لیست اختراعات منوچهر محمد ي
خلاصهاي از توصيف اختراع؛ تجزيه سيانيد توسط باكتري باسيلوس سوبتيليس M01 سيانيد تركيبي بسيار سمي است كه عليرغم اين سميت، در بسياري از صنايع استفاده ميشود، براي حذف اين تركيب از روشهاي مختلف فيزيكي و شيميايي استفاده گرديده است. اين روشها علاوه بر اينكه پرهزينه هستند، در صورت اختلاط با ساير مواد، تركيبات خطرناكتري را نيز توليد ميكنند. در مقابل استفاده از روش تجزيه زيستي، علاوه بر كاهش هزينهها سازگار با محيطزيست نيز هست. در روش حذف زيستي سيانيد، باكتريها قادر به تحمل و تجزيه غلظتهاي بالاي سيانيد ميباشند، نيازي به مواد غذايي پيچيده براي حمايت سلولهاي ميكروبي زنده ندارند و موجب منع تأثير آلايندههاي سمي ديگر، از قبيل فلزاتي كه در آبهاي معادن وجود دارد، ميگردند. در اين مطالعه تجزيه سيانيد توسط باكتري باسيلوس سوبتيليس M01 صورت گرفته است. باكتري باسيلوس سوبتيليس M01 قادر به تجزيه سيانيد در غلظت 651 ميليگرم بر ليتر ميباشد. از آنجائي كه باكتري باسيلوس سوبتيليس M01 يك باكتري بيخطر و غيربيماريزا است، روش تجزيه سيانيد توسط اين باكتري، سازگار با محيطزيست است. با تجزيه سيانيد به اين روش، تركيبات بيخطري مثل آمونياك و فرمات ميكند كه تهديدي براي محيطزيست محسوب نميگردد.
لجن پر مس كاتدي معدن مس سرچشمه گرمان حاوي مقادير تقريبي 6 - 5 درصد سلنيم 1 درصد تلوريم و فلزات ديگر و همچنين گوگرد به شكل تركيبي مي باشد روش كار به شرح زيرااست: 1. ابتدا غبار در محلول اسيد سولفوريك 20٪ حجمي حل مي شود انحلال در دماي حدود 80C همراه با اختلاط انجام مي شود. 2. مخلوط مرحله يك حالت پالپ دارد كه بايد تحت فيلتراسيون قرار گيرد. 3. به محلول فيلتر شده متا بي سولفيت سديم به عنوان احيا كننده اضافه مي شود كه در حين افزايش گاز دي اكسيد گوگرد آزاد مي شود. رسوب حاصل حاوي سلنيم است كه پس از فيلتر شدن و چند بار شتشو با آب داغ جدا مي شود و خشك مي گردد. 4. سلنيم حاصل به رنگ خاكستري براق مي باشد. 5. محلول باقي مانده احتمال زياد شامل عناصر ديگر و تلوريم است كه بايد PH آن به 7 برسد كه رسوب سبز مايل به سفيد مي باشد. 6. لجن حاصل از مرحله 2 با 10٪ كربن و كربنات سديم 10٪ اختلاط كامل يافته و در دماي 1100C در كوره غالكاري رسوب مي شود. آلياژ حاصل شامل سرب و نقره است كه روش جداسازي هر كدام مشخص است.
مهار هر چه بيشتر انرژي حرارتي مخصوصا از نور خورشيد در شرايط حساس و سخت حال امري بسيار مفيد و در عين حال حياتي است، ادامه حيات، استمرار بقا و پيشرفت براي بشر در دنيايي محدود، سرد و تاريك، بسيار گران و دشوار مي باشد. بنابراين، دستيابي به هر روشي جهت تامين منابع مورد نياز به خصوص در زمينه ي توليد گرما و نور به صورتي كه تجديد پذير باشد، هائز اهميت است. روش معرفي شده در اختراع مورد نظر ما، نور خورشيد را لايه به لايه و متمركز بر روي هم تا ايجاد كانون در لايه آخر در سه مرحله جذب مي كند. ابتدا آن را به صورت خطي بر روي آينه هاي تخت طرفين متمركز، سپس آن را توسط آئينه لوله اي بازتاب و در انتها، دريافت و باز تابش مجدد نور توسط آئينه سهموي انجام مي شود تا كانون حرارتي توليد شود.
موارد یافت شده: 5