لیست اختراعات با مالکیت
امين بهزادمهر
5 عدد
دستگاه خردكن و همزن براي توليد مواد نانو به¬وسيله¬ي كاويتاسيون هيدروديناميكي از يك مدار سيالي حلقه بسته براي خرد كردن مواد تا ابعاد نانو استفاده مي¬كند. مشكلات متعددي در توليد نانومواد وجود دارند كه هريك از روش¬هاي توليد حداقل با يكي از آن¬ها روبرو مي¬باشند. ازهمين¬رو، ايجاد و توسعه¬ي روش¬هاي جديد همواره مورد توجه بوده است. در اين دستگاه از انرژي موجود در پديده¬ي كاويتاسيون هيدروديناميكي براي اعمال نيرو بر ذرات ماده¬ي اوليه و كاهش اندازه¬ي آن¬ها تا مقياس نانو استفاده شده است. براي توليد كاويتاسيون، جريان از يك صفحه¬ي اريفيس با هندسه¬ي مشخص عبور داده مي¬شود. علاوه بر خرد كردن مواد تا مقياس نانو (توليد نانومواد)، مي¬توان اين دستگاه را بمنظور توليد نانوسوسپانسيون¬ها و يا پخش همگن ذرات در سيال ميزبان (ايجاد نانوسيال) نيز به¬كار گرفت.
نانوسيال BMF انتخاب يك سيال عامل مناسب در صنعت به گونه اي كه بتواند حداكثر انتقال حرارت توسط آن از سيكل مربوطه صورت گيرد، امري مهم بوده و در بازده سيكل اثر قابل توجهي دارد. با ورود به حوزه نانو تكنولوژي و معرفي نانوسيالها به عنوان سيال عامل تحولي بزرگ در انتقال حرارت روي داده است و نانوسيالها با خواص منحصر به فردي كه دارند مورد توجه پژوهشگران و محققين قرار گرفته اند. از طرفي استفاده از نانوسيال ها داراي محدوديت هايي نيز ميباشد كه از آن جمله ميتوان به كاربري آنها در محدوده ي دمايي خاص و مسئله پايداري نانوسيال اشاره نمود . با توجه به اهميت موضوع مطالعات گسترده اي در اين زمينه صورت گرفت و نانوسيال BMF با قابليتهاي حرارتي مناسب توليد شد. در اين محصول از سيالهاي پايه مانند آب، روغن، اتيلن گلايكول و يا هر نوع سيال پايه رايج در صنعت و يونهايي نظير سديم، پتاسيم، گوگرد، سرب و ... استفاده ميگردد. نانوذرات استفاده شده ميتواند از انواع اكسيدهاي فلزي مانند Al2O3 ، CuO ، ZnO ، TiO2 و ... و غير فلزي مانند SiO2 باشند كه نوع نانوذرات با توجه به نوع سيال پايه و ميزان پايداري نانوذرات در سيال انتخاب ميگردد. در نانوسيال BMF از نانوذرات در ابعاد كمتر از 10 نانومتر و در كسر حجمي زير 0.001 درصد استفاده شده است تا علاوه بر جلوگيري از ته نشين شدن يونها خود نانوذرات نيز دچار ته نشيني نگردند. افزايش ضريب انتقال حرارت توسط نانوسيال BMF به صورت تجربي به اثبات رسيده است و اين سيال در مقايسه با نانوسيالهاي متداول نتايج قابل قبولي از خود نشان ميدهد و از هزينه توليد كمتري نيز برخوردار است. بعلاوه همانطور كه اشاره شد از پايداري بسيار خوبي برخوردار است بطوريكه بدون نگراني از رسوب كردن نانو ذرات مي تواند عملا مورد استفاده قرار گيرد.
كلكتور خورشيدي اپتيكي با كارايي بيشتر نسبت به كلكتورهاي سهموي متداول در نيروگاههاي خورشيدي سهموي خطي. در زمينه فني بخش و : مهندسي به مفهوم عام مسائل مختلف زيست محيطي، تامين منابع انرژي ( اتمام منابع فسيلي و نفتي در آينده ي نزديك) و توسعه پايدار و ساير پارامترهاي اجتماعي و اقتصادي سبب گرديده است تا به انرژي هاي تجديد پذير و به خصوص انرژي خورشيدي توجه بيشتري شود. طراحي، ساخت و بهر ه برداري از نيروگاههاي خورشيدي جهان طي دو دهه گذشته رشد قابل ملاحظه ايي داشته است. نيروگاههاي حرارتي خورشيدي براساس نحوه جمعآوري انرژي خورشيد از يكديگر متمايز ميشوند. در ميان گروههاي مختلف، نيروگاههاي خورشيدي سهموي پيشرفت قابل ملاحظهاي طي دو دهه گذشته داشته و حدود 80% انرژي الكتريكي خورشيدي جهان، با استفاده از اين سيستمها توليد ميگردد. اين نيروگاهها داراي مشكلاتي نظير كثيف شدن آينه ها و لوله هاي جاذب ، خنك شدن لوله ها در محيط ، مقاومت زياد آينه ها در برابر جريان باد و عدم دقت كافي در ساخت آينه ها مي باشند. كلكتور خورشيدي ارئه شده در اين طرح نواقص موجود در كلكتورهاي سهموي متداول را نداشته و موجب افزايش كارايي سيكل در نيروگاههاي خورشيدي سهموي خواهد شد.
