لیست اختراعات با مالکیت خانم سمیه قاسمی راد
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1400/09/29
خلاصه اختراع:

اين اختراع مربوط به تهيه امولسيون واكس پلي‌اتيلن در آب است. اين امولسيون در موارد مختلف نظير رهاساز قالب، چسب، رنگ و پوشش، پوليش سطوح فلزي، ساختمان، صنايع آرايشي- بهداشتي و صنايع دارويي كاربرد دارد. اگرچه تاكنون تلاش‌هايي در دنيا براي امولسيون‌سازي اين ماده صورت گرفته است، اما در تمامي مطالعات انجام‌شده، واكس پلي‌اتيلن پيش از امولسيون‌سازي طي واكنشي شيميايي اصلاح و قطبي شده است. بنابر اطلاع، نه تنها تاكنون هيچ گزارشي در دنيا مبني بر امولسيون‌سازي واكس پلي‌اتيلن اصلاح‌نشده به روش وارونگي فازي ارائه نشده، بلكه در هيچ مطالعه‌اي از سطح‌فعال دوقلو براي القاي وارونگي فازي استفاده نشده است. در اختراع حاضر، براي انجام امولسيون‌سازي، از روش كم‌انرژي وارونگي فازي به جاي روش‌هاي پرانرژي مرسوم استفاده شد. به منظور توليد امولسيون پايدار واكس پلي‌اتيلن اصلاح‌نشده (آبگريز) در آب، ابتدا سطح‌فعال دوقلوي آبدوست از روغن آفتابگردان سنتز و با سطح‌فعال رايج پلي‌سوربات (Tween) جايگزين شد. نتايج حاكي از پايداري به‌مراتب بالاتر امولسيون تهيه‌شده با استفاده از سطح‌فعال دوقلو حتي پس از گذشت 8 ماه بود.

تاریخ ثبت: 1402/01/20
خلاصه اختراع:

اين اختراع مربوط به تهيه چسب چوب زيستي بر پايه صمغ فارسي است كه براي چسباندن اتصالات سلولزي براي كاربردهايي از جمله محصولات چوبي، مبلمان، كاغذ و كارتن‌ مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين چسب، با هدف كاهش استفاده از مواد نفتي مضر و تجديدناپذير در تهيه چسب‌هاي چوب و نيز دستيابي به چسب چوب زيستي با استحكام چسبندگي مطلوب، مقاومت بالا در برابر آب و داراي پايداري بالا هنگام نگهداري بدون نياز به استفاده از سطح‌فعال تهيه شد. در اختراع حاضر، براي تهيه چسب چوب زيستي پايدار، از صمغ فارسي به‌دليل ماهيت غيربلورين آن و همچنين خاصيت پايداركنندگي اين پليمر زيستي استفاده شد. براي تهيه چسب چوب بر پايه صمغ فارسي، پيوندزني مونومر وينيل استات در بستر سامانه اكسايش-كاهش با استفاده از اكسنده پتاسيم پرسولفات و كاهنده سديم بي‌سولفيت بدون استفاده از سطح‌فعال انجام شد. چسب چوب زيستي تهيه‌شده از استحكام چسبندگي خشك و خيس مطلوب و همچنين، پايداري گرانروي و پايداري نگهداري با گذشت زمان برخوردار بود. بنابراين، اين چسب مي‌تواند در مقياس صنعتي با چسب‌هاي پايه‌نفتي و پايه‌نشاسته رقابت كند.

تاریخ ثبت: 1402/11/21
خلاصه اختراع:

اتصالات چوبي مصرف بخش اعظمي از چسب‌ها را به خود اختصاص مي‌دهند. چسب‌هاي چوب تهيه‌شده از منابع فسيلي به لحاظ ايجاد اتصال و پايداري در برابر آب و حرارت، خواص نسبتاً مطلوبي دارند. اما منبع اين گونه چسب‌ها از مواد تجديدناپذير بوده و به دليل انتشار گازهاي سمّي براي موجودات زنده و محيط‌زيست مضر هستند. با توجه به خطرات اين چسب‌ها براي توليدكنندگان و مصرف‌كنندگان، تلاش‌ها براي كاهش سهم آن‌ها در فرمول‌بندي چسب چوب از طريق جايگزيني بخشي از آن‌ها با پليمرهاي زيست‌تجديدپذير مانند نشاسته در حال انجام است. با اين وجود، چسب‌هاي چوب پايه‌نشاسته به دليل بازآرايي و بلورينگي نشاسته، پايداري نگهداري كمي دارند. بنابراين در اظهارنامه حاضر، هدف دستيابي به چسب چوبي است كه بر پايه پليمر طبيعي باشد، مانند چسب‌هاي چوب تجاري حالت فيزيكي آن مايع باشد و نسبت به چسب‌هاي چوب بر پايه نشاسته كه مايع هستند، پايدارتر باشد. بدين منظور، از پليمر طبيعي غيربلورين صمغ فارسي در فرمول‌بندي چسب چوب مايع استفاده شد و صمغ فارسي به صورت شيميايي اصلاح شد. نتايج آزمون رئومتري بر چسب چوب حاصل حاكي از پايداري نگهداي بالاتر آن نسبت به چسب چوب ‌بر پايه نشاسته بود؛ به طوري كه بعد از گذشت 60 روز ميزان گرانروي آن تنها 17 درصد افزايش نشان داد. اين چسب چوب بر پايه صمغ فارسي اصلاح‌شده به صورت شيميايي، مناسب ايجاد اتصالات چوبي نظير ساخت مبلمان و صنايع دستي چوبي و همچنين ساير صنايع سلولزي مانند توليد كارتن و مقوا است.

تاریخ ثبت: 1403/03/01
خلاصه اختراع:

چسب‌هاي فشارحساس به صورت گسترده در صنايع مختلف مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اگرچه در سال‌هاي اخير، چسبندگي پليمرهاي غيرچسبي به واسطه اعمال ميدان مغناطيسي مورد توجه قرار گرفته، اما در راستاي پاسخ‌دهي چسب فشارحساس به ميدان مغناطيسي مطالعه‌اي انجام نشده است. مشكل فني توسعه چسب فشارحساس پاسخ‌ده به مغناطيس، لزوم بالا بودن ميزان نانوذرات اكسيد آهن و در نتيجه افزايش قابل‌توجه مدول (سفتي) فرمول‌بندي است كه با ويژگي فشارحساس بودن در تضاد است. زيرا از ملزومات چسب فشارحساس، قابليت آن براي خيسانش زيرآيند و در نتيجه برقراري اتصال مناسب با زيرآيند است. از اين رو، هدف اختراع حاضر تهيه چسب فشارحساس پاسخ‌ده به مغناطيس است كه حاوي 30 درصد وزني نانوذره اكسيد آهن باشد. راهكار ارائه‌شده، پليمريزاسيون محلولي مونومرهاي اكريليك شامل 99 درصد وزني بوتيل اكريلات و 1 درصد وزني اكريليك اسيد در اتيل استات در حضور نانوذرات اكسيد آهن اصلاح‌شده با عامل سيلاني در تولوئن است. چسب فشارحساس حاصل با ضخامت 500 ميكرون، در آزمون مغناطيس‌سنجي نمونه ارتعاشي، مغناطش اشباع emu/g 7/27 نشان داد. از چسب حاصل مي‌توان براي درمان التهابات پوستي از طريق تحريك سلول‌هاي عصبي و ماهيچه به واسطه پاسخ‌دهي به ميدان مغناطيسي، پچ‌هاي دارورساني، اتصال تجهيزات الكترونيكي و ريزتراشه‌ها استفاده كرد.

موارد یافت شده: 4