لیست اختراعات با مالکیت
جواد احمدي
12 عدد
با استفاده از دستگاه چند منظوره ( ربات نمونه برداري از مذاب فولاد) ، فرايند نمونه برداري از فولاد مذاب ، اندازه گيري دماي مذاب فولاد و همچنين تعيين آناليزحدودي و آنلاين، تعيين عمق سرباره مذاب و همچنين ساير فرايندهاي متالورژيكي كه به نوعي لازم است در شرايط مذاب، فرايند هاي مورد نظر انجام و گزارش گيري صورت گيرد، استفاده مي شود. با توجه به اينكه فرايند نمونه برداري از كوره كنورتور اكسيژني فولادسازي با مخاطرات و آسيبهاي جدي و به شكل دستي انجام مي شود و از طرف ديگر حساسيت هاي اين فرايند نيز بسيار بالا مي باشد، لذا با هدف دسترسي به موارد اشاره كه متعاقبا نامبرده مي شود، لزوم استفاده از اين دستگاه امري اجتناب ناپذير است. كاهش مشكلات مربوط به نمونه برداري مذاب از كنورتور واحد فولادسازي ، افزايش سرعت نمونه گيري و اندازه گيري حرارت، كاهش مشكلات اپراتوري و افزايش دقت نمونه گيري توسط دستگاه، افزايش سرعت توليد و كاهش مشكلات مربوط به نمونه گيري، افزايش ايمني و بهبود شرايط كاري، افزايش بهره وري واحد فولادسازي و كاهش هزينه هاي توليد، از جمله موارد اساسي در لزوم استفاده از اين دستگاه مي باشد.
امروزه امر يخ و برف زدائي از كف جاده ها و خيابان ها به يك معضل بسيار بزرگي براي مسئولين تبديل شده است كه تاكنون هيچ روش مناسب و مقرون به صرفه اي جهت حل اين مشكل در جهان ارائه نگرديده است . سيستم گرمايش آمونياكي تنها با استفاده از خواص ماده آمونياك توانسته اين مشكل را به طور كل و يك بار براي هميشه حل كند ، به گونه اي كه اين سيستم در كف جاده ها ، خيابان ها و معابر نصب شده و از بروز يخ بندان و انباشت برف جلوگيري مي كند . سيستم مذكور داراي يك قسمت مسطح دايروي است كه مستقيم زير لايه ي آخر آسفالت قرار مي گيرد ، اين قسمت به قطر 1 متر و يا بيشتر داراي فضاي توخالي جهت حضور بخار آمونياك براي انتقال گرماي داخل زمين به سطح آسفالت مي باشد حين انتقال حرارت بخار آمونياك به مايع تبديل شده و به قسمت پايين سيستم سرازير ميشود در قسمت پايين ، مخزن آمونياك قرار دارد كه پيرامون آن شيار هايي جهت انتقال حرارت بهتر تعبيه شده است و اين چرخه تا زماني كه دماي كف آسفالت با دماي عمق زمين متعادل باشد تكرار مي شود.
در اين تحقيق، توليد نانوپودر در اكسيد اورانيوم توسط سيالات فوق بحراني در راكتورهاي فشار بالا، بررسي شده است كه براي عملي شدن اين امر نياز به ساخت راكتور فوق بحراني ناپيوسته بود كه پس از ساخت و تست 5 نوع راكتور، بهترين راكتور انتخاب شده و شروع به بررسي سيالاتي مثل آب، متانول، استون و متانل در شر ايط فوق بحراني بر روي ماده اوليه (نيترات اورانيل) براي توليد محصول نهايي دي اكسيد اورانيوم با تغيير 4 پارامتر دما، PH اوليه، غلظت اوليه و زمان ماند كرديم كه با اتانول فوق بحراني باشرايط بسيار خوبي موفق شديم نانوپودر دي اكسيد اورانيوم توليد كنيم. كليد واژه ها: نانو ساختارها، دي اكسيد اورانيوم، تكنولوژي هيدروترمال، سولووترمال، تكنولوژي سيالات فوق بحراني
راكتور ساخته شده كه حاصل تجربه و ايده هاي به كار رفته در راكتورهاي ساخته شده قبلي بود اين مزيت را دارد كه در مدت زمان كمتري گرم و به دماي تعادل با كوره مي رسد و قابليت نصب فشارسنج بر روي آن فراهم است و پودرهاي توليدي به آساني از آن خارج مي شود و سبك و قابل حمل با دست است و به جهت سطح مقطع كم دهانه آن احتمال نشت در دماي بالا و زمان ماند طولاني به حداقل مي رسد و اين نوع راكتور قابليت تحمل دماي 500 درجه و فشار 600 بار را در مدت زمان طولاني دارند. و در صورت بالا رفتن بيش از اندازه فشار داخلي سيستم نشت از كله گي صورت مي گيرد كه يك ضريب اطمينان است تا سيستم نتركد و توسط آن نانوپودرهاي مختلفي توليد و ارائه شده است.
