لیست اختراعات با مالکیت احسان اسماعيل نژاد
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1391/08/21
تاریخ ثبت: 1391/08/21
خلاصه اختراع:

تشخيص نوع سيال و تعيين ويسكوزيته‌ي آن يكي از چالش‌هاي روبروي صنايعي است كه به هر نحوي با سيالات سروكار دارند. براي حل اين مشكل در اختراع حاضر دو استوانه‌ي متحدالمركز در نظر گرفته شده است. استوانه‌ي خارجي (Cup) مي‌تواند بچرخد. چون بين دو استوانه سيال قرار دارد، چرخش Cup با توجه به خصوصيات سيال منجر به اعمال انحرافي به استوانه‌ي داخلي (Bob) مي‌گردد. با توجه به سرعت چرخش Cup مقدار نرخ برش اعمال شده به سيال و با توجه به مقدار انحراف Bob، تنش برشي منتقل شده محاسبه مي‌شود. مقادير مربوط به نرخ برش با توجه به دور دستگاه (RPM) از روي دستگاه قرائت شده و با داشتن R شعاع Cup و b برابر فضاي حلقوي، مي‌توان نرخ برش را محاسبه نمود: du/dy=2πRN/60b مقادير تنش برشي با توجه به مقدار انحراف درجه‌ي دستگاه θ (Dial Reading) و ثابت پيچشي به كار رفته در آن به صورت زير به دست مي‌آيد: كه در آن: ( τ= T/(2πhr^2 T گشتاور برابر ، r شعاع Bob و h ارتفاع Bob خواهد بود. با رسم نمودار تنش برشي- نرخ برش و تعيين شيب آن، ويسكوزيته در سيالات نيوتني و ويسكوزيته‌ي پلاستيك در سيالات غير نيوتني مشخص مي‌شود. عرض از مبدا اين نمودار نيز نشاندهنده‌ي نقطه‌ي تسليم در سيالات بينگهام پلاستيك خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/30
تاریخ ثبت: 1390/07/19
خلاصه اختراع:

برداشت نفت با انرژي مخزن محدود بوده و حداكثر منجر به برداشت 20 درصد ار هيدروكربن هاي موجود در ميدان مي گردد به همين دليل براي برداشت حداكثذ استفاده از روش هاي ازدياد برداشت نفت ضروري مي باشد. اين روش ها بسيار متنوع مي باشند و قبل از اجرا حتما بايد شبيه سازي شوند. شبيه سازي با نرم افزارهاي رايج نياز به كارهاي آزمايشگاهي سنگين و پر هزينه اي دارد. اما روش هاي ديگري مانند سيستم هاي هوشمند موجود است كه مي توان با كمك تجربيات پيشين شبيه سازي اين فرايندها را انجام داد. در طرح حاضر 7 پارامتر اصلي تاثيرگذار در فرايند ازدياد برداشت به همراه 5 روش ازدياد برداشت انتخاب شده و مدلي تهيه شده است كه مي تواند با گرفتن داده هايي كه حصول آن ها بسيار ساده است. ميزان ازدياد برداشت را در 5 روش گزارش نمايد با اين مدل مي توان با كمك داده هاي يكسان ميزان ازدياد برداشت را در 5 روش با هم مقايسه كرد و سپس بهتري روش را براي اجرا پيشنهاد داد. انجام چنين كاري با نرم افزارهاي رايج مستلزم صرف زمان و هزينه اي بسيار گزاف مي باشد. كاهش زمان كاهش هزينه دقت بالاتر و همچنين امكان مقايسه بين روش ها از مزاياي طرح مذكور مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/30
تاریخ ثبت: 1389/10/21
مخترع/مخترعان: احسان اسماعيل نژاد
خلاصه اختراع:

