لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1390/12/21
تاریخ ثبت: 1391/03/07
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه ربات ها و تكنولوژي هاي جديد هر روز بيشتر مي شود و يكي از مسائلي كه مي تواند در آينده براي ربات هاي امدادرسان و ساير ربات هاي صنعتي هوشمند استفاده گردد قابليت تشخيص رنگ و جداسازي رنگ ها توسط ربات مي باشد. اختراع حاضر متشكل از يك بازوي مكانيكي متحرك با درجه آزادي شش روي يك بدنه ثابت مي باشد. با استفاده از سنسورهاي صنعتي كه روي بازو و بدنه اين رات تعبيه شده است رنگ اجسام و جايگاه مربوطه را تشخيص داده و اجسام را در جايگاه مشخصه قرار مي دهد و حركت اين بازو با استفاده از هفت سرو موتور (يك سرو در بدنه ، چهار سرو در بازو و دو سروي ديگر در پنجه) انجام مي گيرد. زبان مورد استفاده جهت پياده سازي اين ربات زبان C مي باشد كه نرم افزار كد ويژن به عنوان كامپايلر اين برنامه مورد استفاده قرار مي گيرد. با توجه به اينكه در مرحله اول ساخت استفاده از سنسورهاي نوري باعث كاهش دقت تشخيص رنگ شده بود تصميم بر اين شد كه با استفاده از سنسورهاي صنعتي دقت تشخيص رنگ را افزايش دهيم و با افزايش قدرت و تعداد سرو موتورها كارايي ربات افزايش داده شد.

تاریخ ثبت: 1396/11/15
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر استخراج كيتوزان از پوسته كيتون ( نرم تن ) خليج فارس گونه (Acanthopleura vaillantii) ميباشد كه مربوط به حوزه نيازهاي انساني و شيمي بطور ويژه مواد زيستي ميباشد. مهمترين وجه تمايز اين اختراع نسبت به موارد فوق بدست آوردن كيتين و تبديل آن به كيتوزان از يك نرم تن دريازي بنام كيتون است. نكته قابل توجه ديگر در اين اختراع اين است كه بخش ماهيچه ايي پاي كيتون كه بعنوان عامل اتصالي براي چسبيدن محكم به صخره ها در اين موجود دريازي استفاده ميگردد در كشورهاي جنوب شرق آسيا و شرق دور مصرف غذايي دارد بنابراين پوسته سخت كيتون بعنوان يك بخش دورريز هيچگونه استفاده ايي نداشته و بعد از مصرف خوراكي بخش ماهيچه ايي زباله مي شود لذا اين پوسته سخت دور ريختني در اين اختراع مورد استفاده بسيار ارزشمندي جهت استخراج كيتوزان قرار گرفت . بطور كلي كيتوزان در زمينه هاي زيست فناوري، دارويي ، پزشكي، به سازي فاضلاب و صنايع آرايشي كاربرد دارد و كيتوزان استخراج شده از پوسته كيتون خليج فارس داراي كاربرد در زمينه زيست فناوري و دارويي مي باشد. كيتوزان منشا طبيعي در حوزه فعاليت هاي ضد سرطاني و يا نقش هاي آنتي اكسيداني براي مقابله با راديكالهاي آزاد نيز مورد استفاده قرار ميگيرد .جهت تاييد كيتين و كيتوزان استخراج شده از هفت تست تعيين ويژگي شامل FTIR ، XRD ، HNMR ، EDX ، SEM ، آناليز عناصر و سنجش جذب اتمي استفاده گرديد و نتايج تست ها نيز بيانگر تاييد استخراج كيتين و كيتوزان مي باشد.

تاریخ ثبت: 1396/12/08
خلاصه اختراع:

اختراع حاضراستخراج ساپونين از خيار دريايي گونه غالب خليج فارس (H.leucospilota) است كه مربوط به حوزه نيازهاي انساني و شيمي بطور ويژه مواد زيستي ميباشد. در اين بررسي ساپونين موجود در ديواره بدن خيار دريايي گونه غالب خليج فارس Holothuria leucospilotaاستخراج گرديدكه مراحل استخراج شامل رفلاكس عصاره با اتانول، فيلتر نمودن تركيب حاصل از رفلاكس، تغليظ عصاره حاصل، استفاده از حلال آب و ديكلرومتان، استفاده از حلال ان-بوتانل و در نهايت استفاده از ستون رزيني جهت خالص سازي ساپونين تام مي باشد. در ادامه به منظور تاييد حضور ساپونين از كروماتوگرافي لايه نازك (TLC)، تست هاي كمي و كيفي و FTIR استفاده شد. هدف از استخراج ساپونين خيار دريايي، استفاده از خيار دريايي به عنوان يك گونه بومي ايران بود كه بتوان ساپونين را از يك منبع طبيعي و در اختيار استخراج نمود و براي كاربردهاي مختلفي از جمله مكمل، مصارف ارايشي و غيره استفاده نمود. كاربرد ساپونين شامل استفاده در تميز كردن وسايل صنعتي و رقيق كردن محصولات و به عنوان امولسيون قدرتمند رزين هاي مشخص, چربي ها و روغن هاي فيكس شده ميباشد. همچنين درصنايع غذايي، دارويي ، آرايشي و بهداشتي مورد استفاده قرار گيرند.

