لیست اختراعات مريم كلانتري
در بررسي عملكرد دستگاه در خشك كردن عصاره انجير، از آنجا كه آب ميوه ها به دليل ميزان قند بالا، داراي دماي انتقال شيشه اي (Tg) پاييني بوده و بسيار چسبنده هستند، با هدف تسهيل فرايند خشك كردن و توليد پودر از آنها، نياز به بالا بردن Tg به وسيله افزودن مواد حامل با وزن ملكولي بالا مي باشد (Yousefi et al., 2011). به همين دليل در اين تحقيق، درصد هاي مختلف مالتودكسترين (70،60، 50 و 40 درصد در ماده خشك) و صمغ عربي (60، 50، 40، 35 و 30 درصد در ماده خشك) به نمونه هاي عصاره انجير افزوده و در دستگاه خشك شد. اين تست ها نشان داد كه نمونه هاي حاوي صمغ عربي نسبت به نمونه هاي حاوي مالتودكسترين داراي چسبندگي كمتري به فيلم دستگاه هستند و با توجه به كيفيت پودر هاي توليد شده، ميزان بهينه صمغ عربي در عصاره انجير 35% نسبت به ماده خشك تعيين و جهت تست هاي ارزيابي و مقايسه عملكرد دستگاه در كليه مراحل مورد استفاده قرار گرفت.
يكي از اهداف صنايع توليد مواد غذايي در كشور توليد محصولاتي سالم با كيفيت بالا مي باشد، كه علاوه بر تامين سلامت مصرف كننده مطابق با استانداردهاي ملي و بين المللي باشد. نتايج اين پژوهش مي تواند از طريق آگاهي دادن به صاحبان صنايع در زمينه توليد محصولاتي با ارزش تغذيه اي بالاتر و كيفيت مطلوب تر و توليد موثر واقع كردد. انجير از محصولات فراوان در ايران بوده كه گاه به سبب نبود صنايع تبديلي مناسب، ضايع مي گردد. خشك كردن يكي از متداول ترين روش هاي فرآيند موادغذايي است و تكنيك هاي متعددي در آن به كار گرفته مي شود. امروزه خشك كردن پاشش در تمام شاخه هاي صنعت راه يافته است. مثلا از صنايع غذايي و دارويي كه به شرايط ملايم نياز دارند تا صنامع شيميايي و سنگين از جمله تبديل سنگ هاي معدني و رس كه در شرايط سخت و با ظرفيت بالاي توليد انجام مي شود. به همين دليل محصولات زيادي در زندگي ما وجود دارند كه مي توانند دامنه وسيع استفاده از خشك كن هاي پاششي را نشان دهند. ما توانستيم با استفاده از فرمولاسيون خاص و با بهره گيري از خشك كن پاششي و انجمادي پودري با كيفيت بالا توليد نماييم. اين پودر با اين تكنيك و فرمولاسيون براي اولين بار در دنيا توليد شده است.
موارد یافت شده: 2