لیست اختراعات ندا مفتون آزاد
طراحي وساخت دستگاه پوششدهنده فيلم خوراكي برروي مركبات
در اين اختراع پودر خرماي پايدار در شرايط محيطي تهيه شد. پودر خرما مي تواند كاربردهاي متعددي در صنايع غذايي داشته باشد ولي بدليل وجود قندها با وزن مولكولي كم و اسيدهاي آلي امكان تهيه پودر پايدار با ويژگيهاي مطلوب در شرايط محيطي وجود ندارد. لذا در اين اختراع براي جلوگيري از چسبندگي و كلوخه اي شدن پودر خرما، مواد تسريع كننده خشك كردن و ضد كلوخه اي شدن در مقادير مناسب به خمير خرما قبل از شروع فرآيند خشك كردن اضافه شد. خمير خرما در خشك كن با هواي گرم در دماي مناسب خشك شد و پودر بدست آمد. اندازه گيري دماي انتقال شيشه اي و خواص فيزيكوشميايي پودر مانند فعاليت آبي، دانسيته توده، رنگ، مقدار هيگروسكوپي بودن و مقدار رطوبت نشان داد كه پودر خرماي بدست آمده در شرايط محيطي بسيار پايدار بوده و خواص حسي و ظاهري مطلوبي دارد و مي توان از آن در توليد بسياري از محصولات غذايي به عنوان جايگزين قند معمولي استفاده كرد.
جيره هاي غذايي بايد به¬گونه¬اي طراحي¬شوند كه علاوه بر تامين انرژي مورد نياز، ساير تركيبات ﻻزم موثر بر سلامتي را نيز تامين نموده و در عين حال كيفيت و پايداري خود را در مدت زمان طوﻻني و در شرايط مختلف آب و هوايي حفظ نمايند. فورمولاسيون جيره غذايي توليد شده براي شرايط بحران (موضوع اختراع) بر پايه محصول خرما آماده¬سازي شده و با مواد مغذي گياهي حاوي پروتئين، فيبر، آنتي اكسيدان، اسيدهاي چرب مغذي....غني¬سازي شده و با شكلات پوشش¬داده¬مي¬شود. پس از توليد در شرايط مختلف دمايي نگهداري شده و مدت ماندگاري آن ارزيابي¬شده-است. اين محصول به عنوان يك ميان وعده مناسب درصد باﻻيي از انرژي مورد نياز روزانه يك فرد را فراهم سازد. آزمون هاي انجام شده بر روي اين جيره در مدت زمان نگهداري در دماهاي مختلف بيانگر عدم تغيير كيفيت اين محصول بعد از يك سال و نيم نسبت به روز اول توليد بوده است و هيچگونه ترشيدگي يا آلودگي ميكربي نشان¬نداده است. اين محصول داراي حداقل 12-5 درصد پروتئين، 4-2 درصد فيبر، 560-530 ميلي¬گرم اسيد گاليك در صد گرم، 70-60 درصد قند و 510-455 كالري انرژي مي¬باشد.
موارد یافت شده: 4