لیست اختراعات وحيد اسكندري


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1398/05/20
تاریخ ثبت: 1398/12/13
خلاصه اختراع:

استفاده روزافزون از سموم و آفت كش ها به هدف افزايش توليد محصولات كشاورزي، منجر به آلوده شدن مواد غذايي و محيط زيست شده است. بنابراين شناسايي آن ها از اهميت بالايي برخوردار است. استفاده از بسترهاي پلاسمونيكي، سيگنال ضعيفِ رامان سموم و آفت كش ها را تا چندين مرتبه بهبود مي دهد و شناسايي آن ها را ممكن مي سازد. به دليل غيرمنعطف بودن بسترهاي پلاسمونيكي متداول، انتقال سموم از محصولات كشاورزي به آن ها دشوار و زمان بر است. در اين اختراع، با ساخت بسترهاي پلاسمونيكي انعطاف پذير با استفاده از محلول كلوئيدي طلا و چسب دوطرفه به عنوان زيرلايه، هم انتقال سموم از محصولات كشاورزي (كه سطوح تخت ندارند) به اين بستر آسان مي شود و هم به دليل چسبندگي زيرلايه، برداشتن سموم از محصول و قرارگرفتن آن بر روي بسترهاي پلاسمونيكي هم زمان اتفاق مي افتد. ساخت اين بسترها با روش هاي ساده قطره افشان، غوطه وري و يا پاشش قابل انجام است. بنابراين، با توجه به عدم پيچيدگي ساخت بسترهاي پلاسمونيكي مذكور و انعطاف پذير بودن آن ها، مي تواند به صورت roll-to-roll در مقياس صنعتي توليد انبوه شود.

تاریخ اظهارنامه: 1398/06/15
تاریخ ثبت: 1399/01/20
خلاصه اختراع:

جهت جلوگيري از انواع بيماري¬ها و يا شناسايي آناليت¬هاي گوناگون، استفاده از روش¬هاي شناسايي سريع و با دقت بالا از اهميت زيادي برخوردار است. يكي از روش¬هاي كارآمد براي تشخيص و شناسايي مقادير اندك از آناليت¬هاي زيستي و شيميايي، روش پراكندگي رامان تقويت يافته سطحي (Surface Enhanced Raman Scattering (SERS)) است كه در مقايسه با ساير روش¬هاي شناسايي آناليت¬ها، سريع¬تر و حساس تر است و قادر است مقادير اندك را هم شناسايي كند و هم-چنين هزينه¬هاي كم¬تري را به دنبال دارد چون به تجهيزات گران قيمت نياز ندارد. نانوحسگر پلاسموني طلا يا نقره مطرح شده در اين اختراع كه به تقويت سيگنال رامان آناليت¬هاي مختلف كمك مي¬كند و شناسايي آن¬ها را ممكن مي¬سازد، به راحتي و كم¬هزينه ساخته مي¬شود و با فراهم آوردن يك آشكارساز SERS قابل حمل، براي شناسايي عوامل بيماري¬زا حتي در مناطق روستايي و دور افتاده نيز قابل استفاده است. از مزاياي آن، روش ساخت آسان با قابليت تكرارپذيري و دقت آشكارسازي بالا و تشخيص سريع آن است. در اين اختراع، محلول كلوئيدي طلا يا نقره به استفاده از روش شيميايي ساده، و با كنترل غلظت پيش¬ماده ها و شرايط آزمايش به صورت تكرارپذير سريع ساخته مي¬شوند كه تا ماه ها پايدار هستند. با استفاده از زيرلايه شيشه¬اي، هزينه ساخت نانوحسگر پلاسموني كاهش مي¬يابد كه با قرار دادن نانوساختارهاي طلا يا نقره موجود در محلول كلوئيدي طلا يا نقره بر روي شيشه به روش قطره افشان و سپس تبخير حلال، نانوحسگرهاي پلاسموني ساخته مي¬شوند. روش قطره افشاني نه تنها روشي است كه به دليل عدم نياز به خلا و عمليات حرارت دهي ارزان قيمت است كه قابليت توليد انبوه را نيز داراست تا روي موقعيت¬هاي مشخص زيرلايه شيشه¬اي، مقدار حجم مشخص شده از كلوئيد طلا يا نقره، افشان يا ريخته شود. بنابراين، مي¬توان روي ابعاد بزرگي از شيشه تعداد بسيار زيادي نانوحسگر پلاسموني ساخت و بر اساس نوع نياز و تعداد نانوحسگر پلاسموني كه نياز است؛ آن را برش زد تا زيرلايه شيشه¬اي با تعداد نانوحسگرهاي مورد نظر داشته باشيم. بنابراين، با توجه به عدم پيچيدگي ساخت نانوحسگرهاي پلاسموني، توليد انبوه آن در مقياس صنعتي نيز امكان پذير است. با قرار گرفتن آناليت¬هاي زيستي يا شيميايي گوناگون روي هر يك از نانوحسگرهاي پلاسموني طلا يا نقره و سپس اندازه¬گيري طيف¬ رامان آناليت¬ها،

