لیست اختراعات با مالکیت بابك مرادي
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1398/09/13
خلاصه اختراع:

اين سنسور مي تواند در دماهاي مختلف بر اساس تفاوت جزيي در چگالي و ويسكوزيته و ديگر پارامتر ها و هم چنين با تبعيت از اصل "فركانس تشديد ستون سـيالات"، ميزان نفت موجود در آب را از لحاظ كيفي تست كند و يه صورت دقيق گزارش كند سنسور تشخيص آب از نفت نسبت به ميزان نفت موجود در آب حساس است ( نفت كمتر، آب بيشتر) ، اما نسبت به ميزان آب موجود در نفت حساس نيست ( نفت بيشتر، آب كمتر) به طور ساده وقتي مقدار نفت موجود داراي ساختار يكپارچه فولاد ضد زنگ است و هيچگونه بخش اتصال (هم بندي) متحرك ندارد . سطوح حسّگر سنسورها با فيلم الماسي ضد رسوب پوشيده شده است و از متد ارتعاش التراسونيك براي انجام پاكسازي اتوماتيك استفاده مي كند

تاریخ اظهارنامه: 1391/05/21
تاریخ ثبت: 1391/07/19
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه ابعاد يك مخزن بسيار بزرگ است ، در سيستم جديد با استفاده از بيش از يك چاه تزريقي عمليات احتراق تا آخر انجام مي گيرد كه اين باعث مي گردد درصد توليد نفت به مقدار قابل توجهي افزايش پيدا كند.همچنين در اين سيستم با افقي كردن چاه توليدي ،مكانيسم ريزش ثقلي فعال شده و امكان بررسي اثر فعال بودن اين مكانيزم در فرايند ازدياد برداشت نفت ميسر مي گردد كه به دليل شكافدار بودن مخازن ايران اين مكانيزم يك مكانيزم مهم توليد نفت در ايران است. در سيستم جديد عمليات مخلوط كردن نفت، نمونه سنگ وآب بدون دخالت دست و با روش اشباع شدگي صورت مي گيرد.پس اولاً نفت،نمونه سنگ و آب به صورت يكنواخت با هم مخلوط مي شوند و ثانياً امكان استفاده از نفت زنده در اين سيستم وجود دارد. از طرف ديگر در اين سيستم عمليات pack كردن بدون دخالت دست و با دستگاهي به نام shacker انجام مي شود، به همين دليل اولاً سيستم به صورت يكنواخت pack مي شود.ثانياً از لحاظ تراوايي و تخلخل به حالت واقعي مخزن نزديك تر مي شود. در سيستم جديد جريان سنج توانايي تحمل فشار بالاي 2000 psia را دارد، به همين دليل مي توان با فشار واقعي مخزن كار كرد. در سيستم جديد براي اندازه گيري دماي داخل محفظه احتراق از چهل ترموكوپل استفاده مي شود.اين ترموكوپل ها به صورت جداگانه و از خارج بدنه وارد محفظه احتراق مي شود به همين دليل در صورت خراب شدن يكي از ترموكوپل ها، تعويض آنها به راحتي صورت مي گيرد. از طرف ديگر اختلافي بين دماي واقعي و دماي نشان داده شده بر روي نمايشگر وجود ندارد.

تاریخ ثبت: 1392/02/08
خلاصه اختراع:

طي ساليان اخير رشد سريع و چشمگير صنايع گوناگون از يك سو و ازدياد جمعيت، افزايش بي‌رويه مصرف انرژيهاي تجديدناپذير و كاهش اكتشافات مخازن نفت و گاز از سوي ديگر جهان را با بحران تازه‌اي در خصوص تأمين انرژي مورد نياز صنايع مرتبط مواجه نموده است. به علاوه با كاهش ذخاير نفت سبك و افزايش قيمت نفت، توليد از مخازن نفت سنگين افزايش يافته است. همانطور كه نشان داده است ذخاير قابل توليد نفت سنگين و قير طبيعي زمين بيش از ذخاير نفت سبك باقي مانده آن است. به همين دلايل به نظر مي‌رسد نفت سنگين منبع اصلي و استراتژيك انرژي در قرن جديد به شمار مي‌آيد. همچنين با توجه به وجود مخازن نفت سنگين در ايران، بكر بودن اين مخازن، عدم توليد از آنها، افت توليد مخازن نفت سبك در آينده نزديك، افزايش مصرف داخلي، بالا رفتن تقاضاي جهاني نفت و حفظ ثبات توليد در اوپك ضرورت انجام مطالعات دقيق آزمايشگاهي و ميداني براي بررسي بهترين روش توليد از اين مخازن جهت شناسايي و بكارگيري فن‌آوريهاي استحصال اين نوع مخازن و تسريع در توسعه و بهره‌برداري از آنها را ايجاب مي‌نمايد. فرآيند تزريق حلال داغ(Hot Solvent Process) به عنوان يكي از جديدترين روش ازدياد برداشت است كه در مخازن نفت سنگين كاربرد دارد.به دليل اينكه كشور عزيزمان ايران يكي از بزرگترين كشورهاي صاحب مخازن گازي است و از آنجا كه اكثر مخازن نفتي ايران به نيمه دوم عمر خود رسيده اند و همچنين اينكه ايران داراي مخازن نفت سنگين متعددي است ، كاربرد اين روش براي ايران از اهميت ويژه اي برخوردار است.دستگاه مذكور به نحوي طراحي شده است كه مي توان در آن گازتزريقي را با درجه حرارت بالا به مخزن تزريق كرد و از مزاياي دو فرآيند تزريق گاز و تزريق سيال داغ بطور همزمان استفاده كرد نحوه كار اين دستگاه آزمايشگاهي به اين صورت است كه يك توده مشخص از حلال (به فرم گاز) را با درجه حرارت بالا به مغزه تزريق مي كند كه در نتيجه اين عمل ، بر اثر مكانيسم انبساط و كاهش گرانروي نفت، نفت به حركت درآمده و قسمت عمده اي از آن توليد مي گردد.پس در اين روش از مزيت دو فرآيند تزريق گاز و تزريق حلال داغ بطور همزمان استفاده مي شود كه اين موضوع از اهميت بالايي برخوردار است. در سيستم جديد از يك دستگاه آزمايشگاهي ، همزمان از مزاياي تزريق حلال و مزاياي روش هاي حرارتي استفاده مي گردد كه اين امر باعث مي شود كه نيازي به توليد و تزريق بخار براي استفاده در فرآيندهاي ازدياد برداشت مخازن نفت سنگين نباشد و هزينه ها به مقدار قابل توجهي كاهش پيدا كند و توليد و استفاده از مخازن نفت سنگين مقرون به صرفه شوند. علاوه بر موارد ذكر شده به دليل اينكه از مزاياي روش هاي حرارتي و تزريق حلال بصورت همزمان استفاده مي شود، ميزان توليد نهايي نفت افزايش مي يابد، كه اين موضوع باعث مي شود سيستم جديد توجيه اقتصادي داشته باشد.

تاریخ ثبت: 1392/03/01
خلاصه اختراع:

در اين سيستم به دليل شكل جديد لوله ، ديگر قطر ثابت نيست وجريان به صورت دو بعدي و سه بعدي است كه تحت اين شرايط به حالت واقعي مخزن نزديك تر است. در سيستم جديد عمليات مخلوط كردن نفت، نمونه سنگ وآب بدون دخالت دست و با روش اشباع شدگي صورت مي گيرد.پس اولاً نفت،نمونه سنگ و آب به صورت يكنواخت با هم مخلوط مي شوند و ثانياً امكان استفاده از نفت زنده در اين سيستم وجود دارد. از طرف ديگر در اين سيستم عمليات pack كردن بدون دخالت دست و با دستگاهي به نام Shacker انجام مي شود، به همين دليل اولاً سيستم به صورت يكنواخت pack مي شود.ثانياً از لحاظ تراوايي و تخلخل به حالت واقعي مخزن نزديك تر مي شود. در سيستم جديد جريان سنج توانايي تحمل فشار بالا را دارد، به همين دليل مي توان با فشار واقعي مخزن كار كرد. در سيستم جديد براي اندازه گيري دماي داخل لوله از چهل ترموكوپل استفاده مي شود.اين ترموكوپل ها به صورت جداگانه و از خارج بدنه وارد لوله مي شوند به همين دليل در صورت خراب شدن يكي از ترموكوپل ها، تعويض آنها به راحتي صورت مي گيرد. از طرف ديگر اختلافي بين دماي واقعي و دماي نشان داده شده بر روي نمايشگر وجود ندارد.

موارد یافت شده: 5