لیست اختراعات با مالکیت افشين فريدي اسفنجاني
2 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1392/08/29
تاریخ ثبت: 1392/10/25
خلاصه اختراع:

استفاده از عصاره خالص زعفران و يا پودرهاي تك لايه حاوي عصاره زعفران توليد شده به روش ساده، داراي معايبي همچون ماندگاري پايين، بسته بندي و جابجايي سخت، عدم كنترل رهايش تركيبات عصاره در شرايط محيطي بدن و كارايي پايين خواص درماني عصاره را مي باشند. با وارد كردن عصاره زعفران به شكل نانوذرات با اندازه كمتر از 100 نانومتر در فاز آبي داخلي امولسيون دو گانه آب در روغن در آب و استفاده از دولايه ديواره در فاز آبي بيروني امولسيون دوگانه، مي توان با چهار لايه (اسپن80، روغن گياهي آفتابگردان، پروتئين آب پنير و پكتين) از عصاره محافظت نموده و رهايش آن را كنترل كرد. همچنين با خشك كردن نانوامولسيون دوگانه توليدي مي توان پودرهاي چندلايه حاوي عصاره زعفران با راندمال بالا (92%) توليد نمود. از نانوامولسيون ها و پودرهاي توليد شده مي توان در فرمولاسيون انواع مواد غذايي مايع و پودري جهت توليد مواد غذايي فراسودمند استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1393/03/06
تاریخ ثبت: 1393/09/06
مخترع/مخترعان: افشين فريدي اسفنجاني
خلاصه اختراع:

پوشش و فراوري مناسب از جمله فرايندهاي مهم در توليد و ارائه مناسب محصولات غذايي مي باشد. كشور ايران به طور متوسط 90 تا 93 درصد زعفران را در دنيا توليد مي كند ولي به دليل نبود بسته بندي و فراوري مناسب مصرف اين محصول با مشكل روبرو بوده و در صادرات با ماهش ارزش افزوده روبرو مي باشد. براي حل اين مشكلات در اين اختراع با استفاده از تركيبات كاملا غذايي و سودمند، عصاره زعفران به شكل پودرهاي functional بسته بندي گرديد. براي اين كار ابتدا امولسيون عصاره زعفران در روغن (W/O) با استفاده از امولسيفايرهاي ليپوفيل سوربيتان مونو اولئات (span80) و پلي گليسرول پلي ريسنولئات اسيد (PGPR) و با استفاده از روش كم انرژي و روش انرژي بالا (اولتراسوند) توليد گرديد. سپس براي حفاظت كامل، امولسيون اوليه عصاره زعفران در روغن (primary W/O emulsion) وارد محلول آب شامل امولسيفايرهاي غذايي پروتئين آب پنير، مالتو دكسترين و پكتين شده و دو مرحله هموژنيزاسيون انجام شد و به اين طريق امولسيون دوگانه توليد گرديد كه عصاره زعفران براي حداكثر حفاظت و كنترل رهايش تركيبات آن، در فاز داخلي امولسيون دوگانه محبوس شده است. همچنين براي اولين بار امولسيون دوگانه توليدي به وسيله خشك كن پاششي خشك گرديد و پودرهاي حاوي عصاره زعفران با راندمال بالا (90%) توليد نموديم. از اين پودرهامي توان در فرمولاسيون انواع مواد غذايي مايع و پودري جهت توليد مواد غذايي فراسودمند و به عنوان عامل رنگ دهنده و بهبود كننده بافت استفاده نمود.

موارد یافت شده: 2