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/06
مالک/مالکان: آقای وحید اسکندری
تاریخ ثبت: 1399/07/08
مخترع/مخترعان: وحید اسکندری
خلاصه اختراع:

جهت جلوگيري از انواع بيماري¬ها و يا شناسايي انواع مواد بيولوژيكي گوناگون به صورت غيرتهاجمي، استفاده از روش¬هاي شناسايي سريع و با دقت بالا از اهميت زيادي برخوردار است. يكي از روش¬هاي كارآمد براي تشخيص و شناسايي مقادير اندك از انواع مواد بيولوژيكي، روش پراكندگي رامان تقويت يافته¬ي سطحي (Surface Enhanced Raman Scattering (SERS)) است كه در مقايسه با ساير روش¬هاي شناسايي انواع مواد بيولوژيكي، سريع¬تر و حساس¬تر است و قادر است مقادير اندك را هم شناسايي كند و هم¬چنين هزينه¬هاي كم¬تري را به دنبال دارد چون به تجهيزات گران قيمت نياز ندارد. اندازه¬گيري سريع و راحت طيف¬هاي آناليز رامان با طيف¬سنج¬هاي نوع دستي يا آزمايشگاهي دستگاه رامان و همچنين بسترهاي قابل اعتماد SERS، با كارايي بالا از اهميت زيادي برخوردار است. در اين اختراع از يك روش ساده و مستقيم شيميايي (غوطه¬وري) جهت تهيه¬ي كيت¬هاي كاغذي فيلتري نانوذرات نقره يا نانوذرات طلا، بر پايه¬ي SERS، براي دستگاه¬هاي طيف¬سنجي رامان از نوع دستي يا آزمايشگاهي جهت شناسايي انواع مواد بيولوژيكي، استفاده مي¬شود. كيت¬هاي كاغذي فيلتري طيف¬سنجي رامان، ساخته شده از نانوذرات نقره يا نانوذرات طلا، به دليل وجود تشديدپلاسموني خاص نانوذرات نقره يا نانوذرات طلا، باعث تقويت ميدان الكتريكي طيف رامان مي¬شود، كيت¬هاي كاغذي فيلتري SERS، در اين اختراع كه به تقويت سيگنال مواد بيولوژيكي، كمك مي¬كند و شناسايي مواد بيولوژيكي، را ممكن مي¬سازد، كه اين روش جهت شناسايي مستقيم مواد بيولوژيكي، معرفي مي¬شود. دستگاه ارزان قيمت و سريع طيف¬سنجي رامان براي اندازه¬گيري مستقيم جهت شناسايي انواع مواد بيولوژيكي، استفاده شد. در اين روش انواع مواد بيولوژيكي، بدون نياز به روش¬هاي پيچيده استخراج شدند و تنها روش آماده¬سازي بكار رفته براي نمونه¬ي حقيقي سانتريفيوژ كردن و رقيق¬سازي با حلال آب بدون يون (DI)، است. در ادامه با استفاده از ميكروپيپت¬ها به روش قطره¬افشان به اندازه¬ي 10 ميكروليتر بر روي كيت¬هاي كاغذي فيلتري طيف¬سنجي رامان ساخته شده از نانوذرات نقره يا نانوذرات طلا، لايه¬نشاني شدند و با استفاده از دستگاه طيف¬سنجي رامان با ليزر 532، 633 و 785 نانومتر اندازه¬گيري و شناسايي شدند، مدت زمان لازم براي آناليز و شناسايي انواع مواد بيولوژيكي، در حدود 60-180 دقيقه است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/09/27
تاریخ ثبت: 1399/12/02
خلاصه اختراع:

در اين اختراع از يك روش ساده و مستقيم چرخشي (اسپين كت) جهت تهيه ي حسگرهاي پلاسمونيكي نانوذرات طلا بر پايه-ي SERS، براي دستگاه هاي طيف سنجي رامان از نوع دستي يا آزمايشگاهي جهت شناسايي BPA، استفاده مي شود. حسگرهاي پلاسمونيكي نانوذرات طلا بر پايه¬ي SERS، به دليل وجود تشديدپلاسموني خاص نانوذرات طلا، باعث تقويت ميدان الكتريكي طيف رامان مي شود، حسگرهاي پلاسمونيكي نانوذرات طلا بر پايه ي SERS، در اين اختراع كه به تقويت سيگنال BPA، كمك مي كند و شناسايي BPA، را ممكن مي سازد، كه اين روش جهت شناسايي مستقيم BPA، معرفي مي شود. دستگاه ارزان قيمت و سريع طيف سنجي رامان براي اندازه گيري مستقيم جهت شناسايي BPA، استفاده شد. در اين روش BPA، بدون نياز به روش هاي پيچيده استخراج شدند و تنها روش آماده سازي بكار رفته براي نمونه ي رقيق سازي با حلال آب بدون يون (DI)، است. در ادامه با استفاده از ميكروپيپت ها به روش قطره افشان به اندازه ي 10 ميكروليتر بر روي حسگرهاي پلاسمونيكي نانوذرات طلا بر پايه¬ي SERS، لايه نشاني شدند و با استفاده از دستگاه طيف¬سنجي رامان با ليزر 633 نانومتر اندازه¬گيري و شناسايي شدند، اين اندازه گيري برروي ظرف پلاستيكي (قاشق يكبار مصرف، قاشق يكبار مصرف شفاف، جاي نان) و شيشه شير كودكان انجام شده است. ارتعاش¬هاي مولكولي BPA در برخي كالاهاي مصرفي به عنوان نمونه به¬ وسيله¬ي بسترهاي SERS به عنوان حسگرهاي پلاسمونيكي و طيف سنجي رامان، شناسايي شدند. مدت زمان لازم براي آناليز و شناسايي BPA، در حدود 10 دقيقه است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/02/01
مالک/مالکان: آقای وحید اسکندری
تاریخ ثبت: 1399/09/24
مخترع/مخترعان: وحید اسکندری
خلاصه اختراع:

در سال¬هاي اخير استفاده از بزاق دهان انسان به عنوان يك ابزار تشخيصي به صورت يك مايع و نمونه¬ي بيولوژيكي براي نظارت بر سلامت اشخاص به دليل غيرتهاجمي بودن، ذخيره¬سازي آسان، مقرون به صرفه بودند براي غربالگري جمعيت زياد، تهيه¬ي آسان، تشخيص سريع انواع بيماري¬ها و غيره مورد توجه چشمگيري قرارگرفته است. در اين اختراع از يك روش ساده و مستقيم با استفاده از كيت طيف¬سنجي رامان نانوذرات نقره، جهت شناسايي تركيبات موجود در بزاق دهان اشخاص ازجمله كودكان معرفي مي¬شود. كيت طيف¬سنجي رامان، ساخته شده از نانوذرات نقره به دليل وجود تشديدپلاسموني خاص نانوذرات نقره باعث تقويت ميدان الكتريكي طيف رامان مي¬شود، كيت رامان بهبود يافته¬ي سطحي (SERS)، در اين اختراع كه به تقويت سيگنال رامان بزاق دهان كودكان كمك مي¬كند و شناسايي تركيبات موجود در آن¬ها را ممكن مي¬سازد، كه اين روش جهت شناسايي مستقيم تركيبات موجود در بزاق دهان كودكان معرفي مي¬شود. دستگاه ارزان قيمت و سريع طيف¬سنجي رامان براي اندازه¬گيري مستقيم جهت شناسايي تركيبات موجود در بزاق دهان كودكان استفاده شد. در اين روش بزاق دهان كودكان (12،11،10،9،8،7 ساله)، سالم بدون مصرف داروي خاصي، سيگار و غيره تهيه و در ادامه بزاق دهان افراد بدون نياز به روش¬هاي پيچيده استخراج شدند و تنها روش آماده¬سازي بكار رفته براي نمونه¬ي حقيقي سانتريفيوژ كردن و رقيق¬سازي با حلال آب بدون يون (DI)، است. در ادامه با استفاده از ميكروپيپت¬ها به روش قطره¬افشان به اندازه¬ي 10 ميكروليتر بر روي كيت¬هاي طيف¬سنجي رامان ساخته شده از نانوذرات نقره لايه¬نشاني شدند و با استفاده از دستگاه طيف¬سنجي رامان با ليزر 785 نانومتر اندازه¬گيري و شناسايي شدند، مدت زمان لازم براي آناليز و شناسايي تركيبات موجود در بزاق دهان كودكان در حدود 30-60 دقيقه است، كيت¬هاي تشخيصي طيف¬سنجي رامان نانوذرات نقره، با نمونه¬ي بزاق دهان طراحي شده قابليت شناسايي تركيبات موجود در بزاق دهان اشخاص از جمله كودكان را دارند.

