لیست اختراعات یحیی مرادی
وجود ميكروبهاي بيماريزا در محيط زندگي ، قدرت و تكثير و انتقال آنها از فرد بيمار يا سطح آلوده به شخص سالم و توانايي آلوده نمودن ساير سطوح ، جامعه بهداشتي را برآن داشت تا با اين دشمنان نامرئي انسان مقابله نمايند و درصدد كشف راههاي مبارزه برآيند. ازجمله مهم ترين اقدامات و راهحلها در اين خصوص گندزدايي ميباشد كه شامل استفاده از روشهاي فيزيكي يا شيميايي به منظور كم كردن بار ميكروبي در محيط يا ابزار بيجان ميباشد يكي از روش هاي گنزداي روش نوري و پرتوتراپي است كه اين ايده بر اساس آن طراحي شده است. به عبارت ديگر فناوري پالس نوري و مخلوط سازي يك تكنولوژي نوين غير حرارتي مي باشد كه به منظور رفع آلودگي سطحي موادغذايي و ظروف نگهداري مواد غذايي با استفاده از پالسهاي كوتاه، شديد و وسيع الطيف مورد استفاده قرار مي گيرد. اين سيستم مجموعه اي از عوامل الكترونيكي و مكانيكي و فيزيكي به هم پيوسته است كه جهت ضد عفوني سازي به صورت كنترلي و بلادرنگ توسط كاربر است. در اين سيستم ابتدا توسط كاربر نوع محيط و شدت نور لازم جهت ضد عفوني سازي با توجه به استاندارهاي موجود در سازمان جهاني بهداشت محاسبه مي شود و سپس توسط برد مركزي كه در ساختار آن از ميكروكنترلر استفاده شده است تصميم گيري لازم ارائه مي شود و به وسيله ماژول بلوتوث به لامپ با ساختار ال اي دي تابنده موج ماوراء بنفش انتقال داده شده و لامپ نيز به ميزان زمان لازم روشن بوده و به صورت اتوماتيك پس از پايان فرايند خاموش مي شود.
اين سيستم بر پايه قدرت و كاربرد نيروي باد (نيوماتيك) طراحي شده است. اصول مكانيك هوا و باد (Pnumatic) به ايجاد فشاري نرمال و همگن در تمامي جهات و به آسان ترين شكل ممكن كمك مي كند و به كمك اين اصول و طراحي مناسب به ثابت سازي استخوان شكسته مي نمايد. بنابراين با در نظر گرفتن اصول بالا و با توجه به اينكه براي ثابت سازي استخوان هاي شكسته به يك فضاي معين با ايجاد فشاري يكسان در تمامي جهات نيازمنديم پس فشار باد بهترين حالت است. به عبارت ديگر سيستم مذكور يك مجموعه است كه بر پايه اصول پزشكي و ديناميك و مكانيك طراحي شده است كه براي طراحي بهتر از مدل و ساختار آناتومي تنه نيز استفاده شده است.
همواره بيماران زيادي در بخش هاي مختلف بيمارستاني و غير بيمارستاني هستند كه توانايي خوردن مواد غذايي و دارويي را به دلايل مختلف ندارند و يا اينكه در بخش هايي مانند اورژانس بعضي از مراجعين به دليل سوء مصرف مواد دارويي با مواد ديگري به تشخيص پزشك براي آنها ng tube گذاشته مي شود و همچنين در بخش هاي مراقبت ويژه كه مريض سطح هوشياري پاييني دارد براي تغذيه از ng tube استفاده شود. اين سيستم مجموعه اي از ادوات الكترونيكي،مكانيكي و متريالي است كه به صورت هماهنگ در راستاي بهبود شيوه لوله گذاري معده با دقت بسيار بالا و براي جلوگيري از عوارض ناشي از جايگذاري غير صحيح آن طراحي شده است و امكان آن را مي دهد كه هر فرد كه لوله معده را جايگذاري مي كند از محل دقيق آن اطلاع يابد.
