لیست اختراعات مرضیه ثمره هاشمی
با توجه به حياتي بودن مساله آب و بحران آن، همواره مديريت مصرف و كاهش تلفات آب يكي از مشكلات اين بخش بوده است. در اين ميان، مواردي كه نياز به آب گرم مد نظر بوده و شير خروجي آن نسبت به مكان سيستم گرمايش فاصله داشته باشد، همواره براي شروع استفاده از آب گرم مورد نظر مي¬بايست تا زمان رسيدن آن از سيستم گرمايشي به شير خروجي، آب موجود در اين مسير را كه هم دماي محيط مي¬باشد، رها كرد. به¬ عبارت ديگر، بخشي از آب كه در طول اين مسير، سرد بوده است هدر ميرود تا زماني كه آب گرم شده توسط سيستم گرمايشي جاي آن را بگيرد. در اين طرح، سيستم مدار بسته¬اي پيشنهاد مي¬گردد كه بهواسطه آن آب سرد موجود در مسير بين سيستم گرمايشي و شير خروجي مورد نظر، مجددا از طريق يك مسير بايپس متصل به مسير آب سرد، داخل شبكه پمپ ميشود. درنتيجه، اين آب بهجاي هدر رفتن، تا زمان رسيدن آب گرم به شير خروجي مجددا مورد استفاده قرار ميگيرد.
خلاصه توصيف اختراع: عنوان: ميله صاعقه گير پسيو با نوك بيضوي -صاعقه بهعنوان يك پديده طبيعي داراي آنچنان قدرتي جريان و ولتاژي هست كه ميتواند باعث آسيبهاي جدي مستقيم و غيرمستقيم شود. يكي از پركاربردتري ابزارهاي حفاظتي در برخور صاعقه، ميله صاعقه گير است. ميلههاي صاعقه گير مرسوم داراي نوكهاي تيز هستند، مدلي مبتني بر آنچه توسط بنجامين فراكلين براي حفاظت از صاعقه كشف شده است. باوجود گذشت حدود 200 سال از اين كشف، امروزه همچنان اين نوع صاعقه گيرها جايگاه خود را حفظ كردهاند. بااينوجود تحقيق كمي در مورد تأثير شكل نوك اين صاعقه گيرها صورت گرفته است. با تحليل ميدانهاي الكتريكي و انواع الكترودها، نوع جديدي از ميلههاي صاعقه گير با نوك بيضي در اين اختراع پيشنهاد ميشود. اين صاعقه گيرها داراي عملكرد بسيار مؤثرتر از انواع مرسوم خود ميباشند. با توجه به شكل پيشنهادشده، امكان جذب صاعقه در اين طرح بسيار بالا ميرود، كما آنكه هزينه زيادتري نيز به دنبال نخواهد داشت. همچنين در ذيل اين طرح، ايده اندازه طول ميله اصلي صاعقه گير نيز بيان ميشود. با توجه به اهميت نوك و طول ابتدايي ميلههاي صاعقه گير، ميتوان از طولهاي بهينهتر براي عبور جريان اصلي صاعقه، بجاي ابعاد مرسوم اين ميلهها استفاده نمود تا هزينه آن كاهش يابد.
امروزه مساله آب هم از بعد استفاده آسان و هم از نظر استفاده بهينه مصرف مورد توجه قرار دارد. هدر رفت آب در زمان رسيدن آب گرم به شير مقصد و همينطور در زمان تنظيم دستي و گسسته مخلوط آب گرم و سرد، هر دو عوامل قابل توجه در مصرف غير بهينه آن هستند. اين اختراع با پيشنهاد سيستمي يك پارچه براي بازچرخش كنترل شده آب گرم و همچنين تنظيم آب گرم خروجي، ميتوانند اين دو مساله را به خوبي پاسخ دهد. سيستم بازچرخش آب گرم، با استفاده از يك مسير بايپس ميان لوله آب گرم و سرد، برگشت آب را از مسير لوله آب سرد، با استفاده از يك پمپ و مجموعه اي از سنسورهاي جانبي و كنترل كننده دما ميسر مي سازد و تنظيم دماي استفاده از آب گرم در خروجي را با استفاده از يك شير مخلوط ترموستاتيكي پيشنهاد مي دهد.
امروزه توسعه استفاده از مصرفكنندههاي توان الكتريكي، منجر بهقرار گرفتن افراد زيادي در معرض شوكهاي الكتريكي ناخواسته نيز شود. هرساله در دنيا هزاران نفر بر اثر برقگرفتگي مستقيم جان خود را از دست ميدهند، و ميليونها نفر تجربه ناخوشايند شوك الكتريكي ناخواسته را نيز تجربه ميكنند. حفاظت مناسب و ايمن در برابر تماسهاي غيرمستقيم و ناخواسته با جريان الكتريكي، يكي از الزامات استانداردهاي مربوطه نيز است. اختراع پيشنهادي تحت عنوان " دستگاه حفاظت برق گرفتگي از طريق سنجش جريان و ولتاژ نشتي (RCVD)" با عملكرد مبتني بر تشخيص جريان و ولتاژ نشتي مؤثر، ميتوان نهتنها در زمان برقگرفتگي و اتصال جريان برق به زمين، مصرفكننده را از مدار برق خارج نمايد، بلكه درصورت ايجاد پتانسيل الكتريكي مؤثر بر روي بدنه مصرفكننده، قبل از تماس قرباني، تغذيه مصرفكننده را قطع كند و از ايجاد شوك به قرباني جلوگيري كند. همچنين، دستگاه مزبور، بدون نياز به چاه ارت و اتصال زمين، براي انواع سيستم هاي تكفاز و سه فاز مناسب و قابل توسعه خواهد بود.
اهميت شبكه ارتيتگ در دو بعد حفاظتي شبكه برق و هدايت صاعقه بسيار مهم مي باشد. اين موضوع براي مناطق با شرايط سخت زمين و خورندگي بالا، داراي چالشهاي زيادتري نيز مي باشد. يك سيستم ارتينگ مناسب بايد اتصال موثري با زمين بر قرار كند. براي اين منظور ادوات و شيوه هاي مختلفي وجود دارد. ميله هاي زمين، يكي از ادوات رايج و موثر براي اين منظور به حساب مي آيند. سه نوع ميله زمين مرسوم: ميله روكش مس، ميله تمام مس، و ميله استيل ضد زنگ، در اين حوزه متوادل هستند كه هر يك داراي مزايا و معايبي در اين سيستم هستند. در زمينهاي سخت، ميله هاي روكش دار دوام چنداني ندارند، ميله هاي تمام مس گران و هزينه اجراي بالايي خواهند داشت، و ميله هاي تمام استيل داراي اتصال ضعيف تري به هادي هاي مس ارتينگ هستند. براي اين شرايط، ميله تمام استيلي پيشنهاد مي گردد كه به واسطه يك كوپلر از جنس هادي شيكه ارتينگ، هم مزيت استقاومتي خوبي دارد و هم اتصال موثري را با هادي شبكه ارت ميتواند برقرار كند. ميله زمين پيشنهادي از طريق اين كوپلر، قابليت اتصال موثر از طريق جوش كدولد را پيدا مي كند و به واسطه جنس تمام استيل ضد زنگ آن، در زمين ها و شرايط سخت به خوبي قابل استفاده خواهد بود.
موارد یافت شده: 5