تاریخ اظهارنامه: 1400/07/01
تاریخ ثبت: 1400/09/28
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر در جهت ساخت كرم يا ژل موضعي با نانوليپوزوم‌هاي (تهيه شده با استفاده از روش حرارتي اصلاح يافته (روش مظفري)) حاوي بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس به منظور افزايش نفوذپذيري در پوست و به‌كارگيري آن در صنايع دارويي، آرايشي و بهداشتي انجام گرفت. نانوليپوزوم‌ها در كمترين زمان بدون نياز به تجهيزات پيچيده (جهت كاهش اندازه) در مقياس‌هاي كوچك و بزرگ توليد مي‌شوند. اين روش توليد نياز به استفاده از تجهيزات پيچيده ندارد و در كمترين زمان نانوذرات توليد مي‌شوند. در اختراع حاضر از حلال گليسرول به جاي استفاده از حلال‌هاي سمي جهت محصورسازي بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس استفاده شد. جهت ساخت اين تركيب از روشي با قابليت انجام بالا استفاده شد كه اندازه مناسب، قابليت پايداري بالا و پايين بودن هزينه توليد از ويژگي‌هاي منحصربه‌فرد آن مي‌باشد. با استفاده از اين روش مي‌توان انواع مختلفي از تركيبات فعال را در نانوليپوزوم‌ها انكپسوله كرده و در زمينه‌هاي مختلف دارويي، غذايي و بهداشتي به‌كار گرفت. از اين رو به‌علت اهميت آنزيم‌هاي موجود در بزاق و عصاره‌ي بافت زالو در اين اختراع سعي بر اين است تا با استفاده از فناوري نانو محصولات دارويي، آرايشي و بهداشتي توليد شود كه نسبت به محصولات قبلي داراي توانمندي بيشتري مي‌باشد. در محصول ابتكاري حاضر بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس را به‌صورت موضعي و به صورت نانوليپوزوم طراحي كرده‌ايم و در ادامه به كرم و ژل موضعي افزوده شد كه اين روش نوين دارورساني پوستي سبب جذب بهتر و موثرتر آن به ناحيه هدف مي‌شود. تكنولوژي نانو و تكنولوژي ليپوزوم سبب نفوذ بيشتر بزاق زالوي طبي هيرودو اوريانتاليس موجود در كرم و ژل موضعي و نفوذ از بين و داخل سلول‌هاي پوست به ناحيه مورد نظر مي‌شوند. از مزاياي اختراع حاضر براي تهيه نانوذرات به روش حرارتي اصلاح يافته مي‌توان به قابليت توليد در زمان كم، آسان بودن قابليت توليد در مقياس‌هاي بالاتر نسبت به ساير روش‌ها و كم هزينه بودن اشاره كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1400/09/04
تاریخ ثبت: 1401/01/21
خلاصه اختراع:

