لیست اختراعات پگاه گوشهء


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1393/03/19
تاریخ ثبت: 1393/09/05
خلاصه اختراع:

در اين تحقيق نانو ذرات هيبريد فولرن- اكسيدروي(C60-ZnO ) با روش همروسوبي سنتز شده اند. براي اين منظور ابتدا با ايجاد عامل هاي OH بر روي C60 ، فولرنول را تهيه نموده، سپس نانوذرات اكسيد روي را بر روي فولرن قرار داده ايم. گروههاي عاملي OH حلاليت فولرن را افزايش مي دهد و به راحتي با ساير مواد وارد واكنش مي شود. نانو ذرات اكسيد روي توسط فولرنول طوري سنتز شدند كه اين ذرات توسط لايه از فولرن ها حاطه شده اند. طيف هاي FT-IR، XRD ، Uv و عكس SEMوTEM نمونه به خوبي وجود اين نانوساختار را تائيد نمود و با استفاده از معادله ي شرر ميانگين اندازه نانو ذراتZnO -C60 ، 17 نانومتر بدست آمد. همچنين طيف PL نمونه نشان داد كه خواص فوتولومينسانس نانو ذرات اكسيد روي با پيوستن به فولرن به شدت بيشتر مي شود. اين نانو هيبريد مي تواند قابليت اتصال داروها را داشته باشد و جهت حمل دارو مورد استفاده قرار گيرد. همچنين به دليل خواص فوتولومينسانس بسيار خوب قابليت رديابي دارو افزايش مي يابد.

تاریخ ثبت: 1393/03/24
خلاصه اختراع:

ساخت نانو فيلم خواركي از موسيلاژ دانه اسفرزه اين اختراع در زمينه توليد پوشش خوراكي براي محصولات باغي و غذايي مي باشد. نانو فيلم خوراكي موسيلاژ اسفرزه براي اولين بار ساخته شد، هدف از ساخت: بالا بردن زمان ماندگاري محصولات باغي و غذايي كه از مواد طبيعي ساخته شده باشد و مانع فعاليت ميكروارگانيسم ها بر روي اين محصولات گردد، همچنان كه ارزان و در دسترس بوده و بتواند جايگزين مناسبي براي نمونه هاي مشابه ارائه شده در بازار هدف باشد. موسيلاژ اسفرزه به عنوان پايه اين پوشش در نظر گرفته شد چراكه اسفرزه به دليل داشتن اسيد گاليك خاصيت ضد قارچ و باكتري دارد، اسيد گاليك يا تري هيدروكسي بنزوئيك اسيد نه تنها ضد باكتري و ضد قارچ بوده بلكه به عنوان آنتي اكسيدان نيز عمل مي كند و مي تواند جايگزين مناسبي براي بنزوئيك اسيد باشد كه استفاده آن در مواد غذايي با محدوديت هاي زيادي مواجه است. موسيلاژ اسفرزه به خوبي روي سطح محصولات غذايي و باغي پوشش داده مي شود و استفاده از نانو ذرات خاك رس مي تواند خواص مكانيكي فيلم را افزايش داده و همچنين مانع نفوذ گازها و بخار آب گردد. اين پوشش محلول در آب بوده و به راحتي در شستشوي با آب حل مي گردد. نتايج نشان مي دهد كه نانو فيلم توليد شده در برابر تمامي ميكروارگانيسم هايي بر روي سطوح مواد غذايي رشد مي كنند مقاوم است.

موارد یافت شده: 2