لیست اختراعات مهدي مقيم


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 18
تاریخ ثبت: 1398/12/27
خلاصه اختراع:

در طراحي و ساخت پروفيلهاي اسكرو از سه روش پروفيل مولد روش پروفيل رك و روش مسير تماس استفاده مي شود. تمامي اين روش‌ها بر مبناي تئوري چرخدنده‌ها و تئوري جفت‌هاي مزدوج سينماتيكي مي‌باشد. روش پروفيل مولد بدين صورت است كه يك منحني را به عنوان پروفيل اوليه انتخاب نموده و از آن به منظور توليد پروفيل ثانويه متناظر با آن استفاده مي‌كند. در اين اختراع به منظور طراحي روتورهاي اسكرو با ويژگي‌هاي متفاوت سطحي، از ايده تغيير در پارامترهاي اصلي استفاده شده است (روش پروفيل مولد اصلاح شده ) درنتيجه اين روش كه روش جديدي براي طراحي منحني هاي پروفيل مي باشد، پروفيلي با بازدهي توليد توان بيشتر بدست خواهد آمد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/11/10
تاریخ ثبت: 1394/12/25
خلاصه اختراع:

با توليد انبوه ميني‌اسكرو ارتودنسي با طراحي اصلاح شده، مي‌توان از واردات اين پيچ‌ها بي‌نياز شد و براي اولين بار به توليد داخلي آن‌ها رسيد. اين ريزپيچ‌ها، براي جابجايي‌هاي ارتودنسي به دندان‌هاي منحرف مصرف مي‌شوند. هدف، بهبود طراحي ميني‌اسكرو پرطرفداري نظير Jeil با كاهش هزينه‌هاي ساخت و برطرف كردن عيوبي از آن‌ها نظير شكست حين كاشت، عدم سهولت در كاشت براي ارتودنتيست از لحاظ زمان و گشتاور ورود و تحميل هزينه‌هاي گزاف بر بيمار نيز حاصل شده. پس از استخراج ابعاد پيچ Jeil، تلاش براي بهبود پارامترها آغاز شد. طراحي مناسب گام، شكل رزوه و كله‌ي پيچ سبب برتري ارگونومي مي‌شوند. پس از اينكه پيچ Jeil و استخوان‌ها در محيط كتيا شبيه‌سازي شدند؛ مدل‌ها براي بررسي اجزا محدود وارد محيط اباكوس شدند. در اولين وهله با تغييرات در گام و شكل رزوه، منحني تنش-گام و تنش-زواياي رزوه ترسيم شد و بر روي اين دو پارامتر تصميم‌گيري صورت گرفت و طراحي دو رزوه‌اي نيز اعمال شد. تحليل تنشي ديگر نشان داد كه پيچ جديد، برتري تنشي ناشي از اعمال نيروهاي ارتودنسي و اعمال گشتاور پيچشي را دارا است. در ادامه، شيار تنش نيز مورد بررسي اجزا محدود قرار گرفت. در تمامي مراحل طراحي، تنش‌هاي ايجاد شده در استخوان‌هاي ميزبان از حد مجاز فراتر نرفتند. در آخرين مرحله، ويژگي‌هايي از پيچ كه در رضايت بيمار تأثير دارند به طراحي پيچ مطلوب اضافه شد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/02/26
مالک/مالکان: آقاي مهدي مقيمي
تاریخ ثبت: 1395/08/11
مخترع/مخترعان: مهدي مقيمي
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع عنوان اختراع : دستگاه تغذيه اضطراري DC كامپيوتر ( با خروجي DC) زمينه فني : برق مشكل فني و راه حل ارائه شده: سالهاست كه انواع تغذيه هاي اضطراري به جهت تامين مداوم توان الكتريكي براي مصرف كننده ها ساخته شده تحت عنوان UPS در بازار عرضه مي شوند . متاسفانه قيمت و ابعاد تغذيه هاي اضطراري به حدي است كه كار بر معمولي اغلب از استفاده از انها منصرف مي شود، در اين روش هدف ارزان تر و كوچكتر كردن تغذيه اضطراري بوده است ، و اين مهم با استفاده از طراحي بهينه مدارات و همچنين انتقال DC انرژي صورت گرفته و به اين طريق ادوات موجود در خط انتقال انرژي ، از باطري به مصرف كننده كاهش يافته ، تا علاوه بر بالارفتن بازده هي هزينه توليد كم شود . كاربرد: كل دستگاه به راحتي مي تواند به عنوان تغذيه كامپيوتر و همچنين تمامي وسايلي كه شامل يك اداپتور سوييچينگ مي باشند به كار رود. دستگاه تغذيه اضطراري DC كامپيوتر ( با خروجي DC )، در مسير جريان الكتريكي بين مصرف كننده و شبكه قرار مي گيرد

