لیست اختراعات هادي علي اکبريان
در ابتدا آنتن مشبك ريزنواري براي باند فركانسي S طراحي و شبيه سازي شد. براي آنكه بتوان آنتن را براحتي با سلول خورشيدي تركيب كرد و همچنين اثر سلول خورشيدي روي پترن آنتن حداقل مقدار خود باشد، زيرلايه آنتن مشبك ريزنواري را تغيير داده و آن را با سه زيرلايه جايگزين كرديم. اين عمل علاوه بر اينكه باعث بهبود پارامترهاي تشعشعي آنتن مي شود بلكه ايده تركيب سازي را نيز آسان مي نمايد. ساختار زير لايه به اين نحو مي باشد كه ابتدا روي صفحه زمين زير لايه از جنس Rogers RO4003 با ضخامت 0.504mm قرار مي گيرد. روي اين زيرلايه سلولهاي خورشيدي تعبيه مي شوند. سلولهاي خورشيدي دقيقا در مركز هر سلول آنتن قرار ميگيرد كه نور بتواند براحتي جذب سلول خورشيدي شود. سپس يك فاصله هوايي به منظور كاهش اثر سلول خورشيدي روي آنتن در نظر گرفته مي شود كه براي رسيدن به بهترين تشعشع و راندمان اين فاصله 3.5mm بدست آمده است. بعد از فاصله هوايي زيرلايه خود آنتن كه از جنس زيرلايه اول يعني Rogers RO4003 است با ضخامت 1.5mm قرار مي گيرد. آنتن مشبك ريزنواري روي اين زيرلايه كشيده مي شود. همچنين براي جلوگيري از ايجاد سايه روي سلول خورشيدي زيرلايه آنتن بايد متناسب با ابعاد سلول خورشيدي و دقيقا در بالاي آن برش داده شود. در نهايت آنتن در مركز هندسي خود اما در لبه پاييني تغذيه مي شود. اگر آنتن نا متقارن تغذيه شود بيم آنتن به سمت تغذيه منحرف خواهد شد. هم چنين اگر آنتن در يكي از انتهاهاي آن تغذيه شود آنتن از نوع موج متحرك خواهد بود و داراي بيم اسكني مي شود. اما اين طراحي براي بيم برادسايد و آنتن موج ايستا طراحي شده است. در مراحل شبيه سازي مدل دقيق سلول خورشيدي گاليم آرسنايد قرار داده شده كه در اين مدل حتي خطوط انگشتي (Fingers) روي سلول نيز در نظر گرفته شده است. هر چند ميتوان از هر نوع سلول خورشيدي ديگري نيز استفاده كرد.
تقسيم كننده/تركيب كننده توان پهن باند 1 به n با استفاده از تشديد كننده هاي حلقوي به صورت ساختار فشرده، مربوط به به حوزه برق (مخابرات، رادار، امواج الكترومغناطيس) ميباشد. ساختارهاي مختلفي(دايروي، مستطيلي، مخروطي و كواكسيالي) [1-4] تا به حال كار شده است ولي آنچه در بين همه اين ساختارها مشترك هست، اين است كه با افزايش تعداد پورتهاي خروجي، به خاطر بزرگ شدن سطح مقطع عرضي و ايجادگسستگيها، مودهاي مرتبه بالاتر تحريك شده و كاربرد تركيب كننده محدود ميشود. به منظور غلبه بر اين محدوديت، اخيرا تقسيم كننده توان با حلقه تشديد كننده به صورت ساختاري جديد در [5] ارايه شده است كه ميتواند تعداد بالايي پورت خروجي را در خود جاي دهد و با افزايش تعداد پورتهاي خروجي، سطح مقطع عرضي ثابت بماند و مودهاي بالاتر تحريك نشده و كارآيي ساختار با افزايش تعداد پورتهاي خروجي محدود نميشود؛ ولي در اين ساختار، با افزايش تعداد پورتها، ابعاد(شعاع و ارتفاع) به صورت خطي بزرگ ميشود به گونه اي كه اين ابعاد در تعداد پورتهاي بالاتر، مطلوب طراحان و صنعت نميباشد و ساختاري با اين ابعاد نامتعارف، در عمل كاربردي نخواهد داشت. در اينجا ابتدا ما يك روش جديد براي طراحي مقسم توان 1 به 2 با ساختارشبه كواكسيالي معرفي كرده و با استفاده از فرمولهاي استخراج شده، كلي بودن روش را اثبات كرده ايم( در قسمت طراحي مقسم توان داخلي 1 به 2) و در ادامه با تركيب دوتا از مقسم توان ارايه شده در[5]و جاسازي مقسم توان 1 به 2 گفته شده در دل ساختار اصلي، يك مقسم تواني طراحي كرده ايم كه اين سيستم تقسيم كننده فشرده، ميتواند با استفاده ي بهينه از فضاي موجود، تعداد درگاه هاي بيشتري را در يك حجم كم، جاي دهد. بنابراين، در اينجا يك روش و ساختاري مطرح ميشود كه با ثابت نگه داشتن ارتفاع و شعاع( ابعاد) تقسيم كننده توان[5]، تعداد پورتهاي خروجي را ميتوان تا بالاي پنجاه درصد افزايش داد. و در نهايت، ميتوان ادعا كرد كه مقسمهاي توان با تعداد پورتهاي بالا كه با استفاده از اين روش ساخته ميشوند نسبت به تقسيم كننده هاي ديگر در منابع و مراجع موجود، ساختاري فشرده تر و ابعادي كوچكتر دارند و تقسيم كننده توان با هر تعداد پورت دلخواهي را ميتوان، با استفاده از اين ساختار، تحليل و طراحي كرده و ساخت. به عنوان مثال در اينجا، يك مقسم توان 50 پورته، تحليل و طراحي شده است.
در اين اختراع، دستگاهي متحرك براي كاربرد در كنترل و بين بردن علفهاي هرز محصولات كشاورزي، مخصوصا گلخانه اي، ارائه شده است. از بين عوامل آسيبرسان به محصولات كشاورزي علفهاي هرز بيش ترين ميزان خسارت را دارا هستند، بهطوريكه در كشورهاي درحالتوسعه تا 25% خسارت وارد مي كند. به عنوان مثال در كشور ايران سه علف هرز خوني واش، خردل وحشي و يولاف وحشي باعث كاهش عملكرد محصول گندم تا 163 كيلوگرم در هكتار ميشوند و خسارت 23 درصدي به مزارع گندم وارد ميكنند. روش مايكرويوي به كار گرفته شده در اين اختراع، علاوه بر داراي بودن مزايت تاثير گذاري بر بانك علف هرز، هيچ يك از مضرات روش هاي شيميايي از جمله شيوع مقاومت شيميايي و نگراني هاي سلامت محصولات غذايي را ندارد. به علاوه امكان استفاده از كودهاي طبيعي را نيز فراهم مي آورد. دستگاه مورد نظر كه داراي ابعاد حدودا نيم متر در نيم متر و ارتفاع كمتر از يك متر مي باشد، نسبتا سبك بوده و با حركت كردن بر روي زمين زراعي قبل از كشت محصول، جوانه زني بذور علف هرز موجود در آن را از بين مي برد. دستگاه اختراع شده، داراي توان مصرفي حدود 1000 وات بوده، و امواج مايكرويو توليدي در باند فركانسي 2.4 گيگاهرتز را به سمت خاك تابش مي كند.
موارد یافت شده: 3