در سال¬هاي اخير استفاده از پلاسماي خون انسان به عنوان يك ابزار تشخيصي به صورت يك مايع و نمونه¬ي بيولوژيكي براي نظارت بر سلامت اشخاص، ذخيره¬سازي آسان، مقرون به صرفه بودند براي غربالگري جمعيت، تهيه¬ي آسان، تشخيص سريع انواع بيماري¬ها و غيره مورد توجه چشمگيري قرارگرفته است. در اين اختراع از يك روش ساده و مستقيم با استفاده از حسگرهاي پلاسمونيكي بر پايه¬ي رامان تقويت يافته¬ي سطحي (SERS)، به منظور تعيين داروي Doxorubicin (DOX) موجود در پلاسماي خون معرفي مي¬شود. حسگرهاي پلاسمونيكي بر پايه¬ي رامان تقويت يافته¬ي سطحي (SERS)، ساخته شده از نانوذرات نقره به دليل وجود تشديد پلاسموني خاص نانوذرات نقره باعث تقويت ميدان الكتريكي طيف رامان مي¬شود، حسگرهاي پلاسمونيكي بر پايه¬ي رامان تقويت يافته¬ي سطحي (SERS)، در اين اختراع كه به تقويت سيگنال رامان داروي Doxorubicin (DOX) موجود در پلاسماي خون كمك مي¬كند و شناسايي داروي Doxorubicin (DOX) موجود در پلاسماي خون را ممكن مي¬سازد، كه اين روش جهت شناسايي مستقيم داروي Doxorubicin (DOX) موجود در پلاسماي خون معرفي مي¬شود. دستگاه ارزان قيمت و سريع طيف¬سنجي رامان براي اندازه¬گيري مستقيم جهت شناسايي داروي Doxorubicin (DOX) موجود در پلاسماي خون استفاده شد. در اين روش با استفاده از روش شيميايي، نانوذرات نقره بر روي بسترهاي الياف شيشه¬اي (Glass Fiber)، با قدرت چسبندگي مكانيكي بالا، سريع، كم¬هزينه و در دماي اتاق پوشش داده شدند تا از آن¬ها به عنوان حسگرهاي پلاسمونيكي بسترهاي فعال SERS، براي شناسايي ارتعاشات مولكولي داروي Doxorubicin (DOX) در غلظت¬هاي پايين استفاده شود و در اين اختراع، محدوده تشخيص داروي Doxorubicin (DOX) در پلاسماي خون 10-10 مولار بود كه اولين گزارش بدون رقيق¬سازي زياد و با استفاده از روش SERS مي باشد. مدت زمان لازم براي آناليز و شناسايي داروي Doxorubicin (DOX) موجود در پلاسماي خون در حدود 10-20 دقيقه است.

تاریخ اظهارنامه: 1400/10/04
مالک/مالکان: آقای وحید اسکندری
تاریخ ثبت: 1401/02/17
مخترع/مخترعان: وحید اسکندری
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر در جهت ساخت كرم با نانوليپوزوم¬هاي تهيه شده با استفاده از روش حرارتي اصلاح يافته (روش مظفري) حاوي عصاره¬ي گياه كندر به منظور افزايش نفوذپذيري در پوست و به¬كارگيري آن در صنايع آرايشي و بهداشتي انجام گرفت. از اين رو به علت اهميت عصاره¬ي گياه كندر در اين اختراع سعي بر اين است تا با فناوري نانو محصولات آرايشي و بهداشتي توليد شود كه نسبت به محصولات قبلي داراي توانمندي بيشتري مي¬باشد. در محصول ابتكاري حاضر عصاره¬ي گياه كندر را به صورت نانوليپوزوم¬ طراحي كرده¬ايم و در ادامه به كرم افزوده شد كه اين روش نوين دارورساني پوستي سبب جذب بهتر و موثرتر آن به ناحيه هدف مي¬شود. تكنولوژي نانو و تكنولوژي ليپوزوم سبب نفوذ بيشتر عصاره¬ي گياه كندر موجود در كرم و نفوذ از بين و داخل سلول¬هاي پوست به ناحيه مورد نظر مي¬شوند. از مزاياي اختراع حاضر مي¬توان براي تهيه نانوليپوزوم¬ها به روش حرارتي اصلاح يافته به قابليت توليد در زمان كم، آسان بودن قابليت توليد در مقياس¬هاي بالاتر نسبت به ساير روش¬ها، هزينه تمام شده كمتر نسبت به داروهاي شيميايي، دوره درمان كوتاه¬تر نسبت به داروهاي شيميايي، استفاده از مواد كاملا طبيعي در ساخت كرم و جاري و كم شدن عوارض جانبي مي-توان اشاره كرد.

موارد یافت شده: 8