خلاصه توصيف اختراع عنوان اختراع: \\"چراغ راهنمايي سخنگو با استفاده از تكنولوژي RFID براي نابينايان\\" زمينه ي فني: برق الكترونيك، توانبخشي، مشاوره و روانشناسي كودكان استثنايي. ويژگي¬هاي فني سيستم: مي دانيم كه معلولين همواره در طي زندگي خود مشكلات فراواني دارند و همانند انسان هاي سالم توانايي انجام امور روزمره خود را ندارند يكي از اين دسته معلولين ، نابينايان هستند. در جهان حدود 40 ميليون نابينا زندگي ميكنند و اين امار نشان دهنده اهميت توجه وهچنين وخامت امر است. در حالت كلي نابينايي درجههاي بسيار گوناگوني دارد. برخي هرگز نور را نميبينند؛ بعضي ديگر فقط ميتوانند نور را از تاريكي تشخيص دهند. در ميان نابينايان عدهاي هم هستند كه از ديد ناچيزي برخوردارند. از اين همه نابينايي كه در جهان زيست ميكنند، فقط درصد اندكي كور مادرزاد هستند. كور متولد شدن ، پديدهاي است كه هنوز علل آن را كاملا درنيافتهايم. بسياري از افراد ادعا ميكنند ديد چشمانشان كم شده است. پس با توجه به موارد مذكور مي توان بيان داشت كه يكي از معضلات موجود براي نابينايان عبور از خيابان هاي موجود است اين افراد به دليل عدم آگاهي از وضعيت چراغ هاي راهنمايي و رانندگي نميتوانند به صورت دقيق و بدون دلهره و ترس از سطح خيابان عبور كنند؛ به عبارت ديگر، يكي از معضلات موجود كه توسط ما شناسايي شده است، عبور نابينايان به صورت كاملا ايمن از سطح خيابان و بدون دخالت ساير عوامل انساني و به صورت اتوماتيك و با بهره گيري و آگاهي از وضعيت چراغ راهنمايي و خيابان است. روش كاربرد اين سيستم براي نابينايان است با اين اوصاف كه اين سيستم براي آگاه كردن نابينا از وضعيت چراغهاي راهنمايي موجود در سطح خيابان ها است و در حالت كلي از دو قسمت تشكيل شده است. يك قسمت از سيستم به عصاي نابينا متصل مي شود و قسمت ديگر به چراغ راهنمايي متصل مي شود. قسمت اوليه و متصل شونده به عصاي نابينا را تگ RFID مي نامند كه يك قطعه بسيار كوچك و سبك در اندازه يك سكه مي باشد. قسمت ثانويه آن قابليت اتصال به چراغ راهنمايي را دارد و شامل يك بلندگو است كه وضعيت چراغ را پس از هر بار برخورد تگ موجود با آن، نشان داده و قرائت مي كند. مشكلات و عوامل مذكور باعث شدند كه ما سيستم مذكور را طراحي كنيم و در اين بين اهداف زيادي داشتيم كه نمونه اي ازآنها به شرح زير است: 1.\tايجاد اعتماد به نفس در قشر معلول به خصوص نابينايان 2.\tبهبود فرايند حمل و نقل و پياده روي نابينايان 3.\tكاهش صدمات و مشكلات ناشي از تصادفات نابينايان 4.\tبهبود وضعيت رانندگي، رانندگان و كمك به كاهش صدمات و خسارات وارده براي آنان 5.\tتسريع در فرايند رفت و آمد نابينايان 6.\tبهبود فضاي جمعي استفاده از تكنولوژي براي تمامي اقشار جامعه سيستم مذكور بر اساس متدهاي استاندارد روز دنيا در قرارگيري و شيوه ها و اصول كنترلي طراحي شده است. از مزاياي اين سيستم مي توان به همچنين سرعت عمل و دقت عمل بالاي آن و همچنين بهينه بودن آن اشاره كرد. از طرف ديگر اين سيستم كاملا كاربردي، كوچك، سبك و ارزان بوده و به صورت كاملا موثر و ايمن قابليت استفاده در تمامي محيطهاي صنعتي و غير صنعتي و تمامي شرايط آب و هوايي است. مزايا : o\tكاربري آسان o\tارزان o\tكاهش هزينه o\tكاهش خسارت و تلفات رانندگي o\tسازگاري با تمام شرايط آب و هوايي o\tسرعت و دقت عمل بالا o\tسبك و كوچك بودن o\tبهبود سطح عملكردي نابيناييان
