لیست اختراعات با مالکیت
روح اله عزيزي
4 عدد
شكلدهي غلتكي انعطافپذير، يك فرآيند توليد نوين است كه در آن ورق با استفاده از يك سري غلتك چرخان كه موقعيت آنها در حين فرآيند قابل كنترل است، به پروفيلي با سطح مقطع متغير تغييرشكل داده ميشود. ورقگير انعطافپذير، سازوكاري است كه با كمك آن ميتوان از انحراف ناخواسته ورق از حالت ايده آل در فرآيند شكلدهي غلتكي انعطافپذير جلوگيري كرد. اين طرح اختراعي در زمينه بهبود كيفيت محصولات توليدي در فرآيند شكلدهي غلتكي انعطافپذير ميباشد. به دليل توزيع پيچيده كرنش در ناحيه تغيير سطح مقطع پروفيلهاي توليد شده در اين فرآيند، ورق به درستي تغييرشكل نمييابد و عيوبي مانند تابيدگي كف در پروفيل ايجاد ميگردد. با بكار بردن اين سازوكار ورق تحت كنترل بيشتري تغييرشكل مييابد و در نتيجه اين عيوب حذف يا به ميزان قابل توجهي كاهش مييابند. اين سازوكار به صورت انعطافپذير طراحي شده است به طوري كه براي پروفيل هاي با هندسه متفاوت (ضخامت ورق، زاويه شكلدهي، طول بال و پارامترهاي هندسي ناحيه تغيير سطح مقطع) قابل استفاده است.
در اين اختراع سنتز نانوپودر دي اكسيد تيتانيوم از طريق واكنش سل - ژل و با استفاده از پيش ماده تتراكلريد تيتانيوم تهيه مي شود. توليد مواد به روش سل - ژل درواقع توسط يك فرايند پليمري دو مرحله اي صورت مي گيرد: -هيدروليز: فرآيند سل - ژل، ابتدا با هيدروليز گروه هاي الكوكسي و افزودن گروه OH به جز فلزي شروع مي شود. بدين ترتيب عامل واكنشي M-OH به وجود مي آيد. -تراكم: به محض توليد گروه هاي فعال هيدروكسي، يك شبكه جامد توسط پيوندهاي هيدروژني، از طريق فرآيند تراكم به وجود مي آيد.
امروزه با پيشرفت پزشكي بازساختي، نياز به داربستهايي مشابه با بافت هدف جهت قرارگيري سلول روي آنها براي توليد بافت موردنظر رو به افزايش است. تاكنون داربستهاي توليدي در پزشكي بازساختي و بهصورت تخصصيتر مهندسي بافت، به دو شكل نانوالياف و داربستهاي سهبعدي چاپ شده توسط پرينتر سهبعدي در ابعاد ميكرون، مورداستفاده قرار گرفتهاند كه هركدام كمبودهايي چه از لحاظ زيستي و چه از لحاظ مكانيكي در توليد بافت داشتهاند. داربست ارايه شده در اين اختراع، بهگونهاي طراحي شده است كه تمام نيازهاي زيستي، مكانيكي و شيميايي موردنياز سلول جهت توليد بافت را مهيا ميسازد. اين داربستها را ميتوان در انواع شكل تخلخل، اندازه تخلخل، درصد تخلخل و قطر رشته، با انواع مواد و بصورت تركيبي و متناسب با نياز سلول و بافت هدف و همچنين متناسب با خواست محققين، توليد كرد. اين داربست بهگونهاي طراحي شده است كه با حركت سلولها به عمق داربست، زندهماني آنها تغيير نكند و سلولها بهطور يكنواخت در همهجاي داربست پخششده و بافت موردنظر تشكيل شود. همچنين از اين داربست براي توليد بافتهايي با خواص مكانيكي تركيبي مانند گوش و بيني استفاده ميشود. اين داربستها را ميتوان با انواع مواد قابل چاپ توسط پرينترهاي سهبعدي توليد كرد.
اختراع ادعايي يك بايوپرينتر سهبعدي پرتابل است كه در زمينهي پزشكي بازساختي، رهايش دارو و كامپوزيتهاي پزشكي به توليد داربستهاي مهندسي بافت، پرينت اندامهاي آسيبديده، پرينت بايومواد مختلف، ترميم و انجام عمل بر روي بيمار، پرينت داروهاي شخصيسازي شده، ساخت چسبهاي زخم، چيپستهاي ميكروفلوئيديك و انجام پروژههاي تحقيقاتي و پژوهشي ميپردازد. اين بايوپرينتر از بدنهي اصلي مقاوم در برابر اشعهي UV، مجموعه تجهيزات محورهاي حركتي، مجموعه نازلهاي پرينت بايومواد، مجموعه بستر پرينت، مجموعه تجهيزات واحدهاي تأمين و كنترل دما و فشار، تجهيزات واحد الكترونيك و كاليبراسيون، تجهيزات استريل، فيلترها و تجهيزات بخش ايمني و بهداشت تشكيل شده است. بايوپرينتر سهبعدي مذكور قادر است طرحهاي سهبعدي را به صورت يك مدل واقعي با دقت بسيار بالا پرينت كند. در اين بايوپرينتر كاربر توسط پروتكل https و WiFi ميتواند به تمام تنظيمات دستگاه، نمايشگر و تصاوير دوربينها از راه دور دسترسي داشته باشد و در صورت نياز تغييرات را اعمال كند؛ لذا مراحل پرينت و تغييرات احتمالي ايجاد شده در دستگاه در غياب كاربر به طور مداوم گزارش ميشود. از مهمترين مزاياي استفاده از اين بايوپرينتر سهبعدي ميتوان به توانايي كنترل از راه دور توسط كاربر، پرتابل بودن، توانايي حفظ و نگهداري مواد زيستي و سلولها، سرعت بالا در توليد، دورريز كم و توليد اشكال پيچيده اشاره كرد.
موارد یافت شده: 4