تاریخ ثبت: 1397/10/19
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر بيو پرينتر سه‌بعدي دلتا با اكسترودر دو عملكردي (پرس هوا و پرس پيستوني) است كه مربوط به حوزه نيازهاي انساني زير بخش تجهيزات پزشكي مي‌باشد. اين دستگاه مربوط به مهندسي بافت و به‌طور ويژه درمان ضايعات بافتي و اندامي است. در اين اختراع بيو پرينتري طراحي‌شده است كه با موارد موجود بازار كه به دليل بزرگي ، مكانيزم‌هاي سخت و قطعات سفارشي نامناسب‌اند، متفاوت است. در اختراع حاضر بيو پرينتر سه‌بعدي طراحي‌شده كاربري بسيار راحتي داشته و در صورت بروز مشكل و نياز به تعمير، اين امر به‌راحتي قابل انجام است و مي‌توان قطعات رو تعويض نمود.در اين بيو پرينتر قطعات بهينه و سرعت پرينت افزايش‌يافته است.همچنين مي‌توان موارد متنوعي از قبيل غضروف، بافت استخواني، بافت عضلات و... را چاپ كرد. در اختراع حاضر مي‌توان با قرار دادن سرنگ حاوي جوهر زيستي در نازل بيو پرينتر و پرس هوا به كمك اكسترودر مخصوص، پرينت سه‌بعدي زيستي كاملي را به وجود آورد. اين پرينتر قادر است با ابعاد مناسبي كه دارد به‌راحتي در محيطي كاملاً محافظت‌شده لامينار و با كمك جوهر زيستي مناسبي كه براي آن طراحي‌شده پرينت‌هاي بسيار دقيقي را به وجود آورد.

تاریخ ثبت: 1397/12/12
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر سيستم تشخيص اصالت اسناد كاغذي با استفاده از الگو ذاتي بافت كاغذ است كه مربوط به حوزه الكترونيك و بطور ويژه جهت تشخيص اصالت اسناد ميباشد.در سيستم هاي مشابه منبع نور در زير برگه كاغذ قرار ميگيرد و الگوي بافت كاغذ بر اساس عبور نور از بافت كاغذ استخراج ميشودكه در مواردي كه قطر كاغذ زياد باشد و يا كاغذ به رنگ تيره باشد اصالت سنجي غيرممكن است.اما در اختراع حاضر نور روي سطح كاغذ تابانده ميشود، بدين ترتيب بر روي هر نوع كاغذ اصالت سنجي امكان دارد. مسئله ديگر ارزيابي روشها در شرايط غيرايده آل (كادربندي نامناسب، خيس شدن كاغذ، چرخش دوربين و كاغذ نسبت به هم، تاخوردگي و مچاله شدن كاغذ، استهلاك كاغذ، مخدوش شدن ناحيه اثر انگشت كاغذ، پاره شدن ناحيه اثر انگشت كاغذ و كاهش نوردهي و افزايش نويز) ميباشد كه اختراع حاضر در شرايط غيرايده آل مورد بررسي و آزمايش قرار گرفته و نرخ صحت بسيار بالايي دارد. همچنين از مشكلات موارد مشابه ميتوان به هزينه پياده سازي بالا ، وابسته بودن آنها به ابزار و تجهيزات گرانقيمت و پيچيدگي استفاده از سيستم اشاره كرد در حالي كه اختراع حاضر وابسته به تجهيزات خاص و گرانقيمت نيست؛ بنابراين نه تنها هزينه پياده سازي بالايي ندارد بلكه استفاده از آن براي كاربران ساده خواهد بود و نياز به تخصص وتجربه ندارد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/10/28
تاریخ ثبت: 1390/04/11
خلاصه اختراع:

اين طرح براي اولين بار در جهان توسط تيم آزاد مشهد ارائه گرديده است در اين طرح خلاقيتهاي بسياري به كار رفته است از جمله با توليد ميكرو حباب به روشي خلاقانه نيروي دراگ بسيار كاهش پيدا كرده است روش خلاقانه ديگر اين است كه با توجه به اينكه تمامي زير دريايي هاي جهان با افزايش يا كاهش جرم يا چگالي با وارد يا خارج كردن سيال يا آب به مخازن بالاست خود به حالت غوطه وري يا شناوري مي رسند لذا بايد دوجداره يا حجم بزرگتري داشته باشند همانطور كه مي دانيم هر چه حجم جسم غوطه ور بزرگتر باشد نيروي بيشتري جهت به حركت در آوردن آن نياز مي باشد اما در اين طرح با تغيير حجم ، زيردريايي به حالت شناوري يا غوطه وري مي رسد در واقع با توجه به رابطه حاكم بر يك جسم شناور تمامي پارامترهاي تغيير پذير به غير از حجم در جهان مورد استفاده قرار گرفته است در اين طرح توسط استوانه هايي كه قابليت كوچك يا بزرگ شدن دارند حجم زير دريايي كم يا زياد مي شود و زير دريايي به حالت غوطه وري يا شناوري مي رسد و جرم زير دريايي در حالت شناوري و غوطه وري ثابت مي باشد كه از نكات مهم اين طرح است از مزيت هاي مهم اين طرح اين است كه حفظ شيب در حالت طولي و عرضي و حفظ عمق هم توسط تغييرات حجم توسط سيستم هوشمند براي اولين بار در زير دريايي انجام مي گيرد از مزيتها و قابليت هاي ويژه ديگر اين طرح مي توان به موارد ذيل اشاره كرد. 1- كوچك شدن حجم در حالت غوطه وري و كاهش نيروي مورد نياز جهت حركت يا به عبارتي كاهش مصرف باطري 2- سبك بودن 3- قابليت مانور بالا 4- برد زياد 5- سرعت بالا 6- شليك اژدر يا موشك 7- قابليت فيلمبرداري در داخل آب 8- حفظ شيب و عمق در حالت استاتيكي به صورت هوشمند با تغيير حجم پيستونهاي تغيير حجم 9- توليد ميكرو حباب توسط تجزيه آب جهت كاهش نيروي دراگ

تاریخ ثبت: 1392/12/07
خلاصه اختراع:

واقعيت توسعه يافته يك تكنيك مطرح شده از واقعيت مجازي است، كه پيشرفتي بزرگ و چشم اندازي كاربردي دارد. واقعيت توسعه يافته شامل شناختي در مورد سنسورها، بازشناسايي تصوير، ديدن تصوير در عينك، برهم كنش هاي ميان انسان و كامپيوتر، واقعيت مجازي، و تعدادي نواحي ديگر مي باشد. روش كار بدين صورت است كه : 1- دريافت اطلاعات در دنياي واقعي، از طريق دستگاه هاي ورودي مانند سنسورهاي تصوير(وب كم)، جمع آوري ميشوند و براي گرفتن اطلاعات در دنياي واقعي به كار مي¬آيند 2-تجزيه و تحليل دنياي واقعي و اطلاعات موقعيت دوربين، اين مرحله به طور عمده از طريق فن آوري¬هاي بازشناسي تصوير، به تجزيه و تحليل دنياي واقعي و اطلاعات مربوط به موقعيت دوربين، و گرفتن اطلاعات از طريق موقعيت مدل مجازي مي¬پردازد. (به كمك ماژول (Open CV 3- ايجاد و ساخت مدل مجازي در موقعيت ماركر.(طراحي با نرم افزار سه بعدي ساز يا به كمك ماژول OpenGL) 4- قابليت افزورن صوت به محيط با استفاده از ماژولOpen AL . 5- يكپارچه سازي مدل مجازي به صورت ويدئو، در نهايت، يكپارچه سازي اساسي مدل مجازي ويدئو و نمايش بر روي صفحه نمايش نهايي.(كه با چشم مسلح بر روي صفحه نمايش كه در يك عينك قرار گرفته است ) قابل مشاهده مي باشند. كه نتيجه ايجاد محيطي تلفيقي از واقعيت و دنياي مجازي ايجاد مي گردد كه برهم كنش هاي ميان انسان و محيط را بوجود مي آورد.(فعل و انفعال) هدف نهايي ساخت عينكي است كه توانايي نمايش واقعيت افزوده را داشته باشد.

موارد یافت شده: 7