط جوي مختلف، مشخص شد كه سامانه به راحتي مي تواند شرايط مطلوب و مورد نياز جوجه را در هر شرايط جوي و با كاهش ميزان عملكرد عملگر ها در حداقل زمان تامين كند. با به كار گيري اين سامانه در محيط هاي بسته دامي، كشاورزي و صنعتي با دقت بالا شرايط مطلوب تامين خواهد شد. از مزاياي اين سامانه كاهش ميزان عملكرد عملگرها، كاهش ميزان انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب و البته ايجاد شرايط محيطي بسيار نزديك به شرايط مطلوب مي باشد.
دستگاه درجه بندي تخم مرغ بر اساس دو تكنكيك ماشين بينايي و اندازه گيري دي الكتريك ساخته شده است. در درجه بندي تخم مرغ، ويژگي هاي مختلفي مورد بررسي قرار مي گيرد. اين ويژگي ها را مي توان به دو دسته مشخصات ظاهري و مشخصات داخلي دسته بندي نمود. دستگاه ساخته شده ويژگي ظاهري تخم مرغ را با تكنيك ماشين بينايي و ويژگي داخلي را با حسگر دي الكتريك سنجيده و بر اساس كاليبراسيون انجام شده، تخم مرغ را درجه بندي مي كند.
قيمت بالاتر روغن زيتون در بازار نسبت به روغن هاي خوراكي ديگر انگيزه لازم را براي ورود سودجويان متقلب به اين حوزه فراهم كرده است. عمدهترين روش تقلب، مخلوط كردن روغنهاي نباتي با روغن خالص زيتون است. بنابراين به راحتي نميتوان سنجيد كه آيا روغن زيتون عرضه شده خالص است يا با محصولات روغني ديگر مخلوط شده است.. هدف اين اختراع، ارائه يك دستگاه قابل حمل و ارزانقيمت به منظور تشخيص تقلب روغن زيتون به كمك كاوشگر دي الكتريك است. يك دستگاه الكترونيكي مجهز به يك حسگر دي الكتريك طراحي و ساخته شده است. دستگاه ولتاژ مربوط به ثابت دي الكتريك و ضريب اتلاف نمونه ها را اندازه گيري كرده و تقلب را تشخيص مي دهد. در اين طرح از تكنيك هوش مصنوعي در تشخيص تقلب استفاده مي شود. دستگاه ساخته شده از بدنه، منبع تغذيه، واحد توليد سيگنال سينوسي، واحد اندازه گيري پارامترهاي دي الكتريك، ميكروكنترلر AVR، واحد ارتباط با رايانه (PORT COM)، كاوشگر دي الكتريك ، مدار چاپي، نمايشگر و رايانه تشكيل شده است.
هدف اصلي از اين اختراع خودكار كردن عمليات هاي مختلف گلخانه اي است كه براي تحقق اين هدف يك روبات متحرك ساخته شد و مورد ارزيابي قرار گرفت. روبات ساخته شده يك روبات متحرك سه چرخ با دو چرخ محرك در قسمت عقب و يك چرخ هرزگرد در قسمت جلوي آن است. واحدهاي سخت افزاري آن عبارتند از: ايستگاه مركزي واحد كنترل واحد حسگرها واحد عملگرها واحد ايمني واحد سمپاشي و شاسي و بدنه. ماموريت تعيين شده براي روبات در اين تحقيق طي نمودن يك مسير از پيش تعيين شده رايانه اي در ايستگاه مركزي (با رايانه موجود در روي خود روبات) ماموريت مورد نظر شامل مشخصات مسير و عمليات گازي) را تعيين مي كند. دستورات صادر شده از طرف كاربر از طريق يك شبكه بي سيم محلي به روبات ارسال مي شود و روبات براساس آن دستورات عمل مي كند. همچنين مقادير پارامترهاي مختلف روبات نيز بصورت لحظه اي به ايستگاه مركزي ارسال مي شود تا كاربر بتواند نظارت و كنترل دقيقي بر روي كاركرد روبات داشته باشد. در بين رديف هاي محصول از حسگرهاي فراصوتي نصب شده در دو طرف روبات و در انتهاي رديف ها در حين دور زدن از روش تخمين مسافت براي توليد سيگنال هاي هادي (تعيين جهت و موقعيت) روبات استفاده شد. آزمون هاي ارزيابي روبات در دو گلخانه مجزا به منظور ارزيابي عملكرد واحدهاي مختلف روبات از جمله واحد سمپاشي در درون راهروهاي گلخانه و در مسير هاي مستقيم و U شكل انجام شد. براساس نتايج ارزيابي اوليه عملكرد روبات در گلخانه اول، در هر دو نوع كنترلر كلاسيك و فازي با افزايش سرعت پيشروي روبات مقدار RMSE انحارف جانبي آن نيز افزايش يافت. مقادير انحراف جانبي در حالت راه اندازي روبات با كنترلر فازي بيشتر از كنترلر كلاسيك بود. در مقايسه مقادير انحراف جانبي كنترلر كلاسيك در حالت چرخهاي محرك در جلو با مقادير حالت چرخهاي محرك در عقب مشخص شد كه مقادير انحراف جانبي روبات در حالت چرخهاي محرك در جلو بيشتر از حالت چرخهاي محرك در عقب است. براساس نتايج ارزيابي نهايي عملكرد روبات در گلخانه دوم مشابه آزمون هاي گلخانه اول با افزايش سرعت پيشروي روبات مقدار ميانگين RMSE انحراف جانبي روبات نيز افزايش يافت. با كاهش سرعت دوراني روبات مقدار انحراف جانبي آن نيز كاهش يافت. با افزايش سرعت پيشروي روبات شعاع دوران و فضاي مورد نياز براي دور زدن روبات در انتهاي راهرو افزايش يافت. عملكرد واحدهاي ايمني و ايستگاه مركزي روبات نيز مطلوب و قابل قبول بود. از آزمون ارزيابي عملكرد واحد سمپاشي روبات نيز ميانگين دقت واحد سمپاشي در سمپاشي 99/47 درصد و در عدم سمپاشي 99/92 درصد به دست آمد.
موارد یافت شده: 26