مواد رنگزاي طبيعي در كاربرد داراي محدوديت هاي فراواني مي باشند كه از جمله مهمترين آنها مي توان به محدوديت منابع و فامهاي حاصل از آنها اشاره نمود از اين رو شناسايي و يافتن منابع جديد رنگزاهاي طبيعي با هدف كاهش اين محدوديتها از موضوعات مورد توجه بسياري از پژوهشگران بوده است امروزه يكي از رويكردهاي مورد توجه استفاده بهينه از ضايعات فرايندهاي صنعتي و استفاده مجدد آنهاست. بنابراين استفاده از چنين موادي هم به عنوان منابع رنگزاي طبيعي و هم به لحاظ موارد زيست محيطي واقتصادي مي تواند مورد توجه باشد. بنابر آمارهاي موجود مساحت جنگلهاي درختان پهن برگ در شمال ايران در حدود 1/8 ميليون هكتار است كه اين درختان منبع اصلي چوب مورد نياز صنايع مربوط به چوب مشغول به كار در اين منطقه مي باشند. از جمله ضايعات اصلي كارخانجات صنايع چوب و همچنين كارگاههاي چوب بري خاك چوب حاصل از برش و عمليات رداخت محصولات چوبي مي باشد. در حال حاضر چنين ضايعاتي داراي كاربردي كاملا تعريف شده نبوده و بعضا به مصارف متفرقه رسيده و از بهره وري مناسبي برخوردار نمي باشند و درغالب موارد تنها ايجادكننده هزينه هايي سنگين در تخليه و جابجايي هستند. در اين ميان با توجه به اينكه درخت جنگلي آزاد در ساختار خود داراي ماده رنگزا مي باشند لذا از ضايعات آن مي توان به عنوان منبع رنگزاي طبيعي استفاده نمود. از موارد قابل توجه در چنين رويكردي در مرحلهاول ايجاد امكان استفاده از حجم وسيعي از اين ضايعات دور ريز و ايجاد ارزش افزوده در استفاده از آنها مي باش.د.
روش EMDR، درماني پيچيده و تخصصي براي غلبه بر آثار ضربهي عاطفي و تجارب ناراحتكنندهي آن است. بيماراني كه ساليان متوالي از اضطراب، خاطرات پريشانكننده، كابوسهاي شبانه، بيخوابي، عشقهاي نافرجام، تجاوز ياحوادث معذب كننده رنج مي برند، ميتوانند با استفاده از يك روش انقلابي جديد در درمان، موسوم به EMDR درمان شوند. تحقيقات نشان ميدهند كه EMDR روشي بسيار سريع، ايمن و موثر است، نكتهي قابل توجه اينست كهEMDR از دارو يا هيپنوز استفاده نميكند. اين تكنيك، بسيار ساده، غيرتهاجمي و شامل همكاري بيمار و درمانگر است، بهصورتي كه ترميم و درمان بهطور موثري انجام پذيرد. اين درمان كوتاه مدت و قدرتمند براي طيف وسيعي از اختلالات شامل دردهاي مزمن، فوبياها، افسردگي، استرس، حملات پانيك، اختلالات تغذيهاي و Self Image ضعيف و اختلالات هيجاني بسيار موثر است. تيم ما متشكل از مهندس رضا طالبزاده كارشناس ارشد الكترونيك و دكتر محمدجواد احمديزاده دكتراي روانشناسي، با بررسيهاي تخصصي و انجام آزمايشهاي تجربي فراوان، با تكيه بر آخرين دستاوردهاي علمي در روش درماني EMDR و با بهرهگيري از تكنولوژي ريزپردازندهها در علم الكترونيك، موفق به ساخت دستگاه الكترونيكي درمان به روش EMDR شده است كه براي اولين بار در دنيا بهعنوان دستگاه تخصصي اين روش درماني ساخته شده است.
