لیست اختراعات پروین اروج زاده قره خاچی
تكنولوژی هردل برای تولید ماست پروبیوتیك مقاوم به كپك زدگی با استفاده از مخمر Kluyveromyces marxianus
اين اختراع مربوط به حوزه صنايع غذايي بوده كه عمده ترين چالش امروزه علاوه بر فساد بيولوژيكي زود هنگام فرآورده هاي لبني از جمله ماست مرجوع شده به كارخانه، معضلي در زمينه پروبيوتيك ها جهت غني سازي مواد غذايي مربوط به كاهش شديد تعداد نهايي پروبيوتيك ها و زنده ماني آن ها بسيار قابل توجه بوده است. اين موضوع مي تواند سبب افزايش مقبوليت و مصرف غذاهاي هدفمند با نظر بر خاصيت سلامت بخشي گردد. ماست به دليل دارا بودن ريز مغذي ها و تركيبات سلامت بخش مانند اسيدهاي آمينه ضروري، اسيدهاي چرب غيراشباع و ضروري، اليگوساكاريدهاي پري بيوتيك، ويتامين ها و مواد معدني مي تواند به عنوان حامل مناسب براي پروبيوتيك ها باشد. ماست حاوي مخمر Kluyveromyces marxianus به دليل ويژگي هاي خاص خـود مانند سرعت رشد بالا، تشكيل زيست توده بزرگ، مقاومت در برابر حرارت بالا و ايمن بودن در زمينه كاربردهاي صنعتي مي تواند بسيار قابل توجه در زمينه توليد ماست قرار گيرد. يكي ديگر از سازوكارهاي مهم مخمر Kluyveromyces maxianus در مهار رشد عوامل ميكروبي دخيل در فساد ماست، مربوط به سرعت رشد ذاتي بالا و رقابت براي استفاده از مواد مغذي محيط با تحمل شرايط اسيدي، قابليت رشد و تكثير بيشتري در محيط اسيدي ماست را دارد و فرصـت رشـد را از ديگر عوامل ميكروبي عامل فساد ميگيرد. اين فرآورده مي تواند جايگاه خاصي در سبد مصرف كنندگان به ويژه ميان افراد با رژيم غذايي گياهخواري و افراد حساس به لاكتوز به خود اختصاص دهد، همچنين نقش بسزايي در بكارگيري اين تكنولوژي در صنايع توليد ماست با نظر بر مقاومت مقابل فساد ها را داراست. Hurdle technology for producing mold-resistant probiotic yoghurt by using yeast Kluyveromyces marxianus
موارد یافت شده: 1