لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران
13 عدد
در هنگام عمل جراحي استريوتاكسي بر روي حيوانات كوچك از جمله موش سوري و موش صحرايي، جهت نگهداري بيهوشي حيوان در طول عمل جراحي و يا تزريق ساير داروها، نياز است كه از دوزهاي بسيار كمي از دارو استفاده شود كه طبق بررسي هاي صورت گرفته تزريق با اين حجم از دارو كه در حد چند ميكروليتر است كاري بسيار وقت گير و پر مشقت بوده و دقت تزريق دارو با توجه به حجم پائين دقيق نيست و اين امر گاهي موجب از بين رفتن حيوان و يا در مواقعي هم موجب بيهوشي ناكافي و هوشيار بودن حيوان و درد كشيدن او مي شود. از طرفي براي تزريق دارو، بايد محاسبات زيادي صورت گرفته و عمل جراحي متوقف شود تا تزريق دارو صورت گيرد. جهت رفع اين مشكل دستگاه ديسپنسر مربوط به شركت هاميلتون اختراع شد كه امر تزريق را بسيار دقيق و محدود نمود. اما همين دستگاه با تمام فوايدي كه داشت، نقص هايي را داشت و مشكلاتي مهم هنوز بر سر راه استفاده از اين دستگاه باقي گذاشته است، دستگاه ادعا شده در اظهارنامه حاضر قابليت تزريق همزمان دارو در زمان جراحي را بدون توقف جراحي بوجود آورده است. اين دستگاه با قابليت تثبيت شدن به دستگاه استريوتاكسي هم امر جراحي را سريعتر و هم دوز داروي استفاده شده را دقيق و محاسبات را آسان نموده و علاوه بر آن نگهداري و استفاده از دستگاه را با امكانات تعبيه شده، بسيار آسان نموده است.
آنتي بادي مونوكلونال هدفمند شده عليه پيلي باكتري سودوموناس آئروژينوزا و روش ساخت و موارد كاربرد آن، به منظور بهبود درمان و كاهش ميزان مورتاليتي ناشي از عفونت هاي بيمارستاني و كاهش بروز مقاومت هاي آنتي بيوتيكي در اثر باكتري سودوموناس آئروژينوزا، اقدام به ساخت آنتي بادي مونوكلونال عليه اين باكتري شده است. آنتي بادي ادعايي عليه آنتي ژن نوتركيب pilQ-pilA DSL سودوموناس آئروژينوزا توليد شده است. با اتصال آنتي بادي به اين ناحيه عملكرد پيلي باكتري مختل شده و با مهار حركت و اتصال باكتري، بيماريزا بودن باكتري هم مهار مي شود. از تركيب اين آنتي بادي مونوكلونال با داروهاي ديگر از جمله آنتي بيوتيك ها در جهت درمان و پيشگيري از بيماريهاي ناشي از اين باكتري از جمله عفونت هاي بيمارستاني، عفونت هاي ريوي و سپسيس مي توان بهره برد.
دستگاه هدايت كننده حركت دوربين هاي اسكن سه بعدي و جسم اسكن شونده ساخت ارتوز و پروتز به صورت مرسوم با استفاده از روش قالبگيري انجام ميشد. با پيشرفت تكنولوژي، ميزان تمايل جهت استفاده از روش هاي نوين نظير روش CAD-CAM روز به روز در حال افزايش است. استفاده از اسكنر توسط شخص و به صورت دستي ممكن است كه به علت تغيير فاصله اسكنر نسبت به بدن شخص اسكن شونده يا عدم توانايي در كنترل دقيق سرعت حركت اسكنر، در نهايت به اسكن دقيق ختم نشود و شخص مجبور به اسكن چند باره بدن گردد. دستگاه هدايت حركت دوربين اسكنر سه بعدي و جسم اسكن شونده با هدف اسكن خودكار بدن با استفاده از اسكنرهاي گوناگون طراحي شده است. اين دستگاه شامل يك بخش هدايت حركت دوربين اسكنر و يك بخش هدايت جسم اسكن شونده (بدن انسان) مي باشد و مجموعه حركات همزمان دوربين در جهات عمودي و حركت دوراني جسم اسكن شونده، منجر به ثبت تصوير بدون خطا و با دقت كافي و سرعت مناسب مي شود. عنصر اختراعي مي تواند جهت تسهيل ثبت تصوير سه بعدي در ساخت ارتوز و پروتز و در مراكز ارتوز و پروتز بكار رود و كمك كند سيستم CAD-CAM جايگزين روش مرسوم قالبگيري گردد.
