لیست اختراعات با مالکیت سازمان مركز تحقيقات
10 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ ثبت: 1394/09/08
خلاصه اختراع:

دستگاه نيمه مكانيزه برداشت لسان الثور داراي كاربرد در زمينه كشاورزي و گياهان دارويي ميباشد. هم اكنون براي برداشت لسان الثور از دست استفاده ميشود كه اين كار دو مشكل عمده را به همراه خواهد داشت 1: به دليل طولاني شدن برداشت گل، كيفيت آن از دست خواهد رفت2-كاهش سود حاصله بدