لیست اختراعات مهدي بابايي
اختراع حاضر مربوط به فرآيندي با عملياتپذيري بالا براي توليد گريدهاي مختلف هموپليمر وكوپليمر پليپروپيلن در فاز توده با استفاده از راكتورهاي حلقوي ميباشد؛ فرآيند ارائه شده بر خلاف فرآيندهاي رايج، مشكلات گرفتگي مسيرهاي ارتباطي بين راكتورهاي پليمريزاسيون، دشواري در كنترل شرايط راكتورهاي پليمريزاسيون جهت دستيابي به گريدهاي پليپروپيلن با مقادير شاخص جريان مذاب متفاوت در راكتورهاي اول و دوم، عدم امكان استفادهي مجزا از هر يك از راكتورهاي حلقوي پليمريزاسيون، تشكيل پوستههاي پليمري بر جدارهي داخلي خط تبخير، حمل ذرات ريز و متعاقباً گرفتگي فيلترهاي پايين دست خشككن در كاتاليستهاي متفاوت باتوزيع اندازهي ذرات مختلف پليمر و عدم امكان كنترل دقيق غلظت پليمر در دوغاب مونومر مايع+پليمر درون راكتورهاي حلقوي پليمريزاسيون را نداشته و توانايي توليد پودر پليپروپيلن با مورفولوژي و اندازه ذرات مختلف را دارد.
امروزه در ايران از آمينها در صنايع گاز (پالايشگاههاي شيرين سازي گاز) و صنايع پتروشيمي (فرايندهاي توليد اوره و آمونياك) به وفور استفاده مي شود. يكي از فرايندهاي اسااسي در فرآورش گاز طبيعي جداسازي گازهاي اسيدي يا همان شيرين سازي گاز است كه بدليل نيازهاي ايمني و زيست محيطي و به سبب سميت بسيار زياد سولفيد هيدروژن و جلوگيري از خوردگي خطوط لوله و تجهيزات انتقال فرآورش و توزيع گاز بسيار حائز اهميت مي باشد در طي اين فرايند سولفيد هيدروژن H2S دي اكسيد كربن چكيده طي فرايند شيرين سازي گاز در پالايشگاهها متيل دي اتانول آمين MDEA پس از مدتي آلوده به برخي آلاينده هاي شيميايي و يكسري نمكهاي مقاوم حرارتي مي شود كه اين نمكها باعث خوردگي تجهيزات تعويض سريع فيلترها ايجاد كف در برجهي جذب و ... مي شوند. ضمنا انباشته شدن مونواتيلن گلايكول MEG در سيكل شيرين سازي باعث كاهش شديد راندمان فرايند شده و زمان تعويض آمين جديد با آمين مستعمل را به جلو مي اندازد. پديده هاي نامطلوب مذكور در پالايشگاههاي پارس جنوبي ساليانه هزينه هاي زيادي را در تعمير و نگهداشت تجهيزات افزايش هزينه هاي جاري و نهايتا كاهش نرخ بازگشت سرمايه IRR به همراه دارد. ضمنا طبق دستورالعمل صاحب ليسانس بايستي پس از مدتي اين ماده با آمين جديد تعويض گردد كه به دليل قيمت بالاي آن و مسائل تحريم پالايشگاههاي كشور در خصوص تعويض و جايگزيني آن با مشكلات عديده اي روبرو هستند از اين رو به جهت حذف آلاينده هاي فيزيكي شيميايي و حذف ناخالصي ها از متيل دي اتانول آمين مستعمل اين پروژه آغاز گرديد. در مجموع در اين اختراع پس از انجام مطالعات و تحقيقات بنيادي فرايند بازيافت آمين در فاز آزمايشگاهي طراحي و اجرا شد و سپس با بزرگ سازي مقياس واحد پايلوت آن به ظرفيت 20 كيلوگرم در ساعت (متيل دي اتانول آمين مستعمل به عنوان خوراك) طراحي و پس از ساخت نصب و راه اندازي پايلوت مذكور بازيافت آمين مستعمل تا خلوص بالاي 99 درصد وزني محقق گرديد.
اندومتريت خفيف ترين شكل عفونت رحمي است و با التهاب اندومتر مشخص مي شود. اندومتريت حاد معمولا به دنبال زايمان، جفتگيري، تلقيح مصنوعي و وارد كردن محلول ها و وسايل آلوده به داخل رحم ايجاد مي شود. اجرام آسيب رسان در عرض چند سيكل فحلي توسط مكانيسم دفاعي رحم از بين مي روند؛ اگرچه به نظر مي رسد بعضي از ماديان ها به علت اختلال در مكانيسم هاي دفاعي رحم نسبت به عفونت هاي مداوم حساس اند. متريت با التهاب تمام لايه هاي ديواره رحم مشخص مي شود و معمولا در عرض چند روز تا دو هفته پس از زايش ايجاد مي گردد. متريت پس از زايش در گاو ها با حضور مقادير متفاوتي از لوشيا در رحم، كه ممكن است از راه لمس از طريق ركتوم قابل تشخيص باشد، مشخص شود. همچنين متريت سپتيك با نشانه هاي باليني توكسمي كه شامل تب، افسردگي، بي اشتهايي و لنگش است، مشخص شود. در اين حالت توليد شير كاهش يافته و ممكن است حيوان تمايل به بلند شدن نداشته باشد. از گذشته تا كنون براي درمان اندومتريت از آنتي بيوتيك هاي وسيع الطيف زيادي بهره گرفته شده است. ولي امروزه استفاده بي رويه از اين مواد، باعث به وجود آمدن مقاومت آنتي بيوتيكي بين باكتري ها گرديده است. از طرفي استفاده از آنتي بيوتيك ها به صورت داخل رحمي باعث ايجاد صدمه به بافت اپيتليال رحم شده و به اين صورت ايجاد كاهش باروري مي نمايد. با توجه به اين نكته كه برخي از عصاره هاي گياهي داراي اثرات وسيع آنتي باكتريال و ضد التهابي مي باشند و همچنين فاقد اثرات تخريبي روي اندومتريت هستند. لذا ما را بر آن داشت تا با تركيب اين گونه از گياهان به تركيبي پايدار، كاربردي و بي خطر براي درمان اندومتريت در حيوانات دست يابيم.
اختراع حاضر به فرآيندپليمريزاسيون ترپليمر EPDM با ميزان ترمونومر (ENB) هشت و نيم درصد با دانسيته، ويسكوزيته موني، دماي انتقال شيشه اي، ميزان دي ان و ميزان اتيلن مشخص، از پليمريزاسيون مونومر اتيلن، مونومر پروپيلن و ترمونومردي ان(ENB) در حضور سيستم كاتاليست زيگلر–ناتا شامل: الف) تركيب حاوي اتم مركزي V3+مشروط بر اينكه اتم هالوژن با آن پيوند مستقيم نداشته باشد. ب) تركيب ارگانو هاليد آلومينيوم به عنوان كمك كاتاليست، پرداخته كه در مقايسه با نمونه مرجع با درصد ترمونومر كمتر در ساختار محصول، خواص مطلوبي حاصل شده است. دليل مبنا قرار دادن نمونه مرجع خاص، بخاطر مصرف زياد از آن در كشور و ويژگيهاي خاص مانند ويسكوزيته پايين، فرآيندپذيري عالي و ولكانيزاسيون با سرعت فوق العاده بالا كه در درزگير پنجره ها، ساخت واشر، فومهاي پليمري، پوشش بسته ها و ساخت ديواره جانبي سفيد تاير و ... كاربرد دارد.
اختراع حاضر به تهيه اسيد سيليسيك با خلوص 99.9 درصد مي پردازد. در اين اختراع سيليسيك اسيد از افزودن اسيد سولفوريك به محلول سيليكات سديم در يك راكتور دوجداره به روش همرسوبي ساخته شد. اسيد سيليسيك با خلوص 99.9 درصد با بهينه سازي متغيرهاي مهم تأثيرگذار روي ساختار ماده نظيردماي مرحله رسوب گيري/پيرسازي و زمان واكنش و پيرسازي تهيه گرديد. اسيد سيليسيك توليدي داراي خلوص و سطح جذب بالا و اندازه ذرات مناسب جهت توليد كاتاليست، صنايع دارويي، صنايع توليد كاغذ و پركننده مواد پلاستيكي است. روشهاي پيشين بر مبناي تعويض يوني و داراي هزينه توليد بسيار بالايي بوده و در اين اختراع خلوص با فيلتراسيون و شستشو بالا رفته و در نهايت به خلوص بالاي 99.9 درصد ميرسد.
