لیست اختراعات يونس جعفرزاده
جدايش فازي به روش القاء حرارتي به منظور ساخت غشاهاي پلي پروپيلني متخلخل با حفرات كنترل شده مورد استفاده قرار گرفت. مزيت بسيار مهم اين روش، عدم نياز به يافتن حلالي است كه بتواند پليمر را در خود حل نمايد. پلي پروپيلن كه تقريبا تمامي گريد آن در داخل كشور ساخته ميشود و كشورمان از واردات آن بي نياز است و قيمت بسيار پاييني در مقايسه با ساير پليمرها داشته و در هيچ حلالي قابليت انحلال ندارند، در اين روش مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. پس از انجام تستهاي متعدد و عدم موفقيت در توليد غشاهاي الياف نازك توخالي از جنس پلي پروپيلن تغييراتي در همزن اختلاط و مهمتر از همه وزن مولكولي پلي پروپيلن استفاده شده اعمال شد. غشاهاي پلي پروپيلني ساخته شده با اين روش مقاومتهاي مكانيكي، فيزيكي و شيميايي مناسبي در برابر شرايط محيطي داشته و عملا در هيچ حلالي قابل انحلال نيستند. غشاهاي پلي پروپيلني در انواع مختلف كاربردها از قبيل ميكروفيلتراسيون، اولترا فيلتراسيون، اكسيژناسيون خون، ترمودياليز، تقطير غشايي و ساير فرايندهاي جداسازي مورد استفاده قرار مي گيرند.
خلاصه كاربرد ميكروحباب ها به دليل توانايي هايي كه در صنايع مختلف از قبيل صنايع مهندسي، پزشكي، بهداشتي و مهم تر از همه در صنعت تصفيه آب دارند رشد روز افزوني پيدا كرده است. تشكيل، رشد و فروپاشي ميكروحباب ها در محلول اغلب به كاويتاسيون مربوط مي شود. كاويتاسيون ايجاد شده به دليل تغييرات فشار در مايع در حال جريان به عنوان كاويتاسيون هيدروديناميكي تعريف مي شود. توليد كننده ميكروحباب از دو بخش اصلي تشكيل شده است كه عبارت است از محفظه مولد حباب و ونتوري. با تشكيل حباب در ستون مولد حباب و انتقال حباب ها به داخل ونتوري حباب هايي در اندازه قطر ميكرو در خروجي ونتوري توليد شدند. ونتوري به عنوان يكي از مهم ترين توليدكننده هاي ميكروحباب به شمار مي رود و اساس عملكرد آن در توليد ميكروحباب كاهش فشار مي باشد. ونتوري از سه بخش عمده تشكيل شده است كه شامل ورودي همگرا، گلوگاه و خروجي واگرا مي شود. زماني كه مخلوط آب و حباب هاي هوا از گلوگاه ونتوري عبور مي كنند حباب ها به دليل كاهش فشار كه توسط افزايش سرعت اعمال مي شود رشد مي كنند. سپس حباب ها در قسمت واگراي ونتوري به دليل بازگشت فشار متلاشي مي شوند. حباب هاي توليد شده با اين روش يكنواخت هستند و اندازه اكثر حباب هاي توليدي كوچكتر از 100 ميكرومتر هستند.
دوش هاي توليدكننده ميكرونانوحباب از نوع مولد ميله اي شياردار و مولد ميكرونانوحباب از نوع مكش خودكار هوا با طراحي هاي ويژه ساخته شدند هر كدام از اين دوش ها از سه بخش اصلي تشكيل شده اند كه شامل محفظه ورود آب مولد ميكرونانوحباب و خروجي پخش كننده مي شود با ورود آب به مقطع محدودكننده و بلافاصله پس از گذشتن از فضاي مابين ميله هاي شياردار، افت فشار مناسب جهت ايجاد كاويتاسيون هيدروديناميكي و تشكيل حباب ها حاصل مي شود سپس حباب ها در قسمت واگراي مولد به دليل بازگشت فشار متلاشي شده و در نتيجه حباب هايي با اندازه قطر ميكرو و نانو توليد مي شوند مولد ميكرونانوحباب از نوع مكش خودكار هوا نيز داراي يك مقطع محدودكننده مي باشد كه اندازه قطر اين مقطع طوري انتخاب شده است كه علاوه بر اعمال شرايط ايجاد كاويتاسيون موجب مكش هواي محيط به داخل مولد ميكرونانوحباب بشود با ورود هوا به مقطع محدودكننده غلظت هواي موجود در داخل آب و به واسطه آن در داخل حباب ها افزايش مي يابد در قسمت واگراي مولد به دليل بازگشت فشار حباب هاي تشكيل شده در بخش محدودكننده متلاشي شده و در نتيجه حباب هايي با اندازه قطر ميكرو و نانو توليد مي شوند دوش ميكرونانوحباب در صنايع پزشكي و بهداشتي داراي كاربردهاي زيادي مي باشد
موارد یافت شده: 3