لیست اختراعات هستي هاشمي نژاد
فرايند نمكزدايي از آبهاي لبشور و شور به روش يونزدايي خازني (CDI) بهعنوان ايدهاي كارآمد، با بازده انرژي بالا و صرفهي اقتصادي براي نمكزدايي از محلولهاي آبي در اين طرح مورد بحث قرارگرفته است. بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني (WHO) حدود ۱۱% از افراد دنيا به آب آشاميدني تميز دسترسي نداشته و با گسترش روزبهروز جمعيت، چالش اصلي جهاني تأمين آب سالم مورد نياز حال و آيندهي افراد است. يكي از عواملي كه در سلامت آب تأثير گذار است، شوري آب خواهد بود كه عمدتاً از نظر كشاورزي مطرح است، زيرا حضور نمك بر رشد گياهان تأثيرگذار خواهد بود، همچنين وجود شوري در آب آشاميدني با تأثير بر طعم و مزهي آب، تمايل به استفاده از آب را كاهش ميدهد، بنابراين با بهرهگيري از فرايند CDI ميتوان شوري آب را تا حد مطلوبي كاهش داد. تفاوت فرآيند CDI با ديگر فرآيندهاي نمكزدايي كه دليلي بر گزينش آن بوده است، بهرهگيري از پديدهي جذب است؛ در واقع فرآيند يونزدايي خازني با تلفيق دو روش جذب و استفاده از جريان الكتريكي، از مزاياي هردو روش بهره برده و هر يك را بهعنوان مكملي براي ديگري در نظر گرفته است.
وقوع خشكسالي در كشور علي الخموص در ساليان اخير باعث بروز مشكلات زيادي در كشور شده است.كاهش بارندگي و بالطبع آن كاهش منابع آب سطحي در كنار كاهش مداوم منابع آب زيرزميني،كشور را در معرض بحران هاي اجتماعي و اقتصادي قرار داده است.اثرات حاصل از خشكسالي از پايين آمدن سطح بهداشت و بروز بيماري هاي مختلف گرفته تا نابودي كشاورزي در مناطق كم آب مي تواند بسيار دردناك ويا جبران ناپذير باشد. علي رغم پيشرفت هايي در زمينه باروري ابرها و افزايش بارندگي صرف نظر از هزينه هاي هنگفت و سرسام آور آن به نظرمي رسد بهترين راه حل براي مقابله با اثراتخشكسالي ،مديريت منابع آب و استفاده بهينه از منابع موجود باشد.يكي از راه كارهايي كه هم اكنون در كشور هاي توسعه يافته در جهت استفاده بهينه از منابع آب انجام مي شود، استفاده مجدد از پساب تصفيه خانه، فاضلاب است. سرمايه گذاري هاي عظيم اين كشورها در اين زمينه حتي با برخورداري از منابع آب غني بيانگر ميزان اهميت موضوع است.كشور ما نيز كم و بيش در راستاي استفاده مجدد ازپساب تصفيه خانه فاضلاب حركت كرده است ولي وجود عوامل مختلفي مانند پايين بودن كيفيت پساب تصفيه خانه و يا راندمان پايين تصفيه خانه هاي فاضلاب باعث كند شدن اين حركت شده است.بنابراين پيدا كردن راهي براي افزايش كيفيت پساب ها به منزله حل بسياري از موانع در استفاده از اين آب ها مي باشد. در حال حاضر مي توان از بالا بودن ميزان كليفرم در پساب با توجه به استانداردهاي موجود به عنوان يكي از عوامل محدود كننده نام برد.كليفرم نوعي ارگانيسم است كه در روده انسان ها و حيوانات خونگرم و خاك يافت مي شود. اين ارگانيسم نمي تواند توليد بيماري نمايد ولي حضور آن در آب مي تواند احتمالي براي حضور پاتوژن ها باشد)به عبارت ديگر در صورت عدم حضور كليفرم مي توان اطمينان داشت كه آب فاقد پاتوژن است(.از ديگر خصوصيات مهم اين شاخص اين است كه براحتي قابل شناسايي و شمارش است و از طول عمر بالاتري نسبت به پاتوژن ها برخوردار مي باشد. كليفرم ها قادرند، لاكتوز را در دماي 35 درجه سانتيگراد به مدت 48 ساعت تخمير نموده و توليد گاز نمايند. استفاده از پساب ها در صورتي كه ميزان كليفرم آن ها بالا باشد ،مي تواند باعث انتقال انواع بيماري ها به محيط زيست شود ويا در صورت استفاده از اين آب ها در كشاورزي با عث انتقال باكتري ها به معصولات كشاورزي مي شود.از اين رو در استفاده از اين آب ها بايستي توجه فراوان صورت پذيرد در اين طرح سعي بر آن است تا با استفاده از مواد طبيعي و يا گياهي و ترجيحا ارزان قيمت همانند مورينگا پرگرينا جهت كاهش كليفرم استفاده شود.مزيت عمده استفاده از مورينگا پرگرينا جهت گندزدايي در تصفيه فاضلاب به جاي مواد شيميايي همانند كلر ،عدم ايجاد محصولات جانبي سمي و خطرناك است كه در صورت استفاده از مواد طبيعي مي توان تا حد امكان از توليد اين معصولات جلوگيري نمود.همچنين در صورت اختصاص زمان اختلاط مورينگا با فاضلاب و همچنين زمان ماند جهت ته نشيني،ميتوان راندمان حذف راحتي با مقدار بسيار كم مورينگا پرگرينا در حد بالاي 99 درصد نگه داشت.
خلاصه توصيف: تصيفه گازهاي آلاينده هوا و توليد پتانسيل الكتريكي از آن ) مبدل توليدات كثيف سوخت هاي فسيلي به انرژي هاي پاك ( . درسال 1386 دستگاه تصفيه گازهاي آلاينده هوا ويژه مراكز صنعتي توسط آقاي محب الدين كرباسيون با شماره ثبت 41885 ثبت شده و همچنيئ ازتكنيك هاي رفتار دود( FGT (مي باشد كه مشكل عمده كليه اين روشها تنها توانايي حذف فيزيكي ذرات جامد را دارد و هيح يك از اين دستگاه ها توانايي حذف گازهاي آلاينده را ندارد اين دستگاه با كمك ها مادي و معنوئ مركز كار آفريني صنعتي اصغهان ساخته شد كه در اين دستگاه ابتدا اسكرابرهاي قليايي و اسيدي ساخته شده و پس از آن مخازن مورد استفاده ساخته شد پس از ساير قطعات از جمله سل هاي الكتروشيميايي ، بمپب ها و دتكتورها برروي بخش هاي نصب شده است اين دستگاه به كمك جذب شيميايي در دو فازگاز و مايع كار مي كند ابتدا گازهاي محلول با PH بين 6 تا 7 تشكيل اسيد هاي قوي را مي دهند را از گازهاي ديگر جدا كرده و ساير گازهاي د يگر را با محلول PH بين 13 الي 14 واكنش مي دهيم كه به اين طريق مي توان كليه گازها را حذف كرده ومحلول هاي مورد استفاده در اين طرح را تشكيي مي دهد. در مراحل بعد از اين دو سري محلول استفاده هايي از جمله توليد پتانسيي الكتريكي ، توليد گازهاي هيد رژن و اكسيژن وتوليد مواد شيميايي پركاربرد در صنعت مي شود كه پس از استاندارد شد ن محلول ها دوباره مورد استفاده قرار مي گيرند
موارد یافت شده: 3