طراحي و ساخت دستگاه والكر هوشمند با استفاده از تكنولوژي امواچ نوري مرئي مجهز به لنز هاي انكساري كمك شاياني به بيماران پاركينسوني ميكند، با دادن انگيزه و تحريك خروجي به بيمار، شخص مي تواند قدم هاي اول را بردارد و به همين صورت به راه رفتن موثر ادامه دهد. منطور از تحريك خارجي در اين وسيلهي پيشنهادي عبارتست از رسم خط صاف مرجع در جلوي پاي بيمار و در حد مناسبي است كه با امواچ نوري مرئي بر روي زمين قرار گرفته تا بيمار بلافاصله بعد از مشاهده آن پاي خود را بر روي آن قرار داده و تا زماني كه بيمار واكرِ سبك وزن را به جلو مي برد اين ماژول امواچ نوري مرئي اتوماتيك فاصله مناسب را تشخيص داده و خط امواچ نوري مرئي كمكي را بر روي زمين مي كشد و به بيمار براي غلبه بر وضعيت يخ زدگي كمك مي كند و راه رفتن بيمار را تا حدودي بهبود مي بخشد. طراحي ما موثر، امن، با مصرف انرژي پايين و همينطور كم هزينه است و مهمتر از همه با افزايش تحريك فرد مبتلا به پاركينسون جلوي پيشرفت مطلق بيماري كه حاصل كرختي و بي حركتي بيمار است را ميگيرد و از اين نظر هم قابل اتكا و توجيه پذير است .اين وسيله مخصوص بيماراني است كه در وضعيت پيشرفته بيماري پاركينسون (وضعيت FOG) قرار دارند و به همين منظور سيستم هاي راهنماي امواچ نوري مرئي و گزينه هاي ايمني همزمان در نظر گرفته شده است تا همه امكانات لازم براي شروع پروسه راه رفتن را داشته باشند. به همين منظور در اين طرح، واكري طراحي شده است كه از ماژول امواچ نوري مرئي مجهز به لنزهاي انكسار نور (در اينجا سبز رنگ) براي ترسيم خطوط استفاده ميكند، گرچه اين امكان را داشتيم تا سيستم سخنگوي صوتي را تعبيه كنيم كه به كمك برنامه پروگرم شده بر روي يك ميكروپروسسور امكان استفاده از سيستم راهنماي صوتي نيز وجود داشته باشد، اما به دليل دور شدن از سادگي و داشتن هزينه تمام شده ي بالا كه بر خلاف اهداف اصلي طراحي اين طرح بود از اين امكان صرف نظر شد.
طراحي و ساخت دستگاه توالت هوشمند با قابليت آزمايش و آناليز و نمايش پارامتر هاي مهم سلامتي (PH ، كتون، قند خون و ... ) قابل شناسايي از طريق ادرار ميتواند كمك شاياني به تشخيص و اعلام افزايش يا كاهش برخي از پارامترهاي مهم سلامتي نمايد و به درمان به موقع بيماري هاي ناشي از عدم تعادل اندازه اين پارامترها در بدن كمك كند. بخشي از بهداشت هر جامعه مربوط به سرويس هاي بهداشتي معمول و رايج مورد استفاده در آن مي باشد. از ويژگي هاي چشمگير سيستم طراحي شده ميتوان به سيستم آزمايشگاهي آن اشاره كرد تا فرد بتواند در حين استفاده از سرويس بهداشتي به طور كامل بدن خود را از طريق ادرار چكاپ كرده بدين صورت كه با آناليز چند قطره از ادرار شخص ميتواند اطلاعات جامع و مفيدي از مقدار پارامترهاي از پيش تعيين شده همچون PH ، كتون ، قند خون و... را بدست آور و همزمان بر روي صفحه نمايش سيستم نمايش داد. آزمايش ساده و مهم و گاهي وسيله اي كليدي براي تشخيص بيماري هاي كليوي و اورولوژيك مي باشد، اهميت استفاده از سيستم آزمايش ادرار قابل چشم پوشي نيست،.از ديگر امكانات اين سيستم ميتوان به آزمايش و نمايش ميزان قند خون و همچنين برخي ديگر از پارامتر هاي قابل تشخيص از طريق آزمايش ادرار اشاره كرد. كنترل، تغيير و مقدار دهي پارامتر ها توسط نمايشگر گرافيكي ، قابليت آزمايش برخي پارامتر هاي از پيش تعيين شده از جمله ويژگي هاي اصلي اين دستگاه ميباشد.
