لیست اختراعات ميثم تراب مستعدي
يك ميكسر – ستلر عمدي براي استخراج مايع – مايع پيشنهاد شده است.اين ميكسر – ستلر داراي سطح مقطع مستطيلي بده مراحل آن به صورت عمدي روي هم قرار گرفته اند اما ارايش ميكسر ستلر در هر مرحله به صورت افقي مي باشد.جهت جريان فازها در كل دستگاه ناهمسو و درن ميكسرها همس مي باشد.در اين ميكسر – ستلر در هر مرحله فازهاي پراكنده و پيوسته براي اختلاط ارد ميكسر مي شوند و پس از اختلاط املسين ناپايدار ايجاد شده از طريق مجرايي كه در وسط ديار جداكننده ميكسر ستلر قرار دارد ارد منطقه ته نشيني ميشد.در جلي اين مجرا يك صفحه عمودي براي كاهش اثر چرخش قطرات در ستلر به منظور بهبود پيوند قطرات قرار داده شده است.در ستلر فازها جدا شده و فاز سنگين ارد ميكسر مرحله پاييني و فاز سبك وارد ميكسر مرحله بالايي مي شود.
رفع آلودگي تجهيزات آلوده به مواد پرتوزا اغلب چالش بزرگي براي صنعت هستهاي بوده است. تلاشهاي فراواني جهت به حداقل رساندن آلودگيها در بسياري از تجهيزات داراي سطوح پيچيده داخلي صورت گرفته است. دليل اول اهميت حذف آلودگي از اجزا يا سيستمها، كاهش ميزان دوز در تأسيسات است. پسازآن دسترسي به تأسيسات ميتواند سادهتر شود بهطوريكه امكان استفاده از تكنيكهاي دستي به جاي استفاده از سيستمهاي روباتيك با هزينه بيشتر را امكانپذير ميكند. دليل دوم به حداقل رساندن پتانسيل انتشار آلودگي در حين فعاليتهاي مختلف، بهويژه هنگاميكه سيستمها حاوي ذرات بسيار آلوده پرتوزا ميباشند، است. دليل سوم اين است كه اين امكان فراهم شود تا آلودگي اجزا يا سازهها به سطوح پايينتري كاهش يابند تا در مقياس پايينتر و به تبع آن مقرونبهصرفه تر، دستهبندي گردند و دفع پسماند و يا رهاسازي بدون قيد و شرط براي بازيافت يا استفاده مجدد در صنايع متعارف بدون نگرانيهاي قانوني انجام پذيرد. بهطور كلي هدف اصلي رفع آلودگي، كاهش پرتوزايي بهمنظور استفاده از اجزاي سيستم بدون محدوديتهاي پرتويي، ميباشد. رفع آلودگي و شستشو باكيفيت بالا مخصوصاً براي قطعات با پيچيدگيهاي زياد، زوايا و خلل و فرج فراوان و نقاط غيرقابلدسترس كه با روشهاي رفع آلودگي معمول قابل انجام نيست و يا بسيار دشوار است، با استفاده از حمام اولتراسونيك امكانپذير است. تمام تجهيزات رفع آلودگي به روش اولتراسونيك در اصل از ژنراتور اولتراسونيك و مبدلهاي اولتراسوند تشكيلشده است. مولد اولتراسونيك انرژي الكتريكي را در فركانس موردنياز تأمين ميكند، درحاليكه مبدل اولتراسونيك انرژي الكتريكي را به ارتعاشات مكانيكي تبديل ميكند. بهعبارتديگر در رفع آلودگي اولتراسونيك از حبابهاي كاويتاسيون كه توسط امواج فركانس بالا ايجادشدهاند، استفاده ميكند تا موجب تكان خوردن شديد مايع شود. اين تكانهاي شديد نيروي زيادي را بر روي آلاينده ها متصل به بسترهايي نظير فلزات، پلاستيك، شيشه، لاستيك و سراميك ايجاد كرده و حتي به منافذ و شكافهاي غيرقابلدسترس نفوذ ميكند. هدف اين است كه تمام آلودگي كه بهطور محكم به سطوح جامد چسبيده، حذف شوند. مخزن دستگاه در اين اختراع با توجه بهاندازه و شرايط تجهيزات مختلف و بر اساس مطالعه موردي تجهيزات موجود در پژوهشگاه علوم و فنون هستهاي طراحي و ساخته شده است. تجهيزات اصلي به كار گرفتهشده در اين دستگاه عبارتند از: مخزن، ژنراتور اولتراسونيك، مبدل (ترانسديوسر)، سيستم آمايش و اجزاي سيستم آمايش شامل دو ستون ولوله و اتصالات به همراه شيرهاي رابط. سيستم آمايش با گرانولهاي كربن فعال پر گرديد. سيستم آمايش اين قابليت را دارد كه محلول موجود در مخزن اولتراسونيك را پاكسازي كرده و مواد پرتوزاي موجود در آن را حذف نمايد و محلول را دوباره به مخزن اولتراسونيك براي استفاده مجدد بازگرداند كه اين امر ميزان پسماند پرتوزا را به حداقل ميرساند؛ بنابراين هزينه خريداري محلول شستشو و هزينه دفع پسماند بااتصال سيستم آمايش بسيار كاهش مييابد.
سنتز جاذبهاي پليمري پرتو پيوند زده جهت حذف فلزات سنگين در اين اختراع محقق گرديد. در كنار هر محصول صنعتي پساب توليد ميگردد، به تناسب نوع عمليات صنعتي، پساب توليدي ساختار شيميايي متفاوتي دارد. امروزه آمايش، نگهداري و جداسازي عناصر با ارزش و كاهش حجم پساب بسيار حائز اهميت است. امروزه جذب سطحي به عنوان يك روش موثر و اقتصادي براي پالايش پسابها شناخته ميشود. فرآيند جذب سطحي داراي انعطافپذيري در طراحي و بهره برداري بوده و در بسياري از حالات يك جريان خروجي تصفيه شده با كيفيت بالا توليد ميكند. در اين اختراع، جاذبهاي پليمري پرتو پيوند زده با استفاده از روش پرتودهي گاما و روش مستقيم سنتز و توليد شدند. الياف نبافته اسپان باند از جنس پلي پروپيلن به عنوان پايه جاذبها انتخاب شد و تركيب مونومرها حاوي آكريلونيتريل، آكريليك اسيد و فسفريك اسيد براي روش پرتودهي استفاده شدند كه مشكلات تشكيل هموپليمرها با استفاده از اين تركيب برطرف گرديد. جاذبهاي پليمري از درجه پيوندي بالاي 105% برخوردار بودند و بررسي كارايي آنها در جذب يونهاي فلزات سنگين مانند روي، نيكل، مس، آهن، اورانيوم و توريم نشان داد كه جاذبهاي سنتز شده از ظرفيت جذب بالاي 5/99% برخوردار هستند.
موارد یافت شده: 3