لیست اختراعات با مالکیت
حميد محمدي نژاد
2 عدد
نگراني در مورد مشكلات زيست محيطي ناشي از مواد بسته بندي پلاستيكي و تجزيه ناپذير و همچنين تقاضاي مصرف كنندگان براي محصولات غذايي با كيفيت بالا باعث انجام فعاليت تحقيقاتي وتوليد و استفاده از پوشش هايي با منشا طبيعي) نشاسته، پروتئين،كربوهيدرات و( ... به دليل پتانسيل اين مواد در جايگزيني پليمرهاي رايج در بسته بندي مواد غذايي و همچنين مقاومت آنها در برابر نفوذ گازها، رطوبت ومواد محلول از دهه قبل گرديد. بسته بندي هاي زيست سازگار از جمله پوشش¬ها و فيلم هاي خوراكي به دليل دارا بودن مواد طبيعي، قابليت تجديد پذيري و عدم ايجاد آلودگي¬هاي زيست محيطي، روز به روز در حال افزايش مي¬ باشد و از طرفي با توسعه صنايع غذايي، ميزان ضايعات ناشي از فرآوري محصولات غذايي نيز افزايش يافته و استفاده از اين ضايعات هم از جهات اقتصادي و هم ازنظر آلودگيهاي زيست محيطي از دغدغه هاي صنايع غذايي و مراجع قانوني محيط زيست محسوب مي¬گردد. استفاده از اين ضايعات براي تهيه مواد اوليه مورد استفاده در بسته¬بنديهاي زيست سازگار منجر به حل مشكلات زيست محيطي و ارتقا ارزش افزوده ضايعات مذكور مي¬شود. اگرچه جايگزيني كامل مواد پلاستيكي با مواد بسته بندي زيست تخريب پذير تقريباً غيرممكن است ولي مي¬توان براي مواردي نظير بسته¬ بندي موادغذايي حتي الامكان از بيوپليمرها استفاده نمود، بنابراين استفاده از بيوپليمرها يكي از روش هاي موفق كاهش آلودگي¬هاي حاصل از پلاستيك سنتزي بوده است. براي توليد فيلم¬هاي زيست تخريب پذير خوراكي از پلي ساكاريدها، پروتئين¬ها، چربي¬ها و يا مخلوطي از آن¬ها كه در بسياري از ضايعات كارخانجات صنايع غذايي وجود دارد، استفاده مي¬شود. اما مشكل عمده در تهيه اين پوشش¬ها اين است كه عموما تهيه اين پوشش¬ها نيازمند زمان و دقت بالاي توليد به جهت ايجاد پوشش¬هاي يكنواخت بويژه در فيلم¬هاي امولسيوني مي باشد. در تحقيقات آزمايشگاهي اين زمان حدود 24 تا 48 ساعت است. در عين حال توليد فيلم و پوشش هاي خوراكي به روش معمول گذشته، انتقال تركيبات تشكيل دهنده پوشش و ريختن آن در ظروف تخت و در نهايت خشك كردن فيلم، مشكلات قابل توجهي دارد كه از جمله ميتوان به موارد زير اشاره نمود : 1.\tزمان تهيه فيلم¬ها و پوشش هاي خوراكي به روش معمولي از 24 تا 48 ساعت طول خواهد كشيد. 2.\tبدليل طولاني بودن زمان تهيه فيلم امكان آلودگي خود پوشش خوراكي وجود دارد، لذا بايستي از تركيبان ضد ميكروبي استفاده نمود كه منجر به كاهش كيفيت و بدطعمي ميگردد. 3.\tجدا كردن فيلم از سطح ظرف بدليل چسبيدن فيلم به سطح ظرف كار دشوار و زمان بري بوده و در حين جداسازي خيلي از فيلم ها آسيب ديده يا تحت تنش قرار مي¬گيرند 4.\tبا توجه به طولاني بودن زمان توليد، ماده ضد ميكروبي كه به منظور بررسي خاصيت و كاهش آلودگي فيلم به كار ميرود از فيلم خارج شده و اثر آن كاسته مي¬شود لذا بايستي در ابتدا مقادير بالاتري از ماده ضدميكروبي به فرمولاسيون پوشش تهيه شده افزوده گردد. 5.\tبدليل تهيه اين فيلم ها در ظروف وعدم يكنواخت سازي مناسب فيلم بر سطح، ضخامت اين فيلم¬ها يكنواخت نبوده و عدم يكنواختي از كيفيت فيلم و نيز ارزش نتايج پژوهش مي¬كاهد.
شبيه ساز دهان وسيله اي است كه حركات دهان را به منظور بررسي آزادسازي عطر و طعم در دهان شبيه سازي و تقليد مينمايد. استفاده از اين وسيله وابستگي به پانليستهاي چشايي و آزمونهاي مربوطه را كاهش داده و از سوي ديگر امكان بررسي شرايط مختلف در طي خوردن غذا و نيز آزمودن مدلهاي غذايي غير قابل خوردن (به سبب توليد تركيبات مضر سلامتي) را فراهم مي آورد. همچنين يكي از مراحل اساسي در پژوهش، اندازه گيري است. اندازه گيري روشي است كه از طريق آن به يك صفت يا يك ويژگي، با توجه به ملاك مشخص، عددي نسبت داده مي شود. به عبارت ديگر، اندازه گيري عبارت است از تبديل كيفي به كمي، با توجه به ملاك معين. بنابراين با ساخت دهان مصنوعي كه مي تواند نخستين مراحل حياتي هضم در انسان مانند جويدن، آزاد كردن بزاق و نيز خرد كردن اوليه غذا را تقليد كند، مي توان بسياري از محدوديت و مشكلاتي كه براي اندازه گيري عطر و طعم مواد غذايي وجود دارد را از بين برد. دهان مصنوعي مي تواند به عنوان يك تست كننده چشايي رباتيك به وسيله تجزيه و تحليل طيف وسيعي از فاكتورهاي دخيل در انتشار تركيبات معطر در دهان از جمله بزاق يا سرعت در هم خرد شدن تركيبات غذايي، تاثيرات جويدن را باز توليد كند. كه راه مؤثري در ارتقا كيفيت مواد غذايي است.
موارد یافت شده: 2