لیست اختراعات با مالکیت
اصغر زربان
1 عدد
عسل (Honey) يك فرآورده طبيعي شيرين است كه توسط زنبور عسل Apis Mellifera)) با استفاده از شهد گلها توليد مي شود. مواد تشكيل دهنده عسل، عبارت است از آب به ميزان ۱۵ تا ۲۰ درصد، انواع قندها به ميزان ۸۰ تا ۸۵ درصد و همچنين تركيبات پيچيدهاي از مواد نيتروژن دار، آنزيم ها، تركيبات فنوليك، املاح ،ويتامين ها و ديگر تركيبات فيتوشيميايي به ميزان حدود 2 درصد مي باشد. تركيب مواد شيميايي با توجه به منطقه جغرافيايي ونوع گلها متفاوت است. همچنين تغييرات فصلي ، محيطي، نحوه فرآوري عسل ، زمان ذخيره سازي و شرايط آن، اثرزيادي بر تركيبات عسل دارد. عسل داراي دو اثر تغذيه اي و دارويي بوده و در طب سنتي و از دوران باستان مورد توجه قرار داشته است. در حال حاضركيفيت عسل و اطمينان از طبيعي بودن آن بسيار مورد توجه قرار گرفته است و روشهاي متنوعي در اين خصوص ابداع و در حال انجام هستند. اگرچه در اكثر روشهاي موجود، بيشتر به طبيعي بودن عسل و همچنين پايين بودن مواد سمي و توكسيك در عسل توجه مي شود ولي كمتراز اثرات بيولوژيك آن در تعيين كيفيت ، درجه بندي و استاندارد سازي آن استفاده مي شود. در سالهاي اخير نشان داده شده است كه بسياري از خواص سودمند عسل و ارزش بيولوژيكي آن به همان تركيبات پيچيده ، بخصوص تركيبات فنوليك آن ارتباط دارد. تركيبات فنوليك شامل فلاونوئيدها و اسيدهاي فنوليك بوده، كه به عنوان عوامل اصلي ايجاد كننده خواص آنتي اكسيداني عسل مطرح مي باشند و اساساً توانايي خنثيسازي راديكالهاي آزاد توسط عسل را باعث مي شوند. مطالعات زيادي ارتباط بين سطح تركيبات فنوليك و ظرفيت آنتي اكسيداني عسل با خواص ضد سرطاني، ضد التهابي، ضد ميكروبي، تعديل چربي هاي خون، كاهش قند خون و كاهش مشكلات گوارشي و ...را نشان داده اند و امروزه عسل علاوه بر اينكه به عنوان ماده غذاي مورد استفاده قرار ميگرد، بيشتر به خواص دارويي و اثرات بيولوژيكي آن توجه مي شود. لذا با ارزيابي اين تركيبات، مي توان در تعيين كيفيت عسل و همچنين براي استاندارد سازي كيفيت عسل استفاده نمود. ازمهمترين مزاياي اين كيت اين است كه علاوه بر اينكه ماهيت طبيعي بودن و شرايط نگهداري مناسب عسل را نشان مي دهد به خواص بيولوژيكي عسل ميپردازد و كيفيت عسل بر اساس ظرفيت اثر بخشي آن در زمينه هاي مختلف مرتبط با سلامت، پيشگيري و يا درمان بيماريها را نشان مي دهد.
موارد یافت شده: 1