زمينه فني اختراع: مكانيك-دريا-سيستم رانش كشتي برجستگي هاي تكنيكي اختراع: ساخت داكت سيستم از جنس كامپوزيت واترجت در واقع پمپي است كه در انتهاي شناور نصب مي گردد و محور آن توسط موتور مي چرخد. اين پمپ، آب را از زير شناور گرفته و از پشت بصورت جت آب خارج مي نمايد. اين عمل، عكس العملي را باعث مي گردد كه همان نيروي جلو برنده يا تراست شناور مي باشد. استفاده از سيستم رانش واترجت مي تواند گام بزرگي در توسعه و ارتقاي شناورهاي مختلف خصوصا در زمينه شناورهاي تندرو و نظامي باشد. در اين طرح، ابتدا مراحل طراحي قسمتهاي مختلف سيستم رانش واترجت از قبيل داكت، ايمپلر، استاتور و ... مورد بررسي قرار مي گيرد. سپس مراحل ساخت و تهيه قسمتهاي مختلف آن انجام مي گيرد. در نهايت قسمتهاي مختلف سيستم رانش واترجت در يك شناور پلنينگ نصب شده و عمليات تست نهايي انجام مي گيرد. ساختمان واترجت واترجت از چند بخش اصلي تشكيل شده است كه عبارتند از: 1- مجرا يا داكت ورودي 2- پروانه ( ايمپلر ) 3- استاتور ( نازل) 4- نازل هدايت طراحي و ساخت داكت سيستم از جنس كامپوزيت از مهمترين برجستگي هاي تكنيكي اختراع ساخت داكت سيستم از جنس كامپوزيت مي باشد. جايگزيني كامپوزيت به جاي آلياژهاي فلزي نقطه عطف اين اختراع است.
توربولاتور پروانهاي با هستهي عبور دهندهي جريان، يك قطعهي مكانيكي قابلنصب درون لولههاي مبدلهاي حرارتي است كه با ايجاد اغتشاش و چرخش در جريان داخل لوله، باعث بهبود انتقال حرارت و افزايش بهرهوري مبدلهاي حرارتي ميشود. بخش و: مهندسي مكانيك-زير شاخهي گرمايش مبدلهاي حرارتي تجهيزاتي صنعتي براي انتقال حرارت بين دو سيال مختلف هستند كه به دليل بازدهي انرژي پايين و پركاربرد بودن آنها در صنايع، از پرهزينهترين تجهيزات هستند. براي بهبود انتقال حرارت در لولههاي مبدلهاي حرارتي و در نهايت افزايش راندمان كل مبدل، روشهاي مختلفي وجود دارد كه يكي آنها، افزودن قطعات مكانيكي در مسير جريان سيال داخل لوله است. مشكل عمدهي اين روش، افت فشار شديد ناشي از حضور قطعه در مسير جريان است كه انرژي مصرفي پمپ (فن يا كمپرسور) را زياد كرده و هزينه را افزايش ميدهد. در طرح كنوني يك قطعهي مكانيكي قابل نصب در لوله با هندسهي جديد طراحي شده كه علاوه بر افزايش قابلتوجه انتقال حرارت، افت فشار بسيار كمتري در مقايسه با قطعات مشابه دارد كه باعث ميشود استفاده از اين قطعه در مقايسه با قطعات ديگر، از لحاظ اقتصادي كاملاً بهصرفه باشد. ويژگي اساسي اين قطعه، هندسهي جديد آن است كه باعث ميشود در جريان سيال داخل لوله، فقط بخش نزديك ديواره كه از نظر حرارتي بسيار مهم است تحت تأثير مثبت قرار گيرد و بقيهي جريان سيال را بدون تأثيرگذاري روي آن، عبور ميدهد كه اين موضوع باعث شده افت فشار ناشي از قسمت مياني به ميزان قابل توجهي كاهش يابد.
موارد یافت شده: 5