لیست اختراعات مسعود طالاري
براي آن كه چيزي خنك بشود بايد حرارت را از دستش برباييم. از اين رو و تمام دستگاه هاي سرد كننده هنرشان فقط اين است كه مي توانند حرارت اجسام را از دستشان بربايند و آن گاه آن ها خود به خود خنك مي شوند. در قديم مردم مصر و هندوستان نمك هايي را مي شناختند كه چون در آب حل مي گشتند توليد سرما مي كردند. ما نيز هم اكنون با برخي مواد آشنا هستيم كه مانند نيترات پتاسيم و نيترات آمونيوم چون در آب حل شوند حرارت آب را از بين مي برند. پس اين مواد بدين گونه قادر به خنك كردن آب مي باشند عمل سردسازي هم زمان با تبديل شدن يك مايع به گاز انجام مي گيرد. چنين تغييري را «تبخير سطحي» مي نامند. اكنون مقداري آب يا الكل در كف دست خود بريزيد مي بينيد كه احساس خنكي مي كنيد چرا؟ زيرا اين دو مايع آب و الكل حرارت دست شما را به خود مي گيرند و هم زمان با اين خودشان نيز بخار شده به صورت گاز به هوا بر مي خيزند اين طرح مي تواند در مناطق گرم سير استفاده شود و مشاغل شغلي كه با گرماي محيط سر و كار دارند مشاغلي كه در كارخانه ها و يا آتش نشان هايي كه با گرما و آتش سر و كار دارند.
خلاصه: تانين ها تركيبات فنلي شامل گروه هاي هيدروكسيل و نيز گروه هاي ديگري همچون كربوكسيل ها مي باشند . اين تركيبات ساختاري نسبتا محكم و پيچيده دارند. تانين ها در سه نوع فلاوان، گاليك اسيد و فلوروگلايكنول مي باشند. ميوه هايي همچون انار ، خرمالو، توت فرنگي، آلبالو و تقريبا كليه آب ميوه ها شامل مقدار زيادي تانين هستند. اين تركيبات با توجه با ساختار منحصري كه دارند اگر از تركيباتي شامل آهن، آب ليمو، نمك هاي فلزي، سولفات روي جهت لكه بري استفاده گردد باعث ايجاد تركيب جديدتر و ايجاد رسوب لكه مي گردد لذا با در نظر گرفتن اين مشكل مي بايست محلولي ارائه شود كه بدون آسيب به منسوج قادر به از بين بردن اين دسته از لكه ها گردند. با توجه به گستره استفاده از ميوه ها و آب ميوه هاي حاوي تانين ها تلاش شد تا محلولي جهت از بين بردي اين لكه ها ارائه شود . به اين ترتيب حلال هاي مختلفي براي انجام فرايند لكه بري انتخاب شدند. از آنجا كه دو نوع ساختار مختلف از تانين در اين لكه ها موجود مي باشد و با توجه به آن كه هر دو ساختار حالت قطبي داشتند لذا حلال هاي قطبي براي اين فرايند مناسب تر بودند و همچنين با توجه به بالا بودن خاصيت فتوكاتاليستي نانو ذرات تيتانيوم دي اكسيد از اين مواد نيز جهت اكسيد كردن و تخريب ساختاررنگي اين قبيل لكه ها استفاده گرديد. نتايج گرفته شده توسط دستگاه اسپكتروفتومتري انعكاسي نيز مويد اين مطلب بود كه محلول حاوي نانو ذرات Tio2 و حلال آپروتيك در شرايطي كه تحت نور UV قرار گرفته بهترين نتيجه را در بردارد.
خلاصه: لكه بر فوق از تركيب سه ماده اصلي تشكيل شده است و قابليت آن را دارد كه لكه چاي (خيس و خشك) موجود بر روي انواع منسوجات را تحت نور مهتابي و يا خورشيد (جهت فعال سازي خاصيت فتو كاتاليستي نانو ذرات به كار گرفته شده در محلول) ازبين ببرد. حلال به كار گرفته شده در اين محلول يكي از انواع حلال هاي اورگانيك و يكي از اصلي ترين انواع حلال هاي قطبي آپروتيك مي باشد. اين حلال كاربرد بسيار بالايي در صنعت داروسازي و پزشكي دارد لذا اثز منفي بر سلامت انسان بدن نخواهد داشت. نفوذ پذيري بسيار بالاي اين حلال باعث مي گردد تا بتواند پيگمنت هاي موجود در رنگ چاي كه به صورت كله در آمده اند و پيوند مستحكمي با الياف، مخصوصا الياف پنبه برقرار نموده اند را بهتر از هرگونه شوينده و ديگر حلال هاي مورد آزمايش از سطح منسوج جداكند و در خود حل نمايد. در اين ميان ماده دوم تركيب كه يك غلظت دهنده طبيعي است باعث باقي ماندن رطوبت روي سطح منسوج شده و از تركيب مجدد پيگمنت هاي رنگي با الياف جلوگيري مي نمايد. همچنين از جريان پيدا كردن محلول لكه بر روي سطح منسوج جلوگيري نموده لذا باعث ايجاد تمركز تركيب بر روي قسمت مورد نظر مي گردد. پس از حل شدن و يا جدا شدن كله در حلال نانو ذراتTio2كه خاصيت فوتوكاتاليستي بالايي دارند، عمليات از بين بردن پيگمنت هاي رنگي باقيمانده در محلول را تحت تابش نور مهتابي و يا نور خورشيد آغاز مي نمايند تا به اين ترتيب فرايند لكه بري به طور كامل صورت گيرد و لكه به صورت كامل از بين برود.
موارد یافت شده: 3