تاریخ اظهارنامه: 1395/01/10
مالک/مالکان: آقاي مهدي مقيمي
تاریخ ثبت: 1395/09/01
مخترع/مخترعان: مهدي مقيمي
خلاصه اختراع:

نمايشگر هوشمند با قابليت تشخيص جهت نگاه بيننده دستگاهي است در حوزه الكترونيك با هدف واقعي سازي دنياي مجازي. عموما در بسياري از كاربردها از جمله حوزه معرفي محصول˓ به دلايل گوناگون ترجيح داده ميشود به جاي خود شئ تصويري از شئي كه نياز است معرفي شود˓ در معرض نمايش قرار بگيرد. كاملا واضح است كه هرچه تصوير ارائه شده به واقعيت نزديكتر باشد˓ توانايي نمايش جزئيات و ويژگيهاي بيشتري از شئ مذكور را داشته و لذا باعث جذب هرچه بيشتر مخاطب ميگردد. در همين راستا اين اختراع شامل نمايشگري مسطح است كه با توجه به موقعيتي كه بيننده نسبت به نمايشگر دارد نمايي از جسم را نمايش ميدهد كه˓ اگر در دنياي واقعي ناظر و آن شي همان موقعيت را نسبت به هم داشتند˓ ناظر مشاهده ميكرد. بنابراين بيننده با تغيير موقعيت خود نسبت به نمايشگر قادر خواهد بود نماهاي مختلفي از شي در حال نمايش را مشاهده نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/05/04
تاریخ ثبت: 1395/12/04
خلاصه اختراع:

دستگاه « خنك‌كننده انفرادي با قابليت تنظيم دما »˓ دستگاهيست در حوزه الكترونيك به منظور خنك كردن بدن و متعادل نگه داشتن دماي بدن كه قابليت استفاده به صورت انفرادي و قابل حمل را فراهم ميكند. مشكل گرم بودن محيط و تاثيرات منفي آن بر عملكرد بدن كاملا واضح است لذا وجود دستگاه‌هاي خنك‌كننده و تهويه كاملا ضروري است. بعضا با توجه به عمومي بودن محيط و شرايط مختلف بدني افراد˓ استفاده از يك خنك كننده عمومي ميسر نيست. لذا وجود دستگاه خنك‌كننده‌اي كه قابليت استفاده به صورت فردي و قابل حمل را داشته باشد ضروري است. اين دستگاه با بسته شدن روي مچ دست و استفاده از گردش خون بدن باعث خنك شدن تمام بدن طي مدت كوتاهي مي‌شود. ميزان خنك شوندگي براي هر فرد با توجه به شرايط بدني و محيطي كه در آن قرار دارد متفاوت است لذا قابل تنظيم بودن دما نيز ضروري است كه دستگاه خنك‌كننده انفرادي با قابليت تنظيم دما اين امكان را نيز فراهم مي‌كند. اين دستگاه براي خنك كردن˓ مستقيما بدن را خنك مي‌كند و نه محيط اطراف بدن را (برخلاف دستگاهاي تهويه متعارف) كه باعث صرفه‌جويي شديد در مصرف انرژي ميشود و قابل حمل بودن آن كارايي دستگاه را بيشتر مي‌كند.

تاریخ اظهارنامه: 1395/06/09
مالک/مالکان: آقاي مهدي مقيمي
تاریخ ثبت: 1396/02/27
خلاصه اختراع:

دستگاه « برقرار كننده ارتباط با بيماران حسي حركتي » دستگاهي است در حوزه الكترونيك˓ هوش مصنوعي و مهندسي پزشكي كه با هدف ايجاد ارتباط با بيماران حسي و حركتي ساخته شده است. اين دستگاه راه‌كاري براي ايجاد ارتباط با افرادي كه توانايي حركتي و تكلم خود را از دست داده‌اند ارائه مي‌كند. اين افراد عموما بر اثر وراثت و يا اتفاقات طبيعي مانند تصادف˓ سكته و ... قدرت ارتباط كلامي و توانايي حركتي خود را از دست داده اند، لذا در بيان مشكلات و خواسته‌هاي خود ناتوانند. اين مشكل عدم ارتباط با ديگران باعث مي‌شود حتي توانايي بيان پيش‌پا افتاده ترين نيازهاي خود (تشنگي˓ گرسنگي˓ خواب و ...) را نداشته باشند كه ميتواند موجب دردسرهاي فراواني براي بيمار و اطرافيان وي گردد. اين بيماران علي‌رغم ناتواني در حركت و تكلم و ناتواني در ارتباط با اطرافيان˓ قابليت فهم و درك اتفاقات اطراف خود را دارند. با توجه به اينكه اين افراد قابليت كنترل چشمان خود را دارند اين دستگاه با استفاده از پردازش تصوير و تشخيص حركات چشم فرد بيمار˓ از اين طريق ارتباط بيمار را با دنياي خارج افزايش ميدهد و همچنين خواسته‌هاي وي را به اطرافيان منتقل مي‌كند.

