لیست اختراعات مسعود رضائی
توليد انرژي الكتريكي توسط نيروي شناوري- غوطه وري روشي كاملا\\\\\\" جديد در صنعت توليد الكتريسيته مي باشد. مهمترين قانون حاكم بر دستگاه قانون شناوري بوده و مي توان با باز و بسته كردن متوالي دو شير دستگاه را به سادگي راه اندازي نمود. پس از راه اندازي دستگاه يك پيستون در درون يك سيلندر بالا و پايين مي شود و در نتيجه توسط دو غلطك و تسمه ي رابط يك دينام به چرخش در آمده و الكتريسيته توليد مي شود. دستگاه داراي صداي بسيار كم و راندمان خروجي بالا در مقايسه با ساير روش هاي توليد انرژي بوده و قابليت اجرا و توليد انبوه را دارا مي باشد. همچنين از ميزان آب جزئي خروجي از دستگاه مي توان براي مصارف ديگر استفاده كرد.
عنوان اختراع: \\\\\\\\\\\\\\" دستگاه اندازه¬گيري ميزان سايش مكانيكي يك صفحه ناشي از ضربه¬¬هاي متوالي گلوله \\\\\\\\\\\\\\" زمينه فني اختراع: مهندسي مكانيك، ديناميك، ضربه، مكانيك تماس، سايش ضربه¬اي مشكل فني و اهداف اختراع آسياهاي دوار استوانه¬هايي غول پيكر هستند كه در صنايع معدني براي خردايش سنگ معدن مورد استفاده قرار مي¬گيرند. لاينرها يكي از اعضاي مهم اين آسياها هستند كه در طول زمان ساييده و فرسوده شده و بايد تعويض گردند. پروسه تعويض آنها بسيار پرهزينه، وقت گير و دشوار است. با مطالعه نحوه سايش لاينرها و مشخص كردن پارامترهايي كه تاثير عمده بر اين فرآيند را دارند مي¬توان مكانيزم سايش را به تعويق انداخت بدون آنكه تغيير چشم¬گيري در عملكرد آسيا ايجاد شود. يكي از دلائل سايش در آسيا، برخورد سنگ و گلوله به لاينرها هنگام سقوط است. روش¬هاي تئوري بدليل پيچيدگي¬هاي ذاتي بحث سايش به تنهايي قابل اعتماد نيستند. بنابراين بايد از نتايج آزمايشي در كنار روابط تئوري بهره جست. دستگاهي آزمايشي، ويژه آزمايش سايش ضربه¬اي، كه برخوردهاي درون آسيا را نزديك به واقعيت مدل كند ساخته نشده است. در آسيا، گلوله و سنگ داراي انرژي جنبشي مشخص به لاينرها برخورد مي¬كند. در كار حاضر مكانيزمي طراحي شده است كه در آن گلوله¬هاي فولادي بطور متوالي به يك صفحه فلزي برخورد مي¬كنند و ميزان سايش آن صفحه بعد از تعداد مشخصي برخورد اندازه¬گيري مي¬شود. اين آزمايش نحوه تاثير پارامترهاي تاثيرگذار بر سايش ضربه¬اي را نشان خواهد داد و به كنترل آنها براي تعويق سايش لاينرها كمك خواهد كرد.
