لیست اختراعات با مالکیت جهاد دانشگاهي جهاددانشگاهي واحدتهران
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ اظهارنامه: 1388/04/03
تاریخ ثبت: 1388/12/23
مخترع/مخترعان: بدون نام
خلاصه اختراع:

پتاسيم كربنات پودر سفيد نيمه شفاف، بي بو و بي رنگ محلول در آب است كه طي دو مرحله تهيه مي گردد. در مرحله اول يك محلول اتانلي 20 درصد (وزني) از هيدروكسيد پتاسيم وارد راكتور شده و پس از حل شدن كامل هيدروكسيد پتاسيم در الكل، محلول از راكتور خارج و فيلتر مي شود تا محلولي شفاف به دست آيد. در مرحله دوم محلول به دست آمده وارده راكتور مجهز به تزريق گاز شده و گاز CO2 با فشار كنترل شده وارد راكتور مي شود. كامل شدن واكنش با كنترل pH و دما بررسي مي گردد. از آنجا كه پتاسيم كربنات سنتز شده در الكل نامحلول است، ضمن توليد در محيط رسوب مي كند در نتيجه نياز به خالص سازي هاي بيشتر، در اين روش وجود ندارد. محصول به دست آمده از راكتور خارج، فيلتر و خشك مي شود. محلول زير صافي كه الكل مي باشد، دوباره وارد چرخۀ توليد مي گردد.

تاریخ ثبت: 1387/10/14
خلاصه اختراع:

سيس دي آمين دي كلرو پلاتين (سيس پلاتين) به عنوان يك ضد تومور با اثر بر روي رشته هاي ماكرو مولكول DNA كروموزوم هاي سلول هاي سرطاني و كاهش سرعت تقسيم آنها موثرترين تركيبي است كه در حال حاضر براي درمان انواع سرطان ها بكار مي رود. در اين طرح ابتدا روش هاي مختلف سنتز سيس پلاتين بررسي شده و از ميان آنها روش طارا به عنوان بهترين روش انتخاب گرديد. در اين روش كه براساس پديده اثر ترانس استوار است محصول بصورت كاملا انتخابي و با راندمان و خلوص بالا بدست مي آيد. علاه بر آن با تغيير آنيون انتخابي در مرحله آخر ساير همرده هاي سيس پلاتين را كه غالبا در درمان سرطان موثرند مي توان سنتز نمود. بر طبق روش طارا سيس پلاتين با استفاده از ماده اوليه پتاسيم هگزا كلروپلاتينات K2PtCl6 و در طي سه مرحله واكنش بدست مي آيد. پس از انتخاب بهترين روش با بهينه كردن شرايط آزمايش سنتز و خالص سازي شامل نسبت مولي واكنشگرها و نوع آنها سيس پلاتين با راندمان 90/25٪ تهيه شد. در نهايت محصول بدست آمده بوسيله طيف هاي IR و UV-VIS مطابق مرجع استاندارد USP شناسايي شد و از لحاظ كمي وكيفي با نمونه خارجي مقايسه گرديد .

تاریخ ثبت: 1387/10/14
خلاصه اختراع:

ماده اوليه دارويي ممانتين هيدروكلرايد 3 و 5- دي متيل آدامانشان 1- آمينو هيدروكلرايد به عنوان يك داروي موثر و فوق العاده براي درمان بيماري آلزايمر شناخته شده است. در اين اختراع ممانتين هيدروكلرايد با بازده و روش جداسازي مناسب طي سه مرحله تهيه گرديده است. در مرحله نخست از مقادير 0/1 مول 1 و 3 - دي متيل آدامانتان 2- 1 مول استونيتريل و 02 - 0/1 مول ترشري بوتيل الكل در حضور 4 - 2 مول سولفوريك اسيد 98 - 95٪ در دماي 70C - و65 در زمان 24 - 12 ساهتت N استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان تهيه مي گردد. جداسازي n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان از فاز آبي با تغيير PH مخلوط واكنش با افزايش محلول سود تا 6>PH> و 4 صورت مي گيرد. بدين ترتيب n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان بدون نياز به استخراج با حلال آلي بدست مي آيد. در مرحله دوم با هيدروليز n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان بدون نياز به استخراج با حلال آلي بدست مي آيد. در مرحله دوم با هيدروليز n استاميد و 3 و 5 دي متيل آدامانتان در حلال پلي اتيلن گليكول و در حضور باز معدني سديم هيدروكسيد و يا پتاسيم هيدروكسيد در دماي 140c - و120 در زمان 10 - 6 ساعت تحت رفلاكس 1- آمينو 3 و 5 دي متيل آدامانتان بدست مي آيد در مرحله سوم طي فرايند اسيدي كردن 1- آمينو 3 و 5 دي متيل آدامانتان با مخلوط 40 - 30٪ از هيدروكلريك اسيد در ايزوپروپيل الكل ممانتين هيدروكلرايد تهيه مي گردد.

