لیست اختراعات مهدی رنجبر
موضوع اظهارنامه¬ي اين اختراع تحت عنوان " نانو امولسيون حاوي گانودرما " ميباشد. بدين منظور نانو امولسيونها كه از طريق يك روش شيميايي بهينه سازي شدند بمنظور حامل عصاره گانودرما و پايدارتر كردن اين عصاره گياهي مورد استفاده قرار گرفتند. محلول حاصل در غلظتهاي بسيار پايين حداكثر عملكرد را نسبت به نمونه هاي پودري دارد و در محدوده زير 100 نانومتر ميباشد. همچنين عدم استفاده از هيچ گونه ماده سمي و زيان آور براي بدن و همچنين پراكندگي بسيار مناسب اين نانوامولسيون ها از جمله مهمترين مزاياي اين اختراع ميباشد. در اين اختراع هدف اصلي برتهيه نانوامولسيون حاوي عصاره قارچ گانودرما مي¬باشد كه بدليل استفاده از نانوساختارهاي امولسيوني ميزان مصرف و همچنين عملكرد اين محلول فوق العاده بيشتر از ساير محلولها و عصاره هاي معمولي بوده و همچنين بدليل استفاده از ساختارهاي نانوامولسيوني افزايش چشمگيري در ضريب نفوذ و جذب نانوامولسيون ها نسبت به نمونه پودري شكل اتفاق ميافتد.
گاز هيدروژن يك گاز بيرنگ، بيبو و بيمزه است و توسط حواس انساني قابلتشخيص نيست. در صورتي كه 10 درصد از محيط اطراف خود را احاطه كند به سهولت قابل انفجار است. بنابراين ضرورت حسگر هيدروژن براي آشكارسازي و كنترل ميزان ايمن هيدروژن محيط، در سالهاي اخير مورد توجه قرار گرفته است. در اين پژوهش محلولي ساخته شده است كه ميتوان بعنوان حسگر گاز هيدروژن به كار رود. اين محلول نانويي داراي فرمول شيميايي MoO3@Ag است. اگر اين محلول سبز رنگ در مجاورت گاز هيدروژن قرار گرفت در كمتر از 10 دقيقه به رنگ آبي تبديل ميشود.
اين اختراع با نام ماده نانو ماده مغناطيسي در بازيابي اثر انگشت بر روي سطوح مختلف اجسام مختلف بوده و هدف از آن: كمك كردن به نيروهاي پليسي و اداره آگاهي در شناسايي مجرمان در صحنه جرم ميباشد. تركيب اين ماده شامل نانو ذرات مغناطيسي با ساختار كريستالي و فلزات و تركيبات ليگاند حساس به پروتيين و اسيد آمينه در اثر باقي مانده از انگشت مي باشد.
اين اختراع با نام ساخت سونوشيمي و استفاده از نانو مواد فوق آبگريز ZnO@SiO2 در فرآيند فلوتاسيون براي بدست آوردن كنسانتره فلزات با خلوص بالاميباشد در صنعت معادن براي بالارفتان ناخالصي و چسبيدن آن به حباب هوا در فرآيند شناورسازي از چندين ماده شيميايي از قبيل كلكتور و كف ساز استفاده ميشود در اين اختراع ضمن ساخت نانومواد فوق آبگريز ضمن بالا بردن اتصال ناخالصي به كف در فرآيند شناورسازي ديگر نيازي به استفاده از مواد شيميايي كلكتور و كف ساز نميباشد
در اين كار يك تركيب با نام تترا گلايسيدوكسي پروپيل تترا متيل پلي هدرال اليگومر سايل سسكويي اكسان سنتز شده است. تركيب سنتز شده به دليل اندازه نانومتري و وجود گروه هاي عاملي واكنش پذير بسيار مستعد واكنش مي باشد. تركيب POSS سنتز شده پس اضافه شدن به مواد مي تواند سبب ارتقاي بساري از خواص شود.
استفاده از راه هاي مختلف براي مقابله با تانن در بسياري از حيوانات مصرف كننده جيره¬ي حاوي تانن، با توجّه به مكانيسم هاي فيزيولوژيكي مورد اشاره بديهي است. به دليل نبودن مكانيسم هاي سم زدايي در مرغ، اثرات منفي مصرف جيره هاي حاوي تانن، به كرّات مشاهده شده است. از اين رو ساير روش هاي سم زدايي مورد توجّه زيادي قرار گرفته است. روش¬هاي فيزيكي سرد بيشتر شامل خيساندن، شكستن و يا آسياب، خُرد، رول و پِلت كردن دانه هاي خشك است. در فرآوري فيزيكي گرم بيشتر از آب و حرارت به صورت توﺃمان و يا حرارت تنها براي فرآيند كردن دانه استفاده مي شود. استفاده از آب و حرارت، سبب تغيير شكل و متورّم شدن بلورهاي ساختماني ذرّات نشاسته مي گردد. اين گونه تغييرات در ساختمان نشاسته ي دانه ي غلّات، باعث افزايش هضم نشاسته توسطّ ميكروبهاي دستگاه گوارش و آنزيم هاي پانكراس مي شود. ميزان كاربرد حرارت مرطوب به علاوه ي كاهش اندازه ي ذرّات دانه، از نظر فيزيكي داراي اثر بيشتري نسبت به فرآوري ساده است. فرآوري فيزيكي گرم عمدتاً شامل فليك كردن با بخار، ميكرونيزاسيون ، حرارت دادن مستقيم و پلت كردن در حرارت زياد مي باشد. با توجه به اين كه هيچ كدام از روش-هاي مذكور در كاهش اثرات ضد تغذيه¬اي و مسموميت¬زايي تانن موجود در مواد خوراكي موثر نبوده¬اند لذا در اين پژوهش از روش¬هاي پيشرفته نانو تكنولوژيكي مانند نانوساختارها استفاده شده است.
