لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه تبريز
125 عدد
عنوان اختراع پيشنهادي مبدل DC/DC با دو پورت خروجي با قابليت تغذيه بار توان ثابت مي باشد. اين اختراع مي تواند به صورت گسترده اي در تغذيه بارهاي صنعتي بكار رود. از جمله مشكلات فني در سيستمهاي موجود مي توان به راندمان و بهره ولتاژ پايين و استفاده از روشهاي كنترل پيچيده و مسئله ايزولاسيون اشاره نمود. در اختراع پيشنهادي، يك پورت خروجي به صورت ولتاژ ثابت و پورت ديگر به صورت توان ثابت ميباشد كه كنترل
گيربكس مجموعه اي متشكل از چندين چرخ دنده است و يكي از پركاربردترين اجزاي ماشين آلات در صنعت مي باشد. گيربكس معمولي در ساده ترين حالت، داراي يك وروي و يك خروجي است. زمانيكه ورودي بصورت پيوسته با سرعت ثابت بچرخد، شفت خروجي نيز بصورت پيوسته با سرعت ثابت و نسبت تبديل مشخصي (نسبت سرعت دوراني شفت خروجي به شفت وروردي) خواهد چرخيد. اما در بسياري از كاربردهاي صنعتي احتياج به ماشيني وجود دارد كه حركت دوراني پيوسته ورودي (مثل موتور) را به يك حركت نوساني متناوب تبديل نمايد. در بسياري از مواقع، براي رفع اين نياز از يك مكانيزم چند ميله و يا سيستم هاي داراي سوئيچ الكتريكي و الكترونيكي بهره گرفته مي شود. در اين اختراع، طرح ساده اي بصورت يگ گيربكس متشكل از چندين چرخ دنده استاندارد ارائه مي شود كه حركت پيوسته دوراني شفت ورودي را به حركت نوساني در شفت خروجي تبديل مي نمايد. از مزاياي اين طرح سادگي، عمر بالا و امكان بكارگيري قدرت و توان بالا در آن مي باشد. اين گيربكس كاربردهاي بسيار زيادي از جمله در پايه دوربين هاي مدار بسته، پايه رادار، تامين حركت نوساني در جوشكاري اصطكاكي، علاپم هشدار دهنده راهنمايي و رانندگي و حتي ابزار تبليغاتي دارا مي باشد.
"خلاصه توصيف كشت و توليد محصول توتفرنگي از لحاظ اقتصادي براي بسياري از خانوارهاي شاغل در اين زمينه بخصوص فعالين اين در عرصه در استان كردستان از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد. در حال حاضر، استان هاي كردستان، مازندران و گلستان مهمترين توليد كنندگان توتفرنگي در فضاي باز مي باشند. محصول توت فرنگي به علت ماهيت فاسدشدني، بافت نرم و سرشار بودن از مواد مغذي شامل ويتامين ها و مواد معدني بستري مناسبي براي فعاليت بسياري از آفات و بيمارگرهاي گياهي مي باشد. از اينرو، آفات و بيمارگرهاي متعددي توانايي حمله و آلوده كردن گياه توتفرنگي را دارند. يكي از عواملي كه در چند سال اخير كشت و توسعه محصول توت فرنگي را به طور مخاطره جدي روبرو ساخته است بيماري آنتراكنوز توت فرنگي است كه عامل آن در ايران بيمارگر C. nymphaeae متعلق به گونه مركب C. acutatum تشخيص داده شده است. اين بيمارگر بيشتر در ارتباط با پوسيدگي ميوه شناخته شده مي باشد اما ساير قسمت هاي گياه شامل برگ، ساقه، ساقه هاي رونده و طوقه نيز توسط بيمارگر آلوده مي گردند و بعضا كوتولگي بوته ها را نيز موجب مي گردد. يكي از مشكلات اساسي مرتبط با بيماري آنتراكنوز توت فرنگي عدم تشخيص دقيق بيمارگر در خزانه ها و مراكز قرنطينه به عليت ماهيت زيواپروي آن مي باشد. به همين جهت در اين مطالعه سعي گرديد دو كيت مولكولي براساس تكنيك هاي واكنش زنجيره پلي مراز (PCR) وloop-mediated isothermal amplification (LAMP) جهت تشخيص و شناسايي جنس قارچي Colletotrichum از ساير جنس هاي قارچي و گونه C. nymphaeae عامل بيماري آنتراكنوز توت فرنگي در ايران طراحي و ساخته شود. اين كيت هاي مولكولي قادرند با كارايي تكثير 100 درصد جنس قارچي Colletotrichum و گونه C. nymphaeae را به ترتيب از ساير جنس هاي قارچي و گونه هاي عامل آنتراكنوز توت فرنگي تفكيك كنند. بكارگيري اين كيت هاي مولكولي توسط دانشجويان و محققين در مراكز دانشگاهي، پژوهشي و قرنطينه اي در تشخيص بيمارگر توت فرنگي علاوه بر صرفه جويي در وقت و كاهش هزينه هاي اضافي موجبات پيشگيري و مديريت منسجم تر بيمارگر آنتراكنوز توت فرنگي را فراهم مي آورد. "
دستگاه سنجش پرش جفت پا به طرفين (زيگزاگ) جهت سنجش توان انفجاري پا و اندازه¬گيري چابكي افراد كاربرد دارد. به كمك اين دستگاه مي¬توان توانايي فرد در بازه¬هاي زماني مختلف در طي پرش¬هاي متوالي را اندازه¬گيري كرد. اين آزمون به دليل اجرا با سرعت بالا نيازمند دقت در شمارش حركات مي باشد (حدودا 2حركت در هر ثانيه) درنتيجه در شرايط آزمون احتمال خطاي حاصل از دخالت انساني در نتيجه آزمون و همچنين مشكلات كلاسداري مي گردد. با توجه به مشكلات روش¬هاي سنتي اندازه¬گيري (شمارش توسط مربي) طراحي ابزاري براي سهولت كار و كاهش خطا در شمارش حركات ضروري به نظر مي رسد. بدين منظور اين دستگاه با مكانيزم شمارش خودكار طراحي گرديده است و شامل يك بخش مانع محيطي با قابليت تنظيم ارتفاع و يك بخش مركزي كه مشتمل بر سنسور نوري، زمانسنج، شمارنده و دكمه هاي شروع و پايان مي باشد. با هر پرش فرد، سنسور يك پالس به شمارنده ارسال مي¬كند و يك عدد توسط شمارنده ثبت مي¬شود. با استفاده از زمانسج زمان¬هاي مختلفي را براي ثبت حركات ميتوان تنظيم كرد. كاربرد اين سيستم بسيار گسترده بوده و مي تواند در سالنهاي ورزشي، كلاسهاي آموزشي تربيت بدني و حتي كلينيكهاي پزشكي جهت ارزيابي و تمرين استفاده شود.
طراحي و ساخت استوپر برقي تراشكاري جهت توقف آني و بلادرنگ قطعه كار با هدف نگهداشتن قطعه ماشين كاري شده بصورت خيلي سريع و آني است كه جهت مطالعه مشخصات براده برداري و اندازه لبه انباشته و ساير اطلاعات لازم است كه قطعه يا نمونه مورد ماشينكاري در حين براده برداري خيلي سريع و بلادرنگ توقف بكند تا براده مورد نظر در روي ابزار براده برداري باقي بماند لذا بدون استفاده از اين ابزار، قطعه مورد نظر با توقف آهسته مانع انباشت براده روي قلم يا ابزار تراشكاري مي شود ولي در اين طرح در واقع يك فيكسچر مي باشد كه قطعه كار يا همان نمونه مورد مطالعه و پژوهش را در خود نگهداري مي-كند تا ابزار از آن قطعه براده بردارد و بعد در حين عمليات ماشينكاري، صفحه كلاچ باعث مي شود تا قطعه نمونه ماشينكاري در قطعه گير با محور اصلي استوپر در گير شده و با آن بچرخد و تراشكاري شود و با وصل برق صفحه كلاچ به صورت آني از محور اصلي استوپر جدا شده و قطعه نمونه سريعا در همان لحظه استوپ نموده و باعث مطالعه مشخصات براده در توانايي ماشين كاري مي شود.