تاریخ ثبت: 1386/10/30
خلاصه اختراع:

يكي از نيازهاي اساسي جامعه ما شناخت صحيح ضرورت هاي صنايع مختلف از جمله صنايع شيميايي است. صنايع شيميايي از لحاظ اهميت در قلب پيكره صنايع جاي دارد. چونكه ارتباط صنايع مختلف با يكديگر از طريق مصرف مواد شيميايي گوناگون است. سديم كوكوئيل ساركوزينات يك سورفكتانت آنيوني مهم است كه بخاطر خواص فيزيكوشيميايي ويژه اش داراي كاربردهاي مختلف و متنوع در صنايع گوناگون است. هدف اين اختراع توليد آن بوده است. در اين اختراع پس از مطالعه جامع در ارتباط با خواص، كاربردها، روشهاي سنتز و آناليز، موفق به ساخت آن با روش تقريبا آسان و با مواد اوليه قابل دسترس شده است. 1- سورفكتانت سورفكتانت جزء تركيبات آلي هستند كه در ملكولشان بصورت همزمان دو گروه آبدوست (قابل حل در آب) و آبگريز (غير قابل حل در آب) دارند. طبق نظريه شوارتز و پري سورفكتانت ماده اي است كه مي تواند انرژي سطحي را بين سطوح به ميزان زيادي تغيير دهد. چنين مولكولهايي داراي فعاليت زيادي در بين سطوح هوا و آب يا روغن و آب مي باشند. اين مواد تحت نامهاي مختلفي مثل مواد فعال سطحي، دترجنت ها، سورفكتانت ها و ... بكار برده مي شوند. سورفكتانت ها جزء مواد بسيار مهم دنياي صنعتي مدرن امروزي هستند و گونه هاي متفاوتي از سورفكتانت ها وجود دارند كه طبق بار الكتريكي آنها (وقتيكه در آب حل مي شوند) طبقه بندي شده اند. سورفكتانت آنيوني: سورفكتانت هايي هستند كه گروه قطبي آنها كه به قسمت آبگريز ملكول متصل است بار منفي را حمل مي كند مثل cco و so3 و so4 در سورفكتانت هايي هستند كه گروه قطبي آنها بار مثبت را حمل مي كند مثل (-NR1-R2-R3) در سورفكتانت دي متيل دي استئاريل كلرايد

تاریخ ثبت: 1386/11/10
خلاصه اختراع:

N1 - و 2 بنزوئيل سولفانيلاميد با نام تجاري سولفابنزآميد به عنوان يك ماده ضد باكتري در صنايع دارويي براي ساخت كرم كاربرد دارد. در اين تحقيق ، توليد سولفابنزآميد در محيط آبي از واكنش استيل سولفانيلاميد (A) يا بنزوئيل كلرايد (B) و سود (C) مورد بررسي قرار گرفت. يافته هاي حاصل بيانگرآن است كه با انجام واكنش در دماي محيط يا نسبت مولي 5-2 : 2: 1 و ترجيحا 4: 2: 1 و محدوده زماني 3-1 ساعت حدواسط استيل سولفابنزآميد با راندمان پايين (حدود 30%) بدست مي آيد و با هيدروليز اين حد واسط، سولفابنزآميد توليد مي شود. در اين تحقيق، با بكارگيري كاتاليست KCL به همراه NaOH و با جايگزيني KOH همراه با كاتاليست به جاي NaOH راندمان از 30% به حدود 60% مي رسد. بهترين نتايج از جايگزيني KOH با NaoH همراه با كاتاليست Na2co3 در دماي محيط، مدت زمان يك ساعت و در شرايطي كه نسبت مولي4: 2: 1 = KOH: وB: و A مي باشد حاصل مي گردد. خلوص سولفابنزآميد توليد شده بيش از 99/5% مي باشد آناليز نمونه ها بر مبناي روش استاندارد مرجع USP انجام شده و طيف هاي FTIR و H-NMR نيز در تاييد آن ارايه شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1384/03/31
تاریخ ثبت: 1384/09/30
مخترع/مخترعان: علي طباطبائي قمي
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 9