زمينه فني اختراع مربوط به علوم دام و طيور و علم شيمي مي باشد رتينول و رتينال(پيش ساز ويتامين آ)به آساني به وسيله اكسيژن، بخصوص تحت شرايط گرم ومرطوب و درمجاورت مواد معدني يا مواد اكسيدكننده چربي ها و روغن ها از بين مي روند. احتمالا ويتامينA را نيز از طريق واكنش اكسيداسيون مضاعف با اسيدهاي چرب غيراشباع از بين مي برند. ما با استفاده از نانوتكنولوژي اين ويتامين را در ابعاد نانو سنتز كرديم تا هم بر اثر عوامل مختلف كمتر تخريب شود و هم جذب و كارايي بهتري داشته باشد و مقدار آن در جيره با همان كارآيي كاهش يابد با توجه به ساختارآلي ويتامين آ و وجود پيوندهاي دوگانه، سنتز اين ماده را با مشكلات زيادي مثل محدوديت در حرارت دهي، فشار، استفاده از حلال ها به دليل تخريب و ... مواجه ساخته بود روش توليد نانوذرات ويتامين Aبه روش تشعشع مي باشدكه يكي از فرايندهاي جديد روش واكنش شيميايي به كمك ميكروموج است جهت بررسي شكل و اندازه نانو ذرات سنتز شده از دستگاه (SEM) استفاده گرديد (عكس SEM ضميمه شد).
اين اختراع با نام ماده فرمولاسيون و شناسايي نيوزوم هاي نانوساختار نقره به بررسي ساختارهاي جديدي از ليپيدهاي نيوزومي نانوساختار مي پردازد و با افزودن ساختارهاي نقره و استفاده از روش تابش دهي امواج ماكروويو در نهايت نانوساختارهاي نيوزومي نقره بدست مي آيند. در اين اختراع ساخت و فرمولاسيون نانوساختارهاي نيوزومي نقره به روش استفاده از امواج ماكروويو انجام شد. با ساخت تركيب جديد ساختارهاي نيوزومي كه حاوي نانوذرات نقره مي¬باشند بوجود آمدند. از اين تركيبات ميتوان بعنوان نسل جديد ساختارهاي حامل دارو استفاده كرد. روش ساخت اين تركيبات بسيار حساس است و بگونه اي است كه پايداري اين تركيبات در دماها و شرايط مختلف ساخت متفاوت است. مهمترين مسئله در ايجاد اين ساختارها عدم چسبندگي ذرات به يكديگر است كه در اين اختراع با روش جديد ماكروويو ذرات كاملا جدا از هم ميباشند.
اين اختراع با نام ماده سنتز و شناسايي نيوزوم¬هاي نانوساختار لايه اي طلا به روش همرسوبي به بررسي ساختارهاي جديدي از ليپيدهاي نيوزومي نانوساختار مي¬پردازد و با افزودن ساختارهاي طلا و استفاده از روش همرسوبي در نهايت نانوساختارهاي نيوزومي لايه اي طلا در شرايط خاص بدست مي¬آيند.
زمينه فني كه مربوط به علم شيمي آلي، فناوري اطلاعات كشاورزي(امور دامي (تغذيه طيور)) مي باشد. مشكل فني و بيان اهداف اختراع با توجه به قيمت بالا و روز افزون متيونين و همچنين درصد بالايي از قيمت جيره طيور(حدود6%) از اين ماده مي باشد، ما با استفاده از علم شيمي و تغذيه طيور مقدار اين افزودني خوراك طيور را تا 20 برابر رقيق كرديم بدون مشاهده مشكلات كمبود متيونين و اثرات سوء بر رشد و ضريب تبديل غذايي برجستگيهاي تكنيكي و فني اختراع، به دليل ساختار مولكولي متيونين كه يك ماده آلي مي باشد سنتز اين ماده داراي محدوديتهايي از جمله تخريب حرارتي، هيدروليز با محلولهاي دوقطبي و اتانول ... بود و اين ماده براي اولين بار در جهان سنتز شده است و همچنين براي اولين بار در خوراك طيور به عنوان منبع اسيد آمينه متيونين استفاده شد. جهت بررسي شكل و اندازه نانو ذرات سنتز شده از دستگاهي به نام (Scanning Electron Microscope) استفاده مي گردد نمونه ايي جهت عكس با ميكروسكوپ الكتروني(SEM) ارسال شد، اين تصوير تاييديه ما در ساخت نانو مواد مي باشد(نقشه فني اختراع).
موارد یافت شده: 13