بـازوبنـد سنسـوردار لـرزشي هوشمند ثبـت عمـلكرد ورزشكـاران با سيستـم مانيتـورينـگ يك ابزار تكنولوژيك مدرن است كه تغييرات فيزيولوژيكي و جسماني بازيكنان(ارزيابي و سنجش ضربان قلب، شتاب و سرعت لحظه¬اي، تغييرجهت، مسافت طي شده و تعداد گام¬ها) را مانيتور ميكند و در اختيار مربيان قرار ميدهد. زمينه فني اختراع در حوزه مهندسي پزشكي-ورزشي، الكترونيك و كامپيوتر مي¬باشد. اين دستگاه از طريق ميكروكنترلر و سنسورهاي تعبيه شده بر روي بازوبند قادر است ميزان ضربان قلب و سرعت (زمان) عكس¬العمل ورزشكار را كه به صفحه مانيتورينگ وارد مي¬كنند، اندازگيري كند و داده¬هاي بدست آمده را به منظور ثبت و تحليل عملكرد ورزشكار به نرم¬افزار رايانه¬اي انتقال دهد و با دادههايي كه در زمان جابهجايي و تحرك بازيكنان ارائه ميدهد، به آنها كمك ميكند آمادگي بدني خود را بالا ببرند و با تمرينها بهتر تطبيق پيدا كنند. همچنين امكانات نرم¬افزاري در نظر گرفته شده در اين دستگاه اين امكان را به مربي مي¬دهد تا علاوه بر آگاهي از پيشرفت عملكرد ورزشكار تمرينات دقيقي را براي ورزشكار طراحي كند. لازم به ذكر است كه در هنگام فعاليت ورزشكار اگر اختلالي در ضربان قلب ورزشكار بوجود آيد سنسورهاي تعبيه شده در بازوبند شروع به لرزش كردن مي¬كند، تا هر چه سريع¬تر تمرين را توقف كرده و تحت درمان قرار گيرد. اين اختراع مي¬تواند در تمامي مراكز ورزشي و تمامي رشته¬هاي مورد نياز، متناسب با نياز ورزشكار، جهت ارزيابي و ثبت عملكرد ورزشكار توسط مربي، مورد استفاده قرار گرفته و كمك شاياني به، ارائه خدمات توانبخشي و تسهيل روند پيشرفت ورزشكار، كرده باشد. كه تا به حال وسيله¬اي براي ثبت عملكرد ورزشكار در هنگام فعاليت در اين لحظه نبوده است.
در اختراع حاضر، الكتروكاتاليستهاي كامپوزيتي نوين از نانو ذرات نيكل-پالاديوم (Ni@Pd) با پليآنيلين/ اكسيد گرافن احياء شده (rGp)، براي جايگزين نمودن با كاتاليست Pt جهت انجام واكنش¬هاي الكتروشيميايي در پيل¬هاي سوختي معرفي شدهاند. سطح فعال بالا و نيز هدايت يوني از جمله فاكتورهاي كليدي مهم در عملكرد بهتر لايههاي كاتاليستي مي¬باشد. مطالعات نشان داده است كه وجود آلوتروپهاي كربني به همراه پليمرهاي هادي سطح مقطع بسيار بالايي را ايجاد ميكند. بدين منظور، در اختراع حاضر، الكتروكاتاليست¬هاي كامپوزيتي مختلف از نانو ذرات نيكل-پالاديوم با ساختار هسته-پوسته (Ni@Pd) و درصدهاي مختلف پليآنيلين (0، 1، 2 و 3 درصد وزني) بر روي بستر كربني rGO (rGPx) با بيشترين فعاليت كاتاليستي نسبت به اكسيداسيون بوروهيدريد و بالاترين دانسيتهي توان خروجي در سيستم تك سل پيل سوختي بوروهيدريد سنتز شدند. الكتروكاتاليستهاي آندي سنتز شده به همراه الكتروكاتاليست كاتدي پلاتين/كربن (Pt/C) در تهيهي MEA بكار گرفته شدند. هر يك از MEAهاي تهيه شده در سيستم پيل سوختي قرار گرفته و منحني¬هاي I-V و I-P براي هر MEA رسم گرديد. تأثير هر الكتروكاتاليست آندي روي اين منحني¬ها و و دانسيتهي توان مورد مطالعه قرار گرفت. نتايج بررسيها نشان دادند كه ميزان سطح فعال الكتروشيميايي در حضور الكتروكاتاليستهاي سنتز شده بطرز چشمگيري ارتقاء يافته است. بدين ترتيب اين نوع از الكتروكاتاليستها، فعاليت كاتاليستي بالاتري نيز در الكترواكسيداسيون بوروهيدريد از خود نشان دادند. بيشترين مقدار اثر هم افزايي پليآنيلين بر فعاليت كاتاليستي Ni@Pd/rGO در الكتروكاتاليست¬هاي كامپوزيتي حاوي 1% وزني پليآنيلين (Ni@Pd/rGP1) مشاهده گرديد. با بكارگيري اين نوع از الكتروكاتاليست¬هاي كامپوزيتي، دانسيتهي تواني معادل با mW cm-2 10/339 براي كاتاليست¬هاي آندي بدست آمد. سابقه طراحي و ساخت پيلهاي سوختي بر پايهي الكتروكاتاليستهاي پليمري، از نظر اقتصادي مقرون به صرفه، با دانسيتهي توان بالا و نيز با فعاليت كاتاليستي بالا قابل قياس با كاتاليستهاي پلاتين در ابعاد نانو در ايران وجود ندارد.