اين سيستم با كمترين هزينه ممكن و در كمترين حجم براي كنترل و بررسي سيگنال قلبي ساخته شده است كه توانايي دريافت سيگنال را از تمامي نقاط نبض ازجمله : لاله گوش، تيبيال، راديال، براكيال و ... را دارد و براي مصدومان ناشي از تصادفات و سوانح در حين انتقال به مراكز درماني كه در هر لحظه احتمال سكته قلبي ناشي از كاهش حجم خون، جراحت و .... را دارند؛ بيشترين كاربرد را دارد. از طرفي بر روي كليه گردنبندهاي پزشكي قابل نصب است كه استفاده از آن آمار مرگ و مير ناشي از مصدومين حين انتقال به بيمارستان را به شدت كاهش مي دهد. اين سيستم قابليت اتصال به انواع گوشي هاي موبايل نسل جديد ، تبلت و كامپيوتر را دارد كه اين ويژگي ها اين توانايي را به ما مي دهد كه به صورت آني سيگنالهاي دريافتي را مورد تجزيه و تحليل قرار دهيم يا ثبت و ضبط و يا مشاهده كنيم.
هسته مركزي اختلال در اوتيسم ، اختلال در ارتباط و حركت است. با توجه به موارد مذكور هدف ما ساخت يك سيستم كاملا امن با بهرهگيري از اصول پزشكي و الكترونيك در راستاي بهبود ارتباطات، افزايش ميزان تحرك، ايجاد انگيزه و تشويق كودكان مبتلا به اوتيسم جهت انجام فعاليتهاي حركتي و همچنين ايجاد ارتباط بهتر با آنان براي مشاوران و درمانگران و خانواده آنان است. سيستم مذكور مجموعهاي است كه بر پايه اصول پزشكي و الكترونيكي و طبق استانداردهاي مناسب و با رعايت اصول ايمني و امنيتي ساختهشدهاست. اين سيستم با مجموعهاي از سنسورهاي نيرو و فشار متصل به كفش مبتلايان به اتيسم و به كمك يك پردازنده مركزي و با بهره گيري از يك الگوريتم مناسب با توجه به شرايطهاي حركت خروجيهاي رنگي و نوراني و ليزري مناسب را به بيمار نشان داده و وي را به ادامه حركت و يا تحرك بيشتر تشويق ميكند.
چالش تصميمگيري جزء جدانشدني زندگي انسانها است. همهي افراد روزانه با شرايط مختلفي جهت تصميمگيري روبهرو ميشوند. در اكثر مواقع افراد در شرايط عادي تصميمگيري ميكنند اما گاهي اوقات شرايط ايجاب ميكند كه فرد تحت تأثير شرايط تنشزا مجبور به تصميمگيري شود. يكي از اين شرايط، تصميمگيري در شرايط تعارضي است. تصميمگيري در شرايط تعارض اشاره به انتخاب پاسخ براي محركي كه داراي پيامدهاي مشابه است دارد. اساس رفتار انسان يا پستانداران بر پايهي دو اصل گرايش و اجتناب است. گرايش شامل ميل به نتايج مثبت است و زماني رخ ميدهد كه پاسخ به محرك همراه با پاداش باشد. اجتناب دوري از نتايج منفي ناميده ميشود. رفتار اجتناب زماني رخ ميدهد كه پاسخ به محركي همراه با نتيجهي درد و ترس باشد يعني نقش مهمي در پردازش اطلاعات منفي دارد. اجتناب يك فرآيند انتخابي فعال و تصميمي است كه در عبور كردن از پاداش براي دوري از اثرات منفي تنبيه گرفته ميشود. بروز رفتار گرايش يا اجتناب بستگي به سبك و سنگين كردن فردي ارزش و فوايد در مقابل هزينهها دارد. اين سيستم كاملا اصولي و بهينه است و بر اساس متدهاي استاندارد روز دنيا طراحي شده است و كاملا بر گرفته از استانداردهاي اصول الكترونيك و سيگنال است. اين ايده روش جديدي جهت ارائه و بررسي آزمون هاي شناختي براي موش ها و رتهاست. اين سيستم به صورت كاملا راهبردي در راستاي اجراي آزمايش هاي شناختي و بررسي الگوهاي علوم اعصاب و پديده هاي شناختي مخصوصا پديده تعارض در حيوانات آزمايشگاهي از جمله موش و با قابليت تعميم به ساير حيوانات مشابه بر اساس اصول و روش تشويق و تنبيه است.اين سيستم در تمامي مراكز بررسي آزمون هاي شناختي و روانشناسي سازمان هاي متولي امر علوم شناختي و علوم اعصاب مورد استفاده است.
