لیست اختراعات با مالکیت
راضيه مرادي
3 عدد
طراحي و ساخت ديوار بتوني با فرمولاسيون جديد و توانايي هاي منحصر به فرد حفاظت پرتوي براي نگهداري پسمانهاي سطح بالا(high level waste) از كانترهاي ويژه اي كه معمولا از فولاد يا بتون ساخته مي شوند استفاده مي شود مرتضوي و همكارانش قبلا موفق به ساخت نوعي بتون با چگالي بالا گرديدند كه از نقطه نظر دانسيته، تضعيف پرتو گاما و هزينه، نسبت به تمامي بتونهاي با چگالي بالايي كه تا كنون ساخته شده اند، ارجحيت داشت و گزارش مربوط به آن در سال 2007 ميلادي منتشر گرديد. با توجه به اينكه در تحقيق مورد اشاره هيچ اقدامي براي بهينه سازي بتون ساخته شده به منظور كاهش حجم و افزايش وزن و چگالي نشده است در اين پروژه سعي گرديده با استفاده از تركيبات جديد و فرمولاسيوني بديع بتوني با ويژگيهاي بسيار بالاتر توليد گردد. مشكل فني اساس راه حل ارائه شده براي آن و كاربرد يا كاربردهاي اصلي اختراع براي توليد بتون علاوه بر موارد اصلي تشكيل دهنده بتون يعني سيمان ميكروسيليس و آب كه در نسبتهاي آزمايشي مشخص مورد استفاده قرار گرفت از سيمان پوزولاني و مواد فوق روان كننده استفاده گرديد همچنين از كاني هاي سرزويت و بوراسيت و كاني هاي سنگين حاوي استرانسيم استفاده گرديد نمونه هاي ساخته شده از نظر چگالي تضعيف پرتو استحكام و ... مورد آزمايش قرار گرفتند چگالي نمونه هاي بتون ساخته شده در اين تحقيق بسيار بالا بوده و در حد 4400 تا 4650 كيلوگرم بر متر مربع است اندازه گيري لايه نيم جذب نمونه هاي بتوني براي تضعيف پرتوهاي گاماي 25/1 mev تابش شده از كبالت 60 لايه نيم جذبي معادل 35/2 سانتيمتر را نشان داد مقاومت فشاري نمونه هاي ساخته شده نيز قابل توجه بوده و از تغييراتي معادل 420-477 كيلوكرم بر متر مربع قرار داشت مقايسه چگالي لايه نيم جذب براي پرتوهاي گاما و مقاومت فشاري نمونه هاي بتوني ساخته شده در اين تحقيق با نمونه هاي گزارش شده در ساير مطالعات در ايران و ساير كشورها ازمنحصر به فرد بودن اين نمونه ها حكايت دارد بدين ترتيب با استفاده از يك تركيب بهينه از عوامل تشكيل دهنده بتون به ويژه بهره گيري از كاني سروزيت وولفوميت و بوراسيت كه به وفور در كشور يافت مي شود ساخت حفاظهاي پرتوي با قابليتهاي بسيار بالا در ساخت ديوارهاي بخش راديوتراپي و مخازن پسماندهاي راديو اكتيو در راديو اكتورهاي هسته اي ماكان پذير شده است
دستگاه رسوب زدايي تمام اتوماتيك با كاهش استهلاك لوله ها و تسريع در عمليات رسوب زدايي معمولا جهت رسوب زدايي مسيرها از يك فرآيند كاملا دستي استفاده مي¬شود. كارشناس متخصصي محلول هاي رسوب زدايي را با هم مخلوط كرده و تغييرات ميزان اسيدي را با يك pH متر و لوازم جانبي كنترل مي¬كند. با توجه به حساسيت كار و وجود خطاي انساني معمولا بعد از اتمام رسوب زدايي سيستم دچار خوردگي در نقاط مختلف مي¬شود. نكته ديگري كه بسيار پر اهميت است استنشاق گازهاي شيميايي توسط فرد اپراتور است كه مضرات انساني زيادي دارد. سيستم هوشمد ساخته شده فرآيند رسوب زدايي را به طور كاملا اتوماتيك انجام داده و ميزان رسوب و پايان رسوب زدايي را اعلام مي¬نمايد. جهت كنترل اين سيستم از برد بافر، برد رابط، سنسور سطح و برد فشاري استفاده شده است كه سرعت عملكرد دستگاه را بالا مي¬برد. اين دستگاه قابليت تغيير پذيري با توجه به نوع كاربرد صنعتي را داشته و قابل استفاده در صنايع مختلف مي¬باشد.
در پروژه حاضر سيستمي طراحي گرديده است كه بدون نياز به باز كردن اتصالات مكانيكي، به مسير تغذيه الكتريكي پمپ متصل مي¬شود. سيم¬هاي قدرت پمپ به برد وصل شده و با توجه به نوع برق استفاده شده خروجي برد به ولتاژ 220 ولت يا 380 ولت متصل مي¬شود. برد مد نظر با توجه به پارامترهاي تعريف شده، مشخصات جرياني پشت پمپ را خوانده و با تبديل آن با استفاده از معادلات ذخيره شده مربوطه در ميكرو كنترلر به فشار و دبي، عدد اندازه گيري شده را نمايش مي¬دهد. و در صورتي كه نرخ كاهش از حد تعريف شده بيشتر باشد، ميكروكنترلر متوجه مي¬شود كه پشت پمپ از سيال خالي شده است و با فرمان به يك رله، پمپ را خاموش مي¬كند و از آسيب ديدن آن جلوگيري مي¬نمايد.
موارد یافت شده: 3