لیست اختراعات هاله هاشمي سهي
اصولي ترين روش تامين عناصر غذايي مورد نياز گياهان بر اساس ميزان مصرف اين عناصر غذايي توسط گياهان در حدي است كه حاصلخيزي خاك قادر به تامين اين عناصر نباشد. از آنجا كه تغذيه صحيح گياهان يكي از عوامل مهم در بهبود كمي و كيفي محصولات كشاورزي به شمار مي رود. سنجش وضعيت تغذيه گياه و نيز مطالعه روند تغذيه اي در شرايط گياهان در شرايط مختلف مي تواند از جنبه هاي مهم پژوهشي در تغذيه گياهي باشد. روشهاي مختلفي براي بررسي تغذيه اي در گياهان وجود دارد كه بسته به شرايط و موضوع مورد بررسي، متفاوت مي باشند. در آزمايشي كه با هدف بررسي دو تركيب مختلف كودي كه عمدتا شامل مقادير مختلفي از عناصر كم مصرف يا ريزمغذي هاست، به دليل اهميت و اعمال دقت فراوان ، نمونه برداريي ها از گياه انجام گرفت تا مورد آناليز قرار گيرد. توجه به اصل رابطه بين محلوليت عناصر غذايي با واكنش خاك در تغذيه گياه باعث گرديد تا با ايجاد PHهاي متفاوت توسط محلول هاي بافر تغييرات لازم در روند جذب عناصر بوجود آيد. مقايسه و روند تغذيه گياهي بين تركيبات مختلفي كه در اين آزمايش مورد استفاده قرار گرفت يكي ديگر از ابعاد اين آزمايش بود. براي حذف و يا تقليل عواملي از قبيل اثرات يونهاي آزاد خاك، خواص متعدد معدني خاك ها، آبياري، طول روز، دماهاي متغير و ... روي رشد و نمو گياهان اين آزمايشات در گلخانه و با استفاده از محيط كشت سيليس خالص طراحي گرديد.در اين تحقيق سعي گرديده است براي بررسي حداكثر بهره وري از تركيبات غذايي موسوم به (Element compound) رابطه بين عناصر غذايي در تركيبات كوديVES و ميزان برخي از عناصر اصلي موجود در گياهان پس از يك دوره جذب مورد بررسي قرار گيرد. از آنجا كه عناصر موجود در تركيبات كوديVES نيز شامل عناصر ريز مغذي هاست( يعني شاملB و CU وFeو Mn, Zn مي باشند) به مقدار كمتري نسبت به سايز عناصر مورد نياز گياهان بوده، بنابراين اثرات و اهميت اين عناصر حتي با مقادير بسيار كم در عملكرد محصولات زراعي بسيار زياد است. خصوصا اثرات مفيدي را كه VES6 در آزمايشات مختلف از خود نشان داده است آنرا به عنوان يك تركيب ريز مغذي معرفي مي كند.
موارد یافت شده: 1