اختلالات وسيع سيستم بينايي را نابينايي مينامند و فرد مبتلا به اين عارضه را نابينا مي خوانند عموما امروزه ، در جهان حدود 40 ميليون نابينا زندگي ميكنند؛ اين افراد در امور اصلي زندگي و به صورت ويژه فاكتورهاي موثر بر تحرك همانند جهت يابي، يادگيري و حافظه سه بعدي و فضايي و مباني شناختي موارد مذكور بسيار ضعيف هستند. اين ايده به صورت يك هزارتو يا ماز طراحي شده است كه اين ماز به صورت سه بعدي بوده و در داخل آن يك توپ با رويه شيشه نشكن با هسته داخلي صدادار، وجود دارد و اين توپ حين حركت و برخورد با ديوارههاي هزارتو ايجاد صدا مي نمايد و به حل نمودن ماز فرد نابينا مي تواند درك فضايي، جهت يابي و تصور و حافظه سه بعدي و درك صدا را تقويت نمايد و همچنين ارتباط آنها با همديگر تقويت نموده و براي پيشبرد اهداف خود همانند تحرك بهتر، به خاطر سپاري آدرس و مكانها بكار بگيرد. به علت عدم وجود توانايي بينايي، افراد نابينا، در ادراك و هوش فضايي، جهت يابي، آدرس يابي، موقعيت سنجي، ناوبري، مكان يابي داراي ضعف هستند كه با توجه به اين موارد اين ايده با تقويت ارتباطات مغزي در ناحيه هاي شنوايي و سنسوري و جايگزيني آن با حس بينايي در ايجاد هوش فضايي به بهبود هوش فضايي و درك سه بعدي و بهبود حافظه فضايي و همچنين در فرايند به خاطرسپاري، درك و حافظه سه بعدي و فضايي گام بر ميدارد و در نتيجه آن باعث بهبود نحوه تحرك نابينايان در مكانهاي نا آشنا، شلوغ و يا در زمانها و پارامترهاي نوري متفاوت از يك مكان آشنا است.