تاریخ اظهارنامه: 1396/11/01
تاریخ ثبت: 1397/05/14
مخترع/مخترعان: مهدي مقيمي دهكردي
خلاصه اختراع:

دستگاه كامپوزيت ساز قالب متغيردر زمينه مهندسي مكانيك مي باشد. با توجه به اينكه بيشتر روش هاي توليد نانو كامپوزيت زمينه فلزي بسيار هزينه بردار و با موفقيت كمي همراه هستند معمولا مورد استقبال قرار نمي گيرند و كارايي لازم را ندارند. مناسب ترين روش براي ساخت نانو كامپوزيت زمينه فلزي روش ريخته گري گردابي مي باشد كه از مهم¬ترين مشكلات آن مي¬توان به آگلومر شدن و عدم پخش شوندگي يكنواخت ذرات تقويت كننده در فاز زمينه اشاره كرد. همچنين ريخته¬گري تمامي فلزات سبك همانند منيزيم همواره يكي از موانع مشكل در انجام پروسه ريخته¬گري و توليد نانو كامپوزيت مي باشد. دستگاه ساخت نانوكامپوزيت چند منظوره فلزات سبك در ابتدا با دارا بودن سيستم تزريق پودر به كمك گاز آرگون و همچنين دمش گاز به داخل بوته و مذاب، ميزان تخلخل در قطعه را كاهش مي دهد و محيط بوته را براي ريخته گري تحت شرايط گاز خنثي مهيا مي كند همچنين سيستم با كنترل دبي و نحوه و مقدار تزريق پودر مشكلات ترشوندگي و پخش شوندگي نانو ذرات در فاز زمينه را برطرف مي نمايد از طرفي اين دستگاه با داشتن قابليت و انعطاف پذيري توليد نانوكامپوزيت به روش¬هاي ريخته¬گري گردابي، ريخته گري تحت فشار و اكسترود توانسته است حالات مختلف از ريخته گري را با يك دستگاه ارائه كند و همچنين مشكلات نانوكامپوزيت سازي فلزاتي مانند آلومينيم و منيزيم را به صورت كامل برطرف نمايد.

تاریخ ثبت: 1397/06/20
خلاصه اختراع:

پيوند آندي يك روش براي اتصال قطعات غير هم‌جنس (ازجمله سراميك‌ها و فلزات) به يكديگر، بدون استفاده از چسب است كه در زمينه‌هاي مهندسي، خصوصاً مكانيك و الكترونيك كاربردهاي وسيعي دارد. در دهه¬هاي اخير پيشرفت فنّاوري در حوزه¬هاي مختلف، سرعت چشم¬گيري داشته است. با توجه به فاصله‌ي تكنولوژيك موجود بين كشورهاي پيشرفته با كشورمان به سبب كمبود تجهيزات مرتبط با صنايع و فناوري‌هاي پيشرفته، لازم است كه هرچه سريع‌تر در راستاي كاهش اين فاصله و تسهيل مسير پيشرفت در فناوري‌هاي نوين حركت نمود. يكي از تجهيزاتي كه با توجه به كاربردي بودن در زمينه‌هاي پيشرفته تكنولوژيك و تحقيقاتي و همچنين صنايع پيشرفته، جاي خالي آن به‌شدت احساس مي‌شود تجهيزات اتصال آندي است. در فرآيند اتصال آندي دامنه‌ي نسبتاً گسترده‌اي از مواد غير هم‌جنس به يكديگر متصل مي‌شوند، اين فرايند، بدون ذوب و در شرايط دما، خلأ و ميدان الكتريكي بالا انجام مي‌شود. امروزه نقش اين فنّاوري در بسياري از صنايع پيشرفته حياتي است. ازجمله موارد كاربرد تجهيزات اتصال آندي مي‌توان به ساخت شتاب سنج‌ها، ميكروچيپ¬ها، ميكروپمپ¬ها، چيپ هاي آناليز در پزشكي، سنسورها، نمايشگرها، ميكرو لنزها، ميكروكانال و نانوكانال¬ها، سلول‌هاي خورشيدي و موارد پرشمار ديگر اشاره نمود. در طي اين فرآيند اتصالي باكيفيت، مستحكم و با ويژگي‌هاي بسيار مطلوب مكانيكي، شيميايي، اپتيكي و الكترونيكي در قطعات ايجاد مي‌شود. جوش آندي يك فرايند قابل‌اعتماد و ارزان‌قيمت براي اتصال ويفرهاي سراميكي و يا فلزي مي‌باشد. با توجه به كاربردهاي پردامنه و روزافزون اتصال آندي، اهميت وجود چنين ابزارهايي در صنايع كشور و همچنين مراكز تحقيقاتي و آكادميك، بسيار بالا ارزيابي شده و وجود آن مسيرهاي جديدي را در راستاي پيشرفت اين صنايع و زمينه‌هاي به¬روز تحقيقاتي مي‌گشايد. در راستاي برآورده ساختن اين نياز، پروژه‌اي به‌منظور طراحي و ساخت دستگاه اتصال آندي تعريف و اجرا شد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/03
تاریخ ثبت: 1399/05/04
خلاصه اختراع:

ريزتراشه ميكروسياليِ جداساز و تفكيك كننده سلول هاي سرطاني از خون براي شمارش و مشاهده اندازه سلول هاي سرطاني براي كمك به تشخيص زود هنگام سرطان طراحي و ساخته شده است. تجزيه و تحليل اجزاي خون يك گام تشخيصي مهم و كليدي در تشخيص سرطان ها مي باشد، شناسايي و جدا سازي سلول هاي سرطاني در حال گردش سبب تشخيص زود هنگام و بهبود مديريت در كنترل سرطان هاي مختلف مي باشد و هچنين اين روش براي ارزيابي برگشتن تومور نيز قابل استفاده است. اين اختراع متشكل از دو بخش مي باشد. بخش اول ميكروميكسري براي اختلاط كامل خون با ماده اي بنام بافر (WBC Lysis Buffer) به منظور از بين بردن حجم بالاي گلبول هاي سفيد و قرمز و بخش دوم ميكروفيلتراسيوني براي به دام انداختن سلول ها سرطاني زنده توسط ميكروستون هاي تعبيه شده در ميكروكانال با كمك گرفتن از كاهش فاصله بين ستون ها و ارتفاع ميكروكانال طراحي شده است. از ويژگي هاي اين ريزتراشه ميتوان به حساسيت بالا، قابليت حمل راحت، قيمت ارزان، پاسخ سريع و بدون نشانه گذاري اشاره كرد. اين ريزتراشه براي سرطان هاي ريه، سينه، كبد، خون، روده، تخمدان، رحم، گوارش و پروستات قابل استفاده است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/04/28
تاریخ ثبت: 1399/08/21
خلاصه اختراع:

ويديو لارنگوسكوپ بيسيم، ابزاري سبك و قابل حمل، براي لوله¬گذاري راه¬هواييِ بيماران، با كاهش احتمالِ آلودگيهاي تنفسي مثل كُرونا براي اپراتورها است. اين وسيله (U) شكل، كه دسته ارگونوميك و تيغه¬اي از جنس استيل مقاومِ زيست¬سازگار و رابرِدنداني از جنسِ لاستيك دارد، ميتواند با باتري قدرتمندش (3300mAh)، به وسيله دوربيني مينياتوري، تا 7ساعتِ مداوم (140بيمار)، تصاوير واضحي را با تكنولوژي واي-فاي(ابداعي)، به موبايل يك يا چند كاربرِ همزمان (براي مقاصدِ آموزشي) ارسال كند. اپراتورها ميتوانند فيلم و عكس ضبط كرده و آنها را با اينترنت ارسال كنند. با توجه به مشكلات هايپوكسي، ترشحات دهانِ بيمار و اسپري دارو در نمونه¬هاي موجود، داخلش كانالي براي قراردادن لوله ساكشن، اكسيژن و اسپري دارو، بدون مزاحمت براي اپراتور، تعبيه شده است(ابداعي). مشكلات ليزخوردن زبان از روي تيغه و لوله¬گذاريِ بيمارانِ سخت در نمونه¬هاي موجود، با طراحي انحنايِ دوقوسيِ تيغه، برجستگيهاي روي آن و باريك بودنش، برطرف شده است(ابداعي). طراحي رابر دنداني در زير تيغه، مشكلات شكستگي دندانِ بيمار در نمونه¬هاي قبلي را برطرف كرده است. با استفاده از امكانات كشور در مراحل توليد، مشكلات تحريمها و هزينه گزاف براي خريد نمونه¬هاي چيني، اروپايي و آمريكايي (75% كاهش هزينه) برطرف شده است. ميتوان با فروش اين وسيله به خارج، اَرزآوري نيز ايجاد كرد.

موارد یافت شده: 18