لیست اختراعات با مالکیت
سازمان جهاد دانشگاهي خراسان رضوي
2 عدد
زمينه فني محصولات اين اختراع، مشخصا در حوزه مواد پيشرفته (Advanced Materials) قرار ميگيرند. به دليل داشتن خواص منحصر به فردي همچون نسبت سطح به حجم بالا، دانسيته بسيار پائين و جذب انرژي بالا فومهاي تخلخل باز نيكلي را ميتوان يكي از پركاربردترين فومهاي فلزي مورد استفاده در كاربردهاي خاص صنعتي همچون انواع كاتاليستها، باتريهاي قابل شارژ و صداخفهكنهاي صنعتي دانست. در اين اختراع مشكل فني و اساس راه حل ارائه شده و كاربرد اصلي فرآيند توليد فومهاي تخلخل باز نيكلي توسط روش رسوب الكتروشيميايي و استفاده از روش تفجوشي در فاز مايع (LPS) (Liquid Phase Sintering) توصيف شده است. در اين اختراع روش تهيه فومهاي تخلخل باز نيكلي بر اساس اندازهگيري پارامترهاي تاثيرگذار در رسوب الكتروشيميايي از محلولهاي مختلف الكتروليت و همچنين افزايش استحكام نمونه هاي فوم توليدي ارائه شده است. در اين اختراع مشكل استحكام پائين فوم نيكلي توليد شده با روش رسوب الكتروشيميايي برطرف شده است. در اين اختراع با استفاده از تكنيك تفجوشي در فاز مايع (LPS) يك نفوذ كافي بين ذرات نيكلي رسوب داده شده و در نتيجه حفرات ميكروني موجود در جداره سلولهاي فوم حذف شده اند. در واقع در اين اختراع يك فوم تخلخل باز نيكلي با استحكام كافي و جدارههاي سلولي كاملا يكنواخت و بدون تخلخل تهيه شده است.
قارچ هاي خوراكي با داشتن خصوصيات مطلوب تغذيه اي و اهميت ويژه دارويي، در چند سال اخير توانسته است بازار خوبي را در بين مصرف كنندگان جهان و ايران ايجاد كند و در سبد غذايي مصرف كنندگان قرار گيرد. همچنين بدليل در دسترس بودن شرايط و اطلاعات توليد، افراد بسياري براي انتخاب شغل اول يا دوم به توليد اين محصول زراعي تمايل نشان داده اند. متأسفانه در چند سال گذشته توليد قارچ خوراكي ارزش افزوده چنداني نداشته و اين امر مشكلات فراواني را براي توليدكنندگان قارچ خوراكي دكمه اي به همراه داشته و باعث تعطيلي بسياري از واحدهاي توليدي شده است. افزايش هزينه هاي توليد به دنبال افزايش بهاي انرژي، همچنين هزينه مواد اوليه و نيروي انساني باعث شده است كه تعداد زيادي از واحدهاي توليدي قارچ هاي خوراكي به ورشكستگي و از دست دادن سرمايه دچار گردند. در اين ميان ايجاد تحول در صنعتي توليد قارچ ايران با معرفي نژادهاي جديد از قارچ هاي خوراكي كه در كنار هزينه پايين توليد و استفاده از مواد كم ارزش، داراي ارزش غذايي و دارويي بسيار خوبي نيز باشند، مي تواند براي نجات اين صنعت از ركود و سوددهي بيشتر توليدكنندگان مطرح گردد. گونه هاي مختلف قارچ خوراكي صدفي (Pleurotus spp.) در منابع علمي بعنوان مواد غذايي داراي خواص دارويي و تغذيه اي مهم شناخته مي شوند. ارزش غذايي اين قارچ ها در داشتن مقادير قابل توجهي از پروتئين، ويتامين ها و مواد معدني است. اين قارچ ها با داشتن مقدار كم كالري و مقدار ناچيز قند و همچنين نداشتن نشاسته، براي افراد داراي اضافه وزن و همچنين مبتلايان به ديابت بسيار توصيه شده است. قارچ هاي خوراكي صدفي (Pleurotus sp.)، يكي از قارچ هايي است كه هزينه توليد بسيار كمتري نسبت به قارچ خوراكي دكمه اي داشته و مراحل توليد آن بسيار ساده تر و از تكنولوژي پايين تري برخوردار است. اما بدليل داشتن طعمي كاملاً متفاوت با قارچ خوراكي دكمه اي، در ايران با اقبال زيادي روبرو نبوده است. در ميان قارچ هاي صدفي، قارچ دارويي-خوراكي ارينجي (Pleurotus eryngii) داراي يكي از بزرگترين اندامهاي باردهي در بين گونه هاي قارچ هاي خوراكي است. عطر دلپذير و كيفيت پخت مناسب، آن را در رديف مرغوب ترين قارچ هاي خوراكي قرار داده است. اين قارچ، با رنگ كلاهك كرم تا قهوه اي روشن به طور طبيعي در جنوب اروپا و مناطق مركز آسيا و آفريقاي جنوبي رشد ميكند. ماندگاري بالا و طعمي مطلوب تر از قارچ خوراكي صدفي، اين قارچ را در كشورهاي بسياري جزو محبوب ترين قارچ هاي خوراكي قرار داده است.
موارد یافت شده: 2