امروزه مسئله يخ زدايي باند فرودگاه ها بخصوص در مناطق سردسير ايران از جمله تبريز يكي از مهمترين چالش هاي مسئولين اداره ايمني و آتش نشاني فرودگاه مي باشد. در حال حاضر براي يخ زدايي باند فرودگاه ها از اوره استفاده مي شود بطوريكه پس از برف روبي دستگاه اوره پاش، گرانول هاي اوره را در سطح باند پخش مي نمايند و سپس جهت از هم پاشيده شدن گرانول ها و انحلال آنها در آب به مدت طولاني تعداد زيادي خودرو سنگين در روي باند اقدام به تردد مي نمايند. در صورتي كه به علت گرماگير بودن انحلال اوره در آب و انحلال پذيري بسيار كم اين ماده در دماي صفر درجه، انحلال اين ماده در آب نيمه منجمد سطح باند فرودگاه بسيار به كندي صورت مي پذيرد. بدين منظور جهت تسريع فرآيند انحلال اوره در آب و كاهش زمان مورد نياز براي انجام عمليات يخ زدايي دستگاه هاي تسريع انحلال اوره وارد باند شده و با هيتر هاي فروسرخ خود به ابعاد 200*550 سانتي متر اقدام به افزايش دماي سطح باند بصورت غير مستقيم مي نمايند بطوريكه در كمتر از 15 ثانيه دماي سطح باند به بالاتر از 10 درجه سانتي گراد مي رسد از اين رو به علت افزايش دما ميزان انحلال پذيري اوره به شدت افزايش يافته و با مخوط شدن آب گرم و اوره جامد توسط برس هاي انتهايي دستگاه، ميزان 37 گرم اوره به سرعت در آب حل شده و تا دماي 11 درجه زير صفر مانع از انجماد مجدد سطح باند مي گردد. اين دستگاهها با حذف نياز به تردد خودروهاي سنگين بر روي باند علاوه بر افزايش كيفيت و سرعت عمليات يخزدايي، ضريب اطمينان فرآيند يخزدايي سطح باند را نيز بسيار بالا ميبرند و همچنين اداره آتشنشاني و ايمني فرودگاه را قادر ميسازند تا در بحرانيترين شرايط، عمليات يخزدايي سطح باند را در كوتاهترين زمان ممكن و با بهترين كيفيت انجام دهد كه باعث افزايش ضريب ايمني پروازها شده و مانع بروز حوادث ناگوار ناشي از يخزدگي سطح باند ميگردد.
امروزه آلودگي آب درياها يكي از معضلاتي است كه گريبانگير جامعه متمدن بشري بوده و حيات آبزيان و موجودات روي زمين را تهديد مي كند. يكي از عمده ترين عوامل آلاينده درياها و اقيانوس ها آلودگي حاصل از رها شدن مواد نفتي مي باشد. جهت از بين بردن اين نوع آلودگي تاكنون روشهاي مختلفي به كار گرفته شده است از جمله آنها مي توان به جمع آوري لكه هاي نفتي به همراه مقداري آب سطحي توسط پمپ هاي كف روب و يا هدايت لكه هاي نفتي به ساحل و ... اشاره كرد. آنچه امروز توجه محققين و متخصصين امر رابه خود جلب كرده است استفاده از يك جاذب مواد نفتي است كه علاوه بر توانايي جذب نفت خام آب گريز نيز بوده باشد. لذا اين ايده و اطلاعات در ما اين علاقه را ايجاد كرد كه بعد از مطالعات كتايخانه اي لازم، كاه حاصل از بوته گندم و جود را به عنوان ماده جمع آوري كننده لكه هاي نفتي انتخاب و كارآيي آن را مورد آزمايش و بررسي قرار دهيم. در اين روش ابتدا گاه در بسته بندي هايي با ضخامت كم (حدود 2 سانتيمتر) مستقيما به روي لكه نفتي انداخته شده و پس از جذب شدن ماده نفتي بسته ها را به سرعت جمع آوري مي كنند. بعد از اتمام عمليات پاكسازي، بسته هاي مذكور به سيستم هاي تحت فشار انتقال داده شده و قسمت اعظم نفت را از گاه جدا كرده و از كاه به عنوان سوخت در مراكز توليد انرژي استفاده مي شود. اميد است اين طرح در پاك سازي و حفظ اكو سيستم درياها موثر واقع شده باشد.
موارد یافت شده: 12