اين اختراع كه در زمينه مهندسي مكانيك و زير شاخه مهندسي به مفهوم عام آن و مهندسي برق صورت گرفته است، به منظور طراحي خودرويي ميباشد كه براي حركت از انرژي خورشيد استفاده ميكند. خودرو اين انرژي را از طريق سلولهاي خورشيدي به دست آورده و در باتري ذخيره نموده و در نهايت موتور الكتريكي را به كار مياندازد. لازم به ذكر است كه باتريهاي تعبيه شده امكان شارژ از طريق برق شهري را دارا ميباشند و در هر بار شارژ، امكان تأمين انرژي در حدود 6 ساعت را فراهم ميكنند. در طراحي اين خودرو سعي بر آن بوده است كه طرح نهايي به خودروهاي شهري نزديكتر باشد. براي اين منظور از تجهيزات ويژهاي در خودرو همانند سيستم تهويه و دوربين استفاده شده است. در غزال ايراني 3 نسبت به طرحهاي گذشته حداكثر سرعت ماشين افزايش يافته است و در طراحي آن از دو موتور الكتريكي استفاده شده است. اين دو موتور الكتريكي داراي سيستم بازيافت انرژي هنگام كاهش سرعت يا ترمز ميباشند. از ديگر بهبودهاي طرح حاضر نسبت به طرحهاي پيشين دو نفره بودن خودرو ميباشد و براي كاهش وزن بدنه خودرو از فيبر كربن استفاده شده است.
1) عنوان اختراع: آدامس آنتي باكتريال از آويش جهت جايگزيني مسواك 2) زمينه فني اختراع مربوطه: دندانپزشكي- پزشكي -دارو سازي 3) مشكل فني: بيماري هاي دهان ودندان از جمله التهابات لثه يكي از مشكلات مي باشد هزينه هاي درمان بالا براي درمان اين بيماري ها از ديگر مشكلات مي باشد خمير دندان ها نيز آرگانيك نمي باشند و عوارضي دارند از جمله آسيب به ميناي دندان از ديگر مشكلات مي باشد تا كنون چسب مخاطي موجود در بازار به پروسه ترميم زخم كمكي نمي كردند چرا كه حاوي ماده موثره براي اين منظور نبو.دند و بعلاوه چسبندگي كافي به مخاط دهاني نداشتند .هدف از اختراع اين چسب مخاطي ارايه روش درماني به منظور كمك به ترميم بافتي دهان پس از جراحي و ابتلا به ضايعات مخاطي مي باشد ارايه راه حل : معايب موجود درداور ها و خمير دندان ها و دهان شويه هاي موجود و ساخته شده به شرح زير است: 1- عدم ارگانيك بودن وعوارض مواد نگهدارنده 2- عدم خواص درماني و فقط خواص ضد باكتري خمير دندان ها آدامس آنتي باكتريال از آويش با توجه به اينكه خواصيت آنتي باكنريال دارد دهان را آنتي باكتريال كرده و با توجه به آنتي باكتريال بودن واستريل كردن دهان به ترميم زخم ها نيز كمك فراواني مي كندو ميكروب هاي دهان را نيز از بين مي برد كاربرد بهداشت دهان و دندان پزشكي كاربرد دندان پزشكي و بهداشت دهان ودرمان درمان بيماري هاي دهان جايگزين كردن به جاي مسواك جايگزين كردن به جاي دهان شويه ها
سيستم نوين الكترونيكي كمك به انجام حركات تمريني با تكنيك انتقال شدت و زاويه واقعي حركات از راه دور مي تواند از بروز آسيب هاي احتمالي حين تمرين جلوگيري نمايد. در جهان ساليانه افراد زيادي به دليل انجام اشتباه حركات تمريني دچار شكستگي يا آسيب ديدن اعضاي بدن ميگردند. كه اين امر باعث اختلال فراوان در سيستم بدن اين افراد ميگردد و امكان آسيب جدي نيز وجود دارد، در نتيجه آن فرد از فعاليت هاي اساسي زندگي روزمره خود محروم خواهد شد. بنابراين در شرايطي كه امكان رفتن شخص به باشگاه و محيط هاي ورزشي جهت انجام تمرين وجود ندارد نيازمند سيستمي مي باشيم كه از راه دور و بدون حضور شخص و نظارت مستقيم مربي بر وي، امكان انجام حركات تمريني صحيح را فراهم نموده و با انتقال حس واقعي مربي، حركات را به طور صحيح منتقل نمايد.
موارد یافت شده: 21