خلاصه توصيف اختراع 1-عنوان اختراع: بررسي تاثير ميكرو و نانو ذرات كاربيد سيليسيم بر روي ريز ساختار، سختي و خواص سايشي كامپوزيت آلياژ پيستون توسط ريخته گري نيمه جامد The Effect of Micro and Nano Particles of Silicon Carbide (SiC) on Microstructure، Hardness and Wear Properties of Composite Piston Alloy by semi-solid casting 2-مورد كاربرد يا كاربرد ها: زمينه فني اختراع ادعايي نانو تكنولوژي در شاخه ي متالورژي و نانو كامپوزيت هاي زمينه آلومينيومي مي باشد. مورد كاربرد اختراع ادعايي در پيستون هواپيما، جت، خودرو، موتورسيكلت و انواع پيستون ها در ماشين ها با سيستم موتور احتراقي مي باشد. 3-مشكل فني وبيان اهداف اختراع : الف – مشكل فني : با توجه به اينكه پيستون در هنگام احتراق بنزين، گاز و يا گازوئيل در داخل سيلندر تحت دماي فوق العاده زياد و حركت سريع رفت و برگشت قرار دارد و به هنگام اين حركت سريع داخل سيلندر به دليل اصطكاك شديد با ديواره آن و دماي بالا دچار خرابي، سايش، شكست و تغيير شكل در زمان كم خواهد شد كه بايستي موتور كامل باز شده و سيلندر و پيستون آن تعمير يا تعويض شوند. با استفاده از نانو كاربيد سيليسيم در كامپوزيت آلياژ پيستون و تبديل آن به نانو كامپوزيت آلياژ پيستون خواص مكانيكي پيستون فوق العاده بالا مي رود و احتمال خرابي، سايش، شكست و تغيير شكل در پيستون بسيار كم مي شود. ب- اهداف اختراع : با استفاده از نانو كاربيد سيليسيم در كامپوزيت آلياژ پيستون و تبديل آن به نانو كامپوزيت آلياژ پيستون خواص مكانيكي پيستون فوق العاده بالا مي رود و احتمال خرابي، سايش، شكست و تغيير شكل در پيستون بسيار كم مي شود. 4- فورمول شيميائي اختراع ادعائي: در جدول زير تركيب شيميائي آلياژ پيستون آورده شده است: Al Ni Sn Zn Mn Pb Ti Cu Fe Si Mg Balance 1.5 0.1 0.5 0.5 0.1 0.2 1.1 1.0 11.5 1.2 جدول تركيب شيميايي آلياژ پيستون
در طي فرآيند خمكاري لوله، تغييرشكل مقطع، ايجاد ترك در شعاع بيروني خم، چروكيدگي در شعاع داخلي خم، برگشت فنري و تغييرضخامت از جمله عيوب رايج مي باشند. با استفاده از رشته هاي سيم انعطاف پذير مي توان اين عيوب را تا حد چشمگيري كاهش داد. در اين روش مندرال سيمي به عنوان يك روش موثر و ساده براي بهبود كيفيت خمكاري معرفي و مورد استفاده قرار مي گيرد. مندرال سيمي متشكل از يك دسته از سيم انعطاف پذير است كه در درون لوله قرار مي گيرند. نتايج آزمايش و شبيه سازي نشان مي دهد كه مندرال سيمي به ميزان زيادي مي تواند كيفيت خمكاري لوله را افزايش دهد. مندرال سيمي مي تواند به راحتي استفاده شود و پس از خمكاري مي توان به راحتي آن را از ناحيه ي خمكاري شده خارج نمود و به دليل اينكه سيم ها دچار تغيير شكل پلاستيك نمي شوند قابليت استفاده مجدد را دارند. علاوه بر مورد ذكر شده روانكاري فضاي بين مندرل سيمي و لوله باعث مي شود كه پس از خمكاري بتوان به راحتي سيم ها را بكمك نيروي دست از درون لوله خم شده بيرون كشيد، با خارج كردن يكي از سيم ها از درون لوله فضا باز شده و ساير سيم ها به راحتي خارج مي شوند. مزيت ديگر مندرال سيمي اين است كه مي توان اين روش را براي لوله هايي با قطر كم يا زياد، جدار نازك يا ضخيم و لوله هاي غير دايروي در شعاع هاي خمكاري كم نيز استفاده نمود.