ايجاد شيب غلظت از مواد مختلف نقش مهمي در مطالعات زيستي و شيميايي دارد. از طرفي، در كاربردهاي زيستي، ايجاد شيب غلظت در فاصله كوتاه و به صورت ثابت ميتواند اين مطالعات را به شرايط مشابه سلولهاي داخل بدن نزديك كرده و كيفيت مطالعات را بهبود ببخشد. تراشههاي درختي شيب غلظتساز كه ابزارهاي محبوب ميكروسيالي براي ايجاد شيب غلظت هستند، به طور معمول، در زمان كاربري، با مشكلاتي از قبيل حباب گرفتن، مصرف بالاي فتورزيست و قرار نگرفتن كامل فتوپلات در اشعه uv و ساير موارد ديگر، مواجه ميشوند. به منظور حل اين مشكل در طرحي كه در اينجا ارائه ميگردد، با استفاده از تكنولوژي ميكروسيالي تراشهاي را ابداع نموديم كه بتواند 9 غلظت متفاوت از سيال را سريعا به طور اتوماتيك ايجاد كند و به مدت طولاني ثابت نگه دارد و مشكلات مدلهاي موجود را نيز مرتفع سازد. اين تراشه شيب غلظت از مدل تراشه درختي اقتباس شده با اين تفاوت كه براي اولين بار در طراحي اين مدل درختي با ايجاد كاتالهاي افقي در ساختار گراديانساز، طول تراشه كاهش يافته است؛ ضمن اينكه توانايي ايجاد شيب غلظت نيز در آن حفظ شده و كارآيي آن تحت تأثير قرار نگرفته است. در اين طرح ابدعي، به دليل اندازه كوچك تراشه، هزينه مواد مصرفي كاهش يافته و ساخت آن تسهيل ميگردد. همچنين ميتوان نشان داد كه مطالعات انجام شده با استفاده از اين تراشه تكرار پذيري بالاتر داشته و سرعت بيشتري را ارائه ميكنند. تمامي اين ويژگيها باعث ميشود كه علاوه بر كاربردهاي شيمايي و آناليتيكي، كاربرد اين تراشه براي استفاده در در حوزههاي زيستي، دارويي، پزشكي و پزشكي شخصي بيش از پيش تسهيل شده، و روند تجويز دارو (در مواردي كه تعيين دوز تجويزي و بررسي اثر توام دو دارو براي بيمار اهميت پيدا ميكند) و درمان بيماري را تسريع كند. همچنين استفاده از اين تراشه در تحقيقات دارويي، به دليل مصرف پايين مواد، هزينه بالاي اين مطالعات را كاهش ميدهد و مي تواند در صنعت داروسازي نيز استفاده گردد.
وسيله مورد نظر جزو وسايل كمكي و ارتوزهاي هشدار دهنده اصلاح وضعيت بدن مي باشد كه شامل يك يخش قوزبند و دو بخش سنسور زاويه مي باشد. سنسور اوليه بر روي قوزبند و حد فاصل دو كتف نصب مي شود و سنسور زاويه دوم بر روي مهره هاي پاييني گردن قرار مي گيرد با تغيير زاويه ميان اين دو سنسور سيستم هشدار دهنده فعال شده و فرد را به صورت فعال به وضعيت درست راهنمايي مي كند. تحليل زواياي نشان داده شده توسط سنسورهاي زاويه درون ميكروكنترلر روي قوزبند انجام مي گيرد و بخش هشداردهنده لرزشي بر روي مهره هاي گردن قرار دارد. بخش قوزبند به صورت غير فعال فرد را ترغيب به قرارگيري در وضعيت صحيح مي كند. اين ارتوز براي اصلاح وضعيت قرارگيري سر و قسمت بالايي مهره هاي پشتي مي باشد.
