لیست اختراعات محمود دهقاني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1395/10/21
مالک/مالکان: آقاي محمود دهقاني
تاریخ ثبت: 1398/09/23
خلاصه اختراع:

اين اختراع با بكارگيري تكنولوژي واترميست به جاي جت آب در مرحله اول مدت زمان عمل اطفاء را كاهش ميدهد و همچنين به دليل عملكرد در فشار پايين هزينه هاي راه اندازي سيستم اطفاء حريق واترميست با قطر ذرات ميكروني را در مقايسه با نمونه هاي خارجي كاهش مي دهد. درنتيجه مي تواند جايگرين مناسبي براي نازل اسپرينكلر در تمامي مكانهاي عمومي و كاهش ميزان مصرف آب و خسارات مربوط به آن مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/06/19
مالک/مالکان: آقاي محمود دهقاني
تاریخ ثبت: 1395/08/08
خلاصه اختراع:

دانش طراحي اين سيستم از دانش طراحي نازلهاي واترميست اسپري كننده سيال بيان شده در اظهار نامه 139350140003001646 با هدف اسپري كردن آب در فشار پايين (5 بار) با تركيب سيستم هاي توليد كننده جريان باد به منظور افزايش برد سامانه اطفاء حريق اكتساب شده است. در سيستم طراحي شده با بكارگيري نازل هاي گريز ار مركز با ايجاد نيروي سانتريفيوژي باعث اسپري شدن آب و ايجاد ذرات در حدود 70 -150 ميكرون مي گردد. در اين روش بر خلاف مانيتورهاي موجود كه حجم بالاي آب را به كانون آتش پرتاب مي كنند در اين سيستم آب در گام نخست توسط مجموعه نازل هاي موجود اسپري شده و محيط بيشتري را نسبت به جت آب تحت پوشش قرار مي دهد و با سيستم توليد كننده باد حجم آب اسپري شده به سمت محل حريق پرتاب خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/28
تاریخ ثبت: 1397/10/15
خلاصه اختراع:

اين اختراع با شماره ثبت 61403 در تاريخ 1388/07/21 قبلا در اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي به ثبت رسيده است ولي به دليل عدم واريز حق اختراع در سال هاي بعدي اين اختراع ارزش خود را از دست داده است از اين رو براي ثبت دوباره آن با تكميل و بهينه سازي مورد اختراع اقدام شده است همچنين گواهي تاييديه سازمان انرژي اتمي ايران در مورد تاييد اين اختراع اخذ شده است. مخزن ذخيره كرايوژنيك چند منظوره با عايق خلاء براي استفاده در صنايع مختلف فضايي، نفت و گاز، فولاد، نظامي، مواد غذايي و . . . طراحي و ساخته شده است. به دليل نقطه جوش بسيار پايين (حدود منفي 200 درجه سلسيوس) سيالات كرايوژنيك مثل اكسيژن مايع، نيتروژن مايع، هيدروژن مايع، هليوم مايع و آرگون مايع براي نگهداري اين عناصر در فاز مايع نياز به مخازن خاص مي باشد. اين مخازن به صورت 2 جداره مي باشند و براي كاهش نرخ انتقال حرارت رسانشي و همرفتي بين دو جدار خلاء بسيار بالا مي شود و براي كاهش انتقال حرارت تابشي بين دو جدار با مواد عايق مثل پرليت يا عايق هاي چند لايه تشعشعي پوشيده مي شود.

تاریخ ثبت: 1399/07/22
خلاصه اختراع:

سيستم اطفاء حريق هوشمند سرچاهي آتش سوزي يكي از زيان بارترين حوادث در كمين انسان و صنايع وزارت نفت مي باشد و همواره سعي شده تا با روشهايي ضمن كاهش احتمال آتش سوزي، صدمات و خسارات ناشي از آن را در صورت رخ دادن كاهش دهند. بدين منظور وجود يك سيستم كنترل هوشمند حريق علاوه بر سيستم هاي دستي و اپراتوري موجود كه با كنترل حريق در زمان اعلام هشدار و شروع حريق واجب است. هدف از اين اختراع كنترل حريق چاه هاي نفت حين اكتشاف و بهره برداري با بكارگيري سيستم اطفاء حريق برپايه سيستم‌هاي خلاء ساز در محل شير سرچاهي و مكش شعله و تغيير جداسازي آن قبل از تخريب سازه‌ها و بروز تلفات انساني مي باشد. ويژگي و نكته حائز اهميت در اين طرح بكارگيري ساختار ونتوري به جهت ايجاد خلاء در مسير خط لوله برداشت و مكش شعله تشكيل شده به داخل سيستم ونتوري و خفه كردن حريق و تخليه نفت فوران شده در محيطي امن يا بازيافت آن بوسيله ماشن آلات بهره‌برداري پرتابل و ايجاد شرايط امن براي كنترل خطوط برداشت و بستن شير‌هاي كنترل سرچاهي است. فلذا زمينه فني اختراع بر پايه دانش سيالات با بكارگيري دانش مكانيك و هوافضا استوار مي باشد. ساختار عملكرد سيستم اطفاء حريق هوشمند سرچاهي بر پايه اثر كاهش فشار سيال در زمان عبور سيال از قسمت رابط بين سيستم اطفاء و لوله برداشت نفت مي‌باشد. در اين سيستم جريان ثانويه موجود در سيستم اطفاء حريق هوشمند سرچاهي در قسمت ارتباطي با لوله برداشت چاه نفت شرايط خلاء ايجاد كرده كه براساس اصل اختلاف فشار جهت جريان برعكس شده درنتيجه جريان نفت و شعله ناشي از فوران تغيير مسير داده و به درون سيستم اطفاء كشيده شده و در كمتر از چند ثانيه از شروع فوران و قبل از تخريب سازه سكوي برداشت حريق كنترل خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/07/06
تاریخ ثبت: 1388/07/21
خلاصه اختراع:

مخزن كرايوژنيك چند منظوره براي استفاده در صنايع فضايي ساخته و طراحي شده است. براي پرتاب ماهواره ها به مدارهاي بالاي زمين (ژئوسنكرون) نياز به استفاده از مواد پر توان با اصطلاحا ضربه ويژه بالا مي باشد. بهترين اين مواد تركيب اكسيژن مايع - هيدروژن مايع و اكسيژن مايع - كروزين يا كروسين (ماده اي شبيه نفت سفيد) هستند. به دليل نقطه جوش بسيار پايين اكسيژن مايع و هيدروژن مايع، براي نگهداري اين دو عنصر در فاز مايع نياز به مخازن خاصي مي باشد. هخمچنين با توجه به نوع سيستم پيشرانشي (جلوبرنده) كه براي وسيله پرنده طراحي شده است اين مخزن در شرايط مختلف پر فشار ، كم فشار ، و ذخيره سازي مورد ساتفاده قرار مي گيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/05
مالک/مالکان: سيدمصطفي رحيمي
تاریخ ثبت: 1393/09/03
خلاصه اختراع:

اين طرح دو شاخ(پريز) اسپليتر دار نام دارد كه از يك خازن و يك سلف همراه با يك دو شاخ(پريز) دو سوكته تشكيل شده است به اين صورت كه سر راه ورودي تلفن يك فيلتر پايين گذار تعبيه مي شود و طول موج بيشتر از صداي انسان فيلتر مي شود و سكوت دوم كه همان سوكت اتصال به مودم مي باشد بدون تغيير به خط تلفن وصل مي شود و بدين صورت از ايجاد نويز جلوگيري مي شود.

موارد یافت شده: 6