مقرهها تجهيزات مهمي از ديدگاه قابليت اطمينان انتقال انرژي الكتريكي به شمار ميروند. مواد عايق متفاوتي به عنوان عايق مقرهها به كار ميروند، كه با توجه به شرايط محيطي، وضعيت آلودگي، جنبههاي اقتصادي و فني انتخاب ميشوند. مقرههايي كه امروزه در خطوط انتقال و توزيع به كار ميروند، از نظر جنس عايق، عمدتاً شامل مقرههاي شيشهاي، مقرههاي پرسلاني و مقرههاي كامپوزيتي هستند. ضرورت استفاده از مقرههاي كامپوزيتي غيرسراميكي سبك، انعطافپذير و با عملكرد مناسب در شرايط آلوده و مرطوب در خطوط نيرو به شدت احساس ميشده است. امروزه مقرههاي كامپوزيتي در خطوط با ردههاي ولتاژي مختلف استفاده ميشوند. سبكي و غيرشكننده بودن مقرههاي كامپوزيتي كه كمتر از 20% وزن مقرههاي پرسلاني معادل را دارا ميباشند و نيز خواص عايقي عالي اين مقرهها در محيطهاي آلوده و مرطوب سبب گسترش استفاده از آنها شده است. با توجه به نياز كشور به استفاده از مقرههاي كامپوزيتي، طراحي و ساخت مقرة كامپوزيتي آويزي توزيع و فوق توزيع تا ردة 63 كيلوولت براي نخستين بار در كشور با هدف تدوين دانش فني پايهاي مقرههاي كامپوزيتي براي كاربرد در حادترين شرايط كشور، در پژوهشگاه نيرو به اجرا رسيده و كلية اهداف پيشبيني شدة پروژه شامل طراحي و ساخت نمونة آزمايشگاهي و ارزيابي عملكرد از طريق آزمونهاي آزمايشگاهي و ميداني، محقق گرديده است. همچنين دانش فني توليد، به يك شركت خصوصي واگذار گرديده و از اين طريق، محصول به توليد انبوه رسيده است. مقرة مذكور، قابليت استفاده در خطوط هوايي 63 كيلوولت به صورت نصب اويزي يا كششي را داراست.
شكل نوين دارويي حاوي ويتامين E كه قادر به باقي ماندن طولاني مدت در تماس با مخاط دهان بيمار مبتلا به موكوزيت باقي مي ماند. اين فرم دارويي جديد نسبت به سابر اشكال دارويي و آزاد سازي ماده موثره ويتامين E موجود در خود مي باشد.داروهاي مخاطي به عنوان نوع جديدي از فرآورده هاي دارويي موضعي مطرح هستند كه درمان مؤثرتر و سالم تري را براي زخمهاي مخاطي امكان پذير مي نمايند و سبب بهبودي فراهمي زيستي داروها و افزايش زمان تماس دارو با مخاط آزرده در بيماران مي گردند. از طرف ديگر اين فرم دارويي مخاطي عوارض مختلف ناشي از ساير روشهاي تجويز دارو را به همراه ندارند و مورد پذيرش بيماربه جهت سهولت استفاده و طعم قابل قبول مي باشد .به علاوه اين فرم دارويي داراي ويتامين Eموثره ميباشد كه در تماس با مخاط خاصيت انتي اكسيداني خود را ايفا ميكند و سبب كاهش درد و سوزش ناشي از موكوزيت راديو تراپي و كمو تراپي ميشود و زخمهاي اين بيماران را تا حدود زيادي بهبود ميبخشد.
فيلم نانوكامپوزت زيست تخريب پذير داراي خواص بهبود يافته فيزيكي، مكانيكي و در عين حال داراي خواص ضدميكروبي جهت كاربرد در بسته بندي مواد غذايي ابداع شده است. اين فيلم داراي پايه ي پليمري آلژينات به عنوان يك پليمر زيست تخريب پذير و دوست دار محيط زيست بوده و نانوذرات رس به عنوان تقويت كننده خواص مكانيكي و نيز سد نفوذ رطوبت به آن افزوده شده است. همچنين اسانس هاي گياهي به عنوان يك تركيب طبيعي به نانوكامپوزيت اضافه شده كه به آن خواص ضد ميكروبي مناسبي بخشيده است. نانوكامپوزيت ساخته شده مي تواند بدليل خواص مكانيكي و فيزيكي مطلوب حاصل از پراكنش يكنواخت نانوذرات و واكنش پليمر با نانو ذرات و درعين حال اثر ضد ميكروبي در بسته بندي و نگهداري مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرد. بطوريكه علاوه بر افزايش مدت زمان نگهداري محصول، از آلورگي هاي مجدد فرآورده غذايي به باكتري هاي بيماري زايي نظير ليستريا مونوسايتوژنز و E-coli همچنين باكتري هاي مولد فساد و ... جلوگيري نمايد.
دستگاه بورينگ پورتابل اخل تراش و پيشاني تراش تمام هيدروليك، قابليت كنترل دور و سرعت پيشروي، قابليت ماشينكاري با تلرانس 0.05 ميليمتر و رساندن كيفيت سطح به زير 3.2 ميكرومتر بسياري از ماشين آلات صنعتي بدليل استهلاك نياز به ترميم و بازسازي پيدا مي كنند. در قطعات دوار بدليل سايش و ضربه هاي ناخواسته سوراخ هاي قطعه دچار تغيير شكل شده و به اصطلاح دوپهن مي شود. در اينگونه از موارد لازم است تا قطعه با دستگاه بورينگ يونيورسال ترميم گردد. يكي از مشكلاتي كه در اين زمينه وجود دارد بورينگ قطعات سنگين است كه امكان نصب آنها بروي دستگاه بورينگ يونيورسال نيست. دستگاه ساخته شده بگونه اي طراحي شده است كه بتواند ثابت تراشي قطعات سنگين را بروي كار و در محل خرابي انجام دهد و بدين ترتيب امكان ماشينكاري قطعات سنگين ميسر مي گردد. اين سيستم قادر است تا داخل تراشي سوراخ ها را با تلرانس 0.05 ميليمتر و با كيفيت سطح زير 3.2 ميكرومتر انجام دهد. دستگاه به گونه اي طراحي و ساخته شده است كه تمامي مراحل انجام كار را بصورت اتوماتيك از طريق سيستم هيدروليك خود انجام دهد.
در حال حاضر در گلخانه ها از پايه ها فقط به عنوان نگه دارنده اسكلت گلخانه استفاده مي گردد و سيستم آب دهي بصورت غرقابي و يا قطره اي بوده ، كود دهي توسط نيروي انساني صورت مي گيرد و تنظيم حرارت و يا حرارت دهي توسط هيتر حرارتي و گردش هواي گرم با استفاده از فن هاي دمنده جهت جابجايي هوا انجام مي گيرد كه هر كدام به صورت سيستمي جداگانه و مستقل انجام مي گيرد در روش ابداعي كليه فرامين آب دهي ، كود دهي ، گردش هوا توسط پايه هاي اسكلت صورت مي پذيرد و هزينه توليد بصورت چشمگير كاهش مي يابد.
دندانه هاي چرخدنده هاي بزرگ صنعتي بدليل استهلاك دچار شكست يا عيوب سطحي نظير پيتينگ مي-شوند و به منظور استفاده مجدد نياز به ترميم و بازسازي پيدا مي كنند. در اينگونه از موارد بدليل بزرگ بودن چرخدنده ها امكان نصب آنها بر روي ماشين آلات ماشينكاري امكان پذير نيست همچنين از آنجاييكه استاندارد هر دندانه متفاوت است لذا در بسياري از موارد لازم است تا چرخدنده به طور كلي تعويض گردد كه هزينه بسيار گزافي را به سيستم وارد مي كند. دستگاه ساخته شده بگونه اي طراحي شده است كه بتواند عمليات ماشينكاري، پرداخت سطح و اصلاح پروفيل را براي دندانه آسيب ديده با رعايت استاندارد آن دندانه انجام دهد. اين دستگاه پورتابل بوده و ميتوان در محل كار بر روي دندانه آسيب ديده نصب گردد و عمليات ماشينكاري و پرداخت سطح را بدون نياز به ابزار دنده تراش انجام دهد. اين سيستم قادر است تا عمليات پرداخت سطح را با تلرانس 0.08 ميليمتر و با كيفيت سطح زير 1.6 ميكرومتر انجام دهد. دستگاه به گونه اي طراحي و ساخته شده است كه تمامي مراحل انجام كار را بصورت اتوماتيك انجام دهد.
موارد یافت شده: 27