به منظور حل مشكلات گراديانسازهاي غلظت، شامل پيچيدگي ساختاري ناشي از درج دريچه، بزرگ بودن ابعاد، فشار و مقاومت هيدروستاتيكي نامطلوب، همسان نبودن سرعت سيال در خروجيها، محدوديت در بررسيهاي وابسته به زمان و غيره، در تراشه ادعا به طراحي و ساخت تراشهي ميكروسيالي گراديان غلظتساز تركيب دو مايع؛ متصل به اتاقكهاي كشت سهبعدي سلول اقدام گرديد. اين تراشه ميتواند 36 تركيب غلظتي مختلف از دو سيال متفاوت را به صورت توام و تكي ايجاد كند، و جريان محيط كشت را از اين دو سيال متمايز سازد. طراحي اين تراشه در مقايسه با مدلهاي موجود از ويژگيهايي همچون ايجاد ماتريكسي از تركيب تمام غلظتهاي ايجاد شده در يك سطح بدون نياز به دريچه و لايههاي اضافه، يكسان بودن تنش برشي وارده به سلولها، كوتاه شدن انشعابات گراديانساز در هر سطح از مدل درختي برخوردار است. غلظتهاي ايجاد شده را ميتوان به اتاقكهاي كشت سلول رساند و بر اساس تغيير در قطر اسفروييد يا استفاده از رنگهاي فلورسنت زنده/مرده اثر بخشي دارو و وجود سينرژيسم و آنتاگونيسم را تشخيص داد. به دليل اندازه كوچك تراشه، هزينه مواد مصرفي كاهش مييابد و ميدان ديد ميكروسكوپي وسيع ميگردد. همچنين با تمهيداتي كه در طراحي اين تراشه انجام شده است، شرايط كشت سلول به شرايط درونتني شبيهتر شده است. با بررسي همزمان چندين تركيب دارويي و خودكار بودن ايجاد شيب غلظت، مطالعات انجام شده با استفاده از اين تراشه تكرار پذيري بالا و سرعت بيشتري پيدا ميكنند كه ميتواند روند تجويز و درمان بيماران را سرعت و بهبود ببخشد. با حذف اتاقكهاي كشت، تراشه براي مصارف غير زيستي نيز كاربرد پيدا خواهد كرد.
اين اختراع در زمينه زخم پوش هاي حاوي ذرات پليمري با قابليت رهايش كنترل شده دارو است. با توجه به وجود زخم هاي متنوع، انواع مختلفي از زخم پوش با توجه به نحوه عملكرد آن ها در فرايند درمان زخم، ساخته شده است. اما انتخاب درست زخم پوش مناسب از چالش هاي اساسي در اين زمينه است. طبيعي است كه زخم پوش هايي كه قابليت رهايش دارو را داشته باشند، سبب تسريع و تسهيل فرايند بهبود زخم خواهند شد. زخم پوش ساخته شده در اين اختراع با توجه به فرايند ابتكاري كه در ساخت آن استفاده شده است، قابليت بارگزاري كامل دارو را دارا مي باشد و به همين دليل مي تواند جهت درمان انواع زخم هاي عفوني، سوختگي، جراحت هاي مزمن و زخم هاي ديابتي به كار رود. ضمن آن كه استفاده از سيستم هاي دارورساني كنترل شده پليمري در اين اختراع، به عنوان يك راهكار مناسب در ارتقاي فرمولاسيون در حوزهي دارو سازي به كار گرفته شده است. در اين اختراع يك فيلم پليمري كه فرايند تشكيل ان همراه با تشكيل ذرات پليمري درون آن در يك مرحله انجام مي شود به عنوان بستري براي رهايش كنترل شده دارو استفاده شده است كه مي تواند چندين مزيت به صورت همزمان داشته باشد و علاوه بر كاهش دفعات اعمال دارو بر روي زخم باعث رسانش يكنواخت تر دارو بر مساحت زخم، جذب بهتر ترشحات و همچنين امكان مشاهده زخم گردد. همچنين زخم پوش پليمري حاوي ذرات پليمري كه در اين اختراع ساخته شده است قابليت بارگذاري دارو هاي آّب دوست و يا آب گريز را دارا مي باشد و به دليل يك مرحله اي بودن تشكيل ذرات پليمري و فيلم زخم پوش، تمامي داروي بارگذاري شده درون زخم پوش باقي مي ماند و هدر رفت داروي وجود نخواهد داشت.