برداشت از مخازن نفت در چندين مرحله صورت مي گيرد. پس از تخليه ي اوليه ي مخزن بايد با كمك روش هاي ازدياد برداشت، نفت باقي مانده در چاه را استخراج نمود. سيلاب زني با CO2 يكي از روش هاي ازدياد برداشت است كه در سال هاي اخير پيشرفت چشم گيري داشته است. اين روش از جمله روش هاي تزريق گاز بوده و در آن با تزريق دي اكسيد كربن شرايط براي توليد مجدد از مخزن فراهم مي شود. قبل از اعمال تمامي روش هاي ازدياد برداشت و از جمله تزريق CO22 انجام شبيه سازي براي بررسي پتانسيل اعمال اين روش ها ضروري مي باشد. شبيه سازي با كمك ابزارهاي قديمي موجود، نياز به كارهاي ازمايشگاهي سنگين و هزينه بر داشته تا پارامترهاي ورودي اين ابزارها توليد شوند. همين مسئله باعث شده تا تمايلي براي استفاده از اين ابزارها وجود نداشته باشد . در رح پيش رو با كمك ابزارهاي مدرني چون سيستم هاي هوشمند و با كمك داده هاي حاصل از ديگر مخازن دنيا كه كاملا صنعتي مي باشند. فرايند شبيه سازي تزريق دي اكسيد كربن انجام شده و پتانسيل اعمال اين روش ارزيابي مي شود. به اين منظور 7 پارامتر را كه بيشترين تاثير در فرايند تزريق دي اكسيد كربن دارند، براي يك مخزن خاص در اختيار مدل گذاشته و مدل طراحي شده با شبيه سازي اين فرايند، ميزان ازدياد برداشت را در صورت اعمال روش تزريق دي اكسيد كربن برحسب بشكه در روز در اختيار مي گذارد . انتخاب پارامترها به نحوي صورت گرفته كه در عين تاثيرگذاري تهيه ي آن ها نيز راحت و كم هزينه باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/30
تاریخ ثبت: 1389/10/21
مخترع/مخترعان: احسان اسماعيل نژاد
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع تمامي متخصصان حوزه نفت و گاز براين باورند كه شبيه سازي فرآيندهاي ازدياد برداشت قبل از اجراي آن بايد انجام گيرد تا پاسخ ميدان نسبت به اين فرآيندها ارزيابي گردد. يكي از پركاربردترين اين روش ها روش تزريق بخار مي باشد. براي ارزيابي پتانسيل اعمال روش تزريق بخار از نرم افزارهاي رايج در مهندسي نفت استفاده مي شود . اين نرم افزارها براي اجرا نياز به پارامترهاي ورودي زيادي داشته و تهيه ي اين پارامترها نيز مستلزم انجام كارهاي آزمايشگاهي پرهزينه و زمان بري است. از سوي ديگر شبيه سازي در اين نرم افزارها به ازاي قسمتي از ميدان صورت مي گيرد و انجام شبيه سازي به ازاي قسمت هاي مختلف ميدان به دليل هزينه ي بالا امكان پذير نيست. اما امروزه ابزارهاي ديگري وجود دارد كه با كمك تجربيات گذشته و استفاده از اطلاعات آن ها مي توان براي حالت هاي آينده پيش بيني هاي لازم را با دقت انجام داد. در طرح حاضر نيز سعي شده است تا با كمك يكي از اين ابزارها مدلي طراحي شود كه بتواند با كمك داده هاي مربوط به اعمال روش تزريق بخار در سراسر دنيا ميزان ازدياد برداشت ناشي از اعمال اين روش را در ميادين نفتي ايران پيش بيني كند مزيت طرح حاضر دراين مي باشد كه براي اجرا نياز به داده هاي ورودي زيادي نداشته و داده هاي ورودي آن پارامترهاي بسيار كلي و عمومي از ميدان بوده كه براي محاسبه نياز به انجام كارهاي آزمايشگاهي زمانبر و پرهزينه ندارد . اين مدل ميتواند با در نظر گرفتن 7 پارامتر اصلي مخزن به عنوان پارامترهاي ورودي ميزان توليد تجمعي نفت و اشباع نفت باقي مانده را پس از چند سال پيش بيني كند و در مواقع ارزيابي از پتانسيل اعمال اين روش در يك ميدان خاص به عمل آورد علاوه بر پايين بودن خطا در طرح حاضر نتايج حاصل از شبيه سازي مطالعه ي موردي نيز قابليت مدل را تاييد مي كند.

موارد یافت شده: 4