لیست اختراعات با مالکیت
خديجه نصيري
3 عدد
آسيب با سرسوزن و وسايل برنده همچنان يكي از علل انتقال شغلي بيماريها از طريق خون و ترشحات آلوده به خون در كاركنان بهداشتي- درماني است. بيش از ۲۰ بيماري از اين طريق قابل انتقال است كه مهمترين آنها هپاتيت C و B وHIV است. سالانه بيش از 6/5 ميليون نفر از كاركنان بهداشتي درمعرض خطر آسيب سرسوزن قرار مي گيرند. طبق آخرين اطلاعات، تعداد دفعات آسيب با سرسوزن برحسب تخت بستري در سال، 7/ ۱8 درصد براي بيمارستان هاي غيرآموزشي و 8/26 درصد براي بيمارستان هاي آموزشي گزارش شده است و شايعترين گروه درمعرض خطر نيز پرستاران هستند همچنين بر اساس آخرين استاندارد ريكپ كردن، كاور بايد بر روي يك سطح مسطح يا لبه ميز كار قرار گرفته و ريكپ شود كه اين كار نيز به نوبه خود داراي مضررات گوناگون از قبيل احتمال تماس با محيط اطراف و آلودگي نيدل و ممكن نبودن اين روش در زمانهاي اورژانسي به خصوص براي پرسنل شاغل در بيمارستانها مي¬باشد و از آنجايي كه بيشتر موارد ناشي از آسيب در زمان ريكپ كردن سرنگ مي¬باشد كه اين نيدل ممكن است آلوده به دارو يا نيدل آلوده به خون بيمار به هنگام تزريقات يا خونگيري باشد. از سوي ديگر به دليل عدم رعايت پرسنل شاغل در بيمارستانها براي دفع استاندارد زباله¬هاي نوك تيز به دلايل مختلف از قبيل خستگي ناشي از كار زياد، وجود موقعيت¬هاي اورژانسي بر بالين بيمار از قبيل احياي قبلي ريوي، نبود سطلهاي زباله¬ مخصوص جهت دفع زباله-هاي تيز بيمارستانها احتمال آلودگي ناشي از فرو رفتن نيدل در دست پرسنل خدمات بيمارستاني و شهري وجود دارد، بنابراين وجود يك روش ايمن در هنگام ريكپ كردن، بدون احتمال آسيب ناشي از فرو رفتن نيدل در دست خطرات ناشي از وجود نيدل در سطل¬هاي زباله از بين خواهد رفت.
اختراع شانه گير داراي كاركرد دوگانه ي آويز سرم و آويز كيسه سوند ادراري كه با توجه به اهميت مقوله حمل سرم و يا كيسه سوند ادراري توسط بيمار، ساخته شده است .درحال حاضر صرفا اختراعاتي فقط مرتبط با حمل سرم موجود مي باشد و متاسفانه هنوز وسيله كاربردي كه داراي كاركرد دوگانه و با كاربرد آُسان باشد مشاهده نميشود.مشكل فني اختراع هاي قبلي در درجه اول عدم كاربرد براي كيسه سوند ادراري و صرفا براي آويزان كردن سرم مي باشند و در درجه هاي بعدي سنگين بودن وسيله هاي ساخته شده، عدم كاركرد وسيله هاي ساخته شده براي بزرگسالان و در عين حال براي كودكان با توجه به جثه و اندازه بدن بيماران ، كاركرد سخت براي بيماران، نياز به كمك پرستار يا نفر دوم براي استفاده از وسيله هاي ساخته شده مي باشند. اختراع حاظر به كمك حل اين مشكل آمده است. اين وسيله از جنس پلاستيك فشرده، مقاوم و سبك مي باشد كه قابليت تغيير سايز را دارد. قابليت استفاده براي دو طرف بدن(چپ و راست) دارا مي باشد و اينكه پس از نصب روي شانه از محل آويز سرم، سرم آويزان مي شود و آويز مربوط به كيسه سوند ادرراي به سيم جمع كني متصل است كه با كشيدن سيم افزايش طول پيدا كرده و تا محل زانو مي آيد و ميتوان كيسه سوند ادراري را از محل آويز خود آويزان كرد .اين وسيله به بيمار اين امكان را مي دهد كه سرم و كيسه سوند ادراري را هنگام قدم زدن بدون اينكه در دست بگيرد حمل نمايد.
از جمله مهمترين ابزارهاي مورد استفاده در بخش هاي گوناگون بهداشتي و درماني، ست سرم مي باشد كه از آن جهت انتقال مستقيم خون، دارو يا ساير تركيبات درماني به بدن بيمار بهره گيري مي شود. ست سرم غالبا تا به امروز ساختار سنتي خود را حفظ كرده است اما به دليل كاربرد گسترده آن در بخش هاي مختلف درماني در جهت انجام اوردر هاي گوناگون، همواره با محدوديت هايي براي بيمار و پرستار همراه بوده است. از جمله اين محدويت ها مي توان به بحث دقت و سرعت ( در بخش هايي مانند اورژانس) تزريق محتواي آن به بدن بيمار، ساختار غيرتعاملي آن براي بيمار ( نياز به حضور پرستار) ، عدم داشتن زمان بندي معين جهت انجام اوردر هاي گوناگون به خصوص جهت تزريق داروهاي حساس و... اشاره كرد. هدف از اين اختراع رفع تمام محدوديت ها و چالش هاي فوق الذكر و طراحي ست سرمي با ساختار ابتكاري و تعاملي جهت انجام اوردر هاي گوناگون با دقت و سرعت مورد نظر مي باشد.
موارد یافت شده: 3