خلاصه توصيف اختراع:در سالهاي اخير تعداد بيماراني كه از انواع زخم رنج مي برند، افزايش يافته است. از همين رو محققان به دنبال روش هاي درماني موثر و جديد هستند. در اين پژوهش پماد تركيبي از عصاره هيدروالكلي گزنه 10 درصد، روغن پسته كوهي، پشم ابريشم در پايه اوسرين ساخته شده است. اين پماد به دليل خاصيت آنتياكسيداني و ضد التهابي باعث تسريع ترميم زخم ميشود. همچنين هيچ واكنش ايمني زايي و سميتي ندارد. روغن پسته كوهي موجود در پماد به دليل خاصيت آنتيباكتريالي طبيعي باعث افزايش تكثير و تسريع فرآيند طبيعي ترميم زخم ميشود. پشم ابريشم بعنوان داربست طبيعي داراي خاصيت سينرژيك براي تكثير و مهاجرت سلولها جهت ترميم زخم است. روغن پسته كوهي موجود در پماد باعث مرطوب شدن و استريل شدن محل زخم شده و شرايط را براي بهبود اپيتليزاسون مجدد در محل زخم مهيا ميكند. اين ويژگي ها باعث شده است كه پماد مذكور قابليت استفاده براي بيماران ترومايي با زخم هاي برشي و زخم هاي سطحي ناشي از آسيب خارجي و ضربه، استفاده و زخم هاي به جامانده در بيماران با عمل هاي مختلف جراحي و زخم هاي مزمن را داشته باشد. همچنين به علت استفاده از مواد طبيعي و گياهي در ساخت اين پماد عوارض جانبي براي بيمار را نداشته و علاوه بر ميزان نفوذ زياد پماد در زخم، استفاده آن در دو نوبت صبح و عصر كافي مي باشد. Formulation and production of herbal ointment with biological silk fibroin scaffold for wound healing
تهيه فيلم نازك با ضخامت قابل كنترل از پلي¬گليسرول سباسات و همچنين ساختارهايي به صورت لوله توخالي با ضخامت و قطر كنترل شده يكي از چالش¬هايي است كه به دليل ماهيت رزيني پيش پليمر پلي¬گليسرول سباسات پيش مي-آيد. در اين اختراع، روش تهيه ساده و مقرون به صرفه به همراه ارزيابي كامپوزيت¬هاي بر پايه رزين پلي¬گليسرول سباسات و نانو/ميكرو الياف با اشكال و سايز¬هاي قابل كنترل ارائه شده است. براي تهيه كامپوزيت¬هاي فيلم نازك، نانوالياف تهيه شده به روش الكتروريسي را به رزين پلي¬گليسرول سباسات و يا محلول آن آغشته كرده و براي پايدار كردن كامپوزيت، از پخت حرارتي در آون خلاء استفاده شده ¬است. همچنين براي تهيه كامپوزيت¬هاي لوله عصبي، نانوالياف ژلاتين آغشته شده به رزين پلي¬گليسرول سباسات، به روش لايه پيچي با قطر مغزي مناسب تهيه گرديد. لوله عصبي تهيه شده از كامپوزيت اين اختراع براي ترميم عصب سياتيك قطع شده در مدل حيواني خرگوش مورد ارزيابي قرار گرفت و نتايج نشان دهنده قابليت كاربردي نمونه ساخته شده براي بازسازي عصب محيطي خرگوش با طول 12 ميليمتر بوده است.
اين اختراع مربوط به الكتروفيلترها است كه از نيروي الكتريكي براي هدايت ذرات استفاده مي كنند. رسوب دهنده فوتوالكتريكي دستگاهي است كه براي كاهش انتشار آلاينده هاي هوا بخصوص آلاينده هاي ذره اي بكار برده مي شود. در مرحله اول با تابش فوتون هاي اشعه UV به يك مفتول فلزي از جنس مس كه داخل لوله اي از جنس پيركس تعبيه شده است، مكانيسم فوتوالكتريك را در حجم جريان هوا ايجاد كرده و ذرات را باردار كرده و در مرحله دوم با استفاده از يك ديواره جمع كننده استوانه اي شكل از جنس فولاد، ذرات باردار شده جمع آوري گرديد. هزينه راه اندازي و تعمير و نگهداري دستگاه اختراع شده در مقايسه با الكتروفيلتر هاي رايج بسيار پايين بوده و مي توان از آن در مكانهايي كه استفاده از ولتاژ هاي بالا مقدور نباشد و يا خطرساز باشد استفاده كرد همچنين راندمان قابل قبولي را فراهم آورد.
موارد یافت شده: 13