لیست اختراعات مسعود منجزي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1392/07/12
مالک/مالکان: آقاي كاظم فرهمند
تاریخ ثبت: 1392/09/20
خلاصه اختراع:

كارخانه هاي توليد لوح هاي فشرده داخل كشور، هر ساله تعداد قابل توجهي لوح فشرده معيوب را از چرخه توليد خارج و به دليل نبود تكنولوژي بازيابي پلي كربنات به كار رفته در ساختمان آنها، با صرف هزينه هاي بسيار بالا، به خارج از كشور مي فرستند تا پس از بازيابي، مجدداً وارد چرخه توليد شود. علاوه بر آن، حجم عظيمي از لوح هاي فشرده ضايعاتي توسط مصرف كنندگان شهري دور ريخته مي شوند كه مي توانند منبع مناسبي براي پلي كربنات باشند.در حال حاضر تكنولوژي بازيابي پلي كربنات از لوح هاي فشرده در كشور وجود ندارد و نياز به اين تكنولوژي در كشور بسيار حياتي و محسوس است.اختراع حاضر، جهت بازيابي پلي كربنات، نقره و آلومينيمي كه در ساختمان لوح هاي فشرده معيوب و اسقاطي به كار رفته است، پيشنهاد مي شود. ابتدا در محيط آزمايشگاه، از تركيب حلال هايي با نسبت هاي مشخص، حلال اصلي براي عمليات ليچينگ لوح هاي فشرده تهيه مي شود. سپس حلال ساخته شده در مخزن ليچينگ ريخته شده و شرايط بهينه محيطي نظير دما و سرعت همزن را تنظيم و لوح هاي فشرده را به آن اضافه مي كنيم. پس از طي زمان فرآيند، نقره و آلومينيم به صورت لجن از پلي كربنات جدا شده و اجزاي ديگر تماماً به محلول تبديل مي شوند. نهايتاً محلول و لجن داخل مخزن ليچينگ را پس از فيلتر كردن و شستشو از پلي كربنات جدا مي كنيم و پلي كربنات خالص بر جاي ماندهرا جمع آوري مي كنيم. لجن حاصل از مرحله فيلتراسيون كه حاوي عناصر نقره و آلومينيم مي باشد را در كوره هاي ذوب حرارت داده و فلز نقره و آلومينيم استحصال مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/08/03
تاریخ ثبت: 1392/09/20
خلاصه اختراع:

دستگاه تصفيه شيميايي طلا، نقره و فلزات گرانبها در كارگاه¬ها و كارخانه¬هاي طلاسازي، ضايعات طلاي ايجاد شده¬ي ناشي از كار بر روي طلا توسط سازندگان طلا را اصطلاحاً « خاك¬هاي سازندگان طلا » مي¬نامند كه جهت خالص¬سازي به كارگاه¬هاي تصفيه طلا برده مي¬شوند تا پس از خالص¬سازي در صنعت طلاسازي استفاده ¬شود. روش مرسوم در كشور براي تصفيه و بازيابي طلاي ناخالص، روش قديمي «قالكاري و تيزابكاري» است. از جمله معايب اين روش مي¬توان به: «راندمان پايين بازيابي طلا، آلودگي بالاي محيط¬زيست، آلودگي صوتي زياد، استفاده از مواد سمي در فرآيند بازيابي طلا، ايمني پايين محيط كار، زمان طولاني فرآيند بازيابي، مواد مصرفي گرانقيمت، نياز به فضاي بزرگ و غيره » را نام برد. علاوه بر آن، از جمله مشكلات ناشي از مراجعه سازندگان طلا به جهت تصفيه و خالص¬سازي طلاي ناخالص خود به قالكاري¬ها مي-توان به: «از دست دادن زمان يك روز كاري، پرداخت نسبتاً بالاي هزينه خالص¬سازي، نارضايتي از بازيابي كم، قرار گرفتن در معرض خطر سارقين و غيره » را نام برد. هدف از اين اختراع، ساخت دستگاه تصفيه و بازيابي طلا، نقره و ديگر فلزات گرانبها با استفاده از روش نوين استحصال شيميايي مي¬باشد. اين دستگاه علاوه بر دارا بودن تكنولوژي پيشرفته در فرآيند تصفيه آن، داراي طراحي با ابعاد بسيار كوچكتر نسبت به فضاهاي بزرگ كارگاه¬هاي قالكاري بوده و كاملاً مناسب براي استفاده افراد غير متخصص مي¬باشد و نيز جايگزين بسيار مناسبي براي روش قديمي قالكاري و تيزابكاري است. از اهداف ديگر ساخت اين دستگاه، استفاده مستقيم سازندگان طلا از آن در محل كار خود مي¬باشد كه اين كار مشكلات مربوط به مراجعه آنها را به قالكاري¬ها برطرف مي¬نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1387/09/05
تاریخ ثبت: 1387/09/06
خلاصه اختراع:

در طراحي و اجراي الگوي انفجار براي معدن روباز بايد خردايش بهينه عقب زدگي و پرتاب سنگ مينيمم گردد. به طور كلي الگوي آتشباري بايد به صورتي طراحي شود كه ضمن برآورده كردن موارد فوق كمترين هزينه را نيز در بر داشته و در حداقل زمان ممكن اجرا شود. جهت تخمين و ارزيابي نتايج حاصل از انفجار روابط تجربي مختلفي وجود دارد تاكنون جهت طراحي الگوي آتشباري بيشتر از اين روابط تجربي استفاده شده است كه استفاده از هر كدام از اين روابط داراي مشكلات متعددي مي باشد. با استفاده از منطق فازي ضمن برطرف كردن مشكلات مربوطه مي توان با وارد كردن پارامترهاي ورودي نتايج انفجار را پيش بيني كرد. همچنين در اين زمينه امكان فرموله كردن دانش افراد خبره وجود دارد و مي توان علاوه بر در نظر گرفتن تاثير هم زمان پارامترهاي انفجار تاثير تك تك آن ها را بر نتايج حاصل از انفجار نيز به دست آورد. با توجه به نيازهاي موجود و همچنين مزاياي بيان شده براي منطق فازي از اين روش براي پيش بيني نتايج حاصل از انفجار در معادن رو باز استفاده گرديد. پس از ايجاد ساختار جديد و تهيه مدل ارزيابي آن به كمك داده هاي واقعي از معادن معروف ايران انجام شد كه نتايج مناسبي در اين راستا بدست آمد و مشخص گرديد روش بيان شده در اين نوشتار قابليت مناسبي جهت پيش بيني نتايج حاصل از انفجار (خردايش و عقب زدگي و پرتاب سنگ) دارد لازم به ذكر

موارد یافت شده: 3