لیست اختراعات يگانه نظيري
زمينه فني اختراع مربوط به طراحي و ساخت دستگاه فرايند صنايع غذايي مي باشد. روش هاي متداول استخراج اسانس و عصاره با معايبي چون بهره وري پايين، صدمه به تركيبات حساس به حرارت، وقت گير بودن، دشواري كار، پر هزينه بودن، استفاده از حلال هاي آلي، زيان بار براي محيط زيست و پيچيدگي تجهيزات مواجه هستند. هدف از انجام اين اختراع، طراحي و ساخت يك استخراجگر حبابي تحت فشار منفي مجهز به سيستم حرارت دهي مقاومتي جهت كاهش زمان استخراج تركيبات حساس به حرارت در دماي پايين با بازدهي بالا به همراه حفظ يا بهبود كيفيت محصولات است. در دستگاه استخراجگر حبابي تحت فشار منفي به دليل تاثير فشار منفي كه توسط پمپ خلاء اعمال مي شود، حفره هايي روي سطح ذرات جامد شكل مي گيرد. به علاوه پخش كنترل شده گاز نيتروژن كه به طور مداوم به سيستم وارد مي شود، غليان، برخورد و انتقال جرم بين مواد جامد و حلال افزايش داده و در نتيجه مهاجرت تركيبات هدف تسهيل مي گردد. حرارت دهي مقاومتي (اهميك) نيز با استفاده از مقاومت الكتريكي ذرات جامد غوطه و در يك محلول رسانا، با عبور جريان الكتريكي در ماده غذايي ايجاد حرارت مي كند، بنابراين اين نوع حرارت دهي، توسط گرماي داخلي توليد شده در ذرات جامد صورت مي گيرد و باعث آزاد شدن بهتر تركيبات مؤثره در گياهان دارويي مي شود. در اين اختراع از سيستم حرارت دهي مقاومتي براي گرم كردن سريع و كنترل شده مواد تحت فرايند حباب زايي تحت فشار منفي به كمك گاز نيتروژن، استفاده شده است كه مي توان براي استخراج عصاره و اسانس هاي گياهان دارويي از آن استفاده نمود. از مزاياي اين روش مي توان به كوتاه شدن زمان فرايند استخراج، افزايش عملكرد، كاهش دماي استخراج، حفظ كيفيت عصاره، ايجاد امكان استخراج تركيبات حساس به حرارت و كاهش مصرف انرژي اشاره كرد. جهت بكار گيري اين دستگاه براي استخراج ابتدا حلال آبي را درون محفظه استخراج ريخته و گياه به آن اضافه مي شود و محفظه ي استخراج، توسط كلونجر (يا كندانسور) بسته مي شود. سپس خلاء اعمال خواهد شد. پس از آن گاز نيتروژن وارد محفظه شده و ايجاد حباب مي كند. در پايان خلاء و نيتروژن قطع شده و فشار سيستم به حالت معمولي برگردانده مي شود. سپس عصاره يا اسانس جداسازي خواهد شد.
موارد یافت شده: 1