مشكل انرژي در رتبه نخست ده مشكل برتري است كه بشر تا 50 سال آينده با آن مواجه مي شود. انرژي نقش به سزايي در عرصه هاي مختلف اقتصادي و اجتماعي هر ملت دارد. در قرن حاضر مهم ترين دارايي هر جامعه ميزان ذخاير انرژي آن جامعه ميباشد. در نتيجه بهينه كردن مصرف انرژي هم از لحاظ زيست محيطي و هم از لحاظ هزينه انرژي يكي از مهمترين دغدغه هاي دنياي مدرن است. سيستم هاي گرمايش، هوارساني و تهويه مطبوع بيشترين سهم را در مصرف انرژي در تمامي مراكز درماني و صنعتي دارند كه مقدار زيادي انرژي از طريق ناكارآمدي سيستم هاي گرمايش، هوا رساني و تهويه مطبوع به دليل فقدان پيش بيني و اندازه گيري حضور و عدم حضور ساكنان تلف مي شود.يكي نكات مهم در اين سيستم پيش بيني ميزان و زمان حضور افراد در مراكز درماني و ميزان استفاده از ماشين آلات صنعتي در كارگاه ها و صنايع است. با اين اوصاف اين اختراع يك سيستم الكترونيكي هوشمند است كه عوامل بالا را مرتفع نموده و به صورت يك سيستم كنترلي با قابليت استفاده به صورت همزمان و يا جداگانه دستگاه هاي كنترلي مي باشد. دستگاه مزبور در راستاي كاهش هزينه هاي ناشي از اتلاف انرژي در مراكز صنعتي و مسكوني و درماني گام برميدارد و در مقياس بزرگتر باعث كاهش هزينه هاي عمومي جوامع و كاهش اتلاف و هدررفت انرژي مي شود. اين دستگاه در مرحله اول يك مدل از ساختمان يا كارگاه يا جايگاه يا مركز درماني مورد نظر با توجه به حجم، تعداد افراد، زمان كاري و ... توليد مي شود و سپس اين مدل به صورت مدلسازي در كامپيوتر شبيه سازي مي شود و در نهايت براي مدلسازي انجام شده مقادير بهينه استخراج مي شود و براي آن يك ساختار سخت افزاري به عنوان برد كنترلي طراحي مي شود و اين برد دركنار ساير سامانه هاي كنترلي يا به صورت تنها مورد استفاده قرار مي گيرد. نهايتا برد مركزي با توجه به سيستم آن و مقادير بهينه مدل، ميزان زمان مورد استفاده و شدت كار دستگاه و همچنين روشن و خاموش بودن سيستمهاي تهويه، سرمايش، گرمايش، الكتريكي و الكترونيكي و ماشين آلات را كنترل ميكند.
امروزه در جوامع كنوني با پيشرفت علم پزشكي تزريقات و آمپول به صورت جدي در بين مردم رايج شده و يكي از اصول درماني و مراقبتي محسوب مي شوند. در اين ميان برخي از افراد مجبود هستند كه همواره آمپول هاي خود را به همراه داشته و حمل كنند و در صورت لزوم و يا در موعد مقرر و يا لزوم آن را تزريق نمايند. از طرف ديگر اندازه گيري و كنترل دما در يخچال هاي دارويي و آزمايشگاهي اهميت بسيار بالايي داشته و يكي از الزامات قانوني سازمان غذا و دارو مي باشد. شايان توجه است كه در صورت ايجاد تغييرات دمايي و ضربه اي امكان دارد خطرات جدي فرد بيمار را تهديد كند و يا با توجه به اين موارد اثرات واقعي دارو اعمال نشود و يا عوارض جانبي دارو افزايش يابد و شايد تا مرحله كما و مرگ فرد را مورد تاثير قرار دهد. لذا با توجه به موارد مزبور اين اختراع سعي نموده است وسيله اي متناسب با سايز ويال هاي معمول در سطوح دارويي و با سايز جيبي با محافظ فيزيكي در برابر ضربه و محافظ الكترونيكي (المان خنك كننده كنترل شونده) ارائه دهد. اين سيستم داراي جايگاه ويال بوده كه در مكان مخصوص به خود قرار مي گيرد و سپس ساختار فيزيكي اين سيستم به نحوي طراحي شده است كه در جيب فرد قرار مي گيرد و با توجه به بافت فيبري و ساختار اسكلتي آن و روكش آلياژ نانو نقره در مقابل ضربه مقاوم است و سپس در اين سيستم در مدار كنترل دماي محفظه، براي تغذيه از برق دوازده ولت مستقيم استفاده مي شود و در اطراف محفظه ويال از يك المان سرد كننده الكترونيكي با متعلقات يعني هيت سينك و جاذب براي كنترل دما مورد استفاده قرار ميگيرد.
موارد یافت شده: 15