اين اختراع در زمينه مهاربندها و به طور اخص مهاربندهاي كابلي است كه به عنوان سيستم مقاوم جانبي براي سازههاي در معرض بارگذاري جانبي مثل زلزله استفاده ميشوند. برخلاف سيستمهاي مهاربند كابلي متداول كه به دليل شكلپذيري كم كابلهاي فولادي، استهلاك انرژي در بارگذاريهاي شديد را از طريق منابع يا ابزار افزوده ديگر تامين ميكنند، در اينجا سازوكار ميرايي نيز به سادگي و با هزينه كم در داخل سيستم مهاربند كابلي تعبيه شده است. سيستم مهاربند كابلي پيشنهادي در اين اختراع متشكل از كابل فولادي پيشتنيده است كه به شكل هشت از روي استوانه فلزي ثابت (كه در اينجا قرقره ناميده ميشود) عبور ميكند و علاوه بر ايجاد مقاومت جانبي براي سازه، استهلاك انرژي را نيز از طريق لغزش اصطكاكي بين كابل و قرقره تامين ميكند. سيستم پيشنهادي با دارا بودن رفتار مقاوم دو فازي كه فاز اول به صورت الاستيك خطي با سختي زياد و فاز دوم به صورت غيرخطي سختشونده توأم با استهلاك انرژي ورودي است، ميتواند در سازههاي ساختماني بين هر دو طبقه مجاور يا غيرمجاور و در سازههاي غيرساختماني بين هر دو تراز ارتفاعي كه در معرض جابجايي نسبي جانبي باشد، نصب شود.
دستگاه ورزشي شش ضلعي عكس العمل بازيكنان واليبال نشسته با استفاده از سنسورهاي لمسي در كف سالن وسيله اي است كه در زمينه ابزارهاي ورزشي كاربرد دارد. واليبال نشسته جزو رشته هاي پاراالمپيكي و مدال آور كشورمان مي باشد ولي در اين ميان با توجه به عدم گسترش ابزارها و دستگاه هاي تمريني براي رشته هاي معلولين به ويژه واليبال نشسته، بازيكنان و مربيان هميشه در آماده سازي و تست انتخابي فاكتورهاي آمادگي جسماني بخصوص عكس العمل با مشكل مواجه بوده اند و نياز هايي همچون تطابق وسيله تست گيري با ماهيت حركتي رشته و اجرا چندين تست به وسيله كنترل بي سيم به شدت احساس مي گرديد كه دستگاه حاضر با استفاده از سنسورهاي زميني و كنترل بي سيم مي تواند نيازهاي فوق را مرتفع نمايد.
رزين هاي پلي استر غيراشباع از مهمترين پليمرهاي مهندسي هستند كه به دليل تنوع در ساختار شيميايي مواد اوليه عوامل پخت افزودني هاي بكار رفته سهولت فرايند پذيري و نيز دارا بودن طيف وسيعي از خواص عملا در هر صنعت مهمي وارد شده اند. رزين هاي مذكور از پليمريزاسيون تراكمي اسيدهاي دي كربوكسيليك اشباع و غيراشباع (يا انيدريد آن ها) با گليكول ها تهيه شده سپس با يك مونومر وينيلي مايع مخلوط مي شوند. در بين انواع مختلف رزين هاي پلي استر غيراشباع رزين هاي نوع اورتو كه به رزين هاي همه كاره General Purpose معروفند به دليل خواص فيزيكي - شيميايي خوب سهولت فرايندپذيري و قيمت ارزان بيشترين مصرف را در بازار پلاستيك ها (حدود 90%) دارند. با اين حال واكنش تهيه رزين هاي نوع اورتو كند مي باشد بطوريكه يك سيكل توليد تا حدود 20 ساعت بطول مي انجامد. از اينرو به دليل استعداد بالاي مصرف رزين هاي نوع اورتو در صنايع مختلف كشورمان كوتاه كردن زمان واكنش تاثير زيادي در ميزان توليد اين ماده خواهد داشت از سوي ديگر روش هاي مورد استفاده به منظور تسريع واكنش سنتز عمدتا معايب و اثرات جانبي نامطلوبي را به همراه دارند كه در كل باعث افزايش هزينه توليد مي شوند. لذا در اين اختراع روشي نوين ساده با حداقل اثرات جانبي نامطلوب و كاملا مناسب از نظر ملاحظات اقتصادي جهت تهيه با كيفيت رزين هاي پلي استر غير اشباع نوع اورتو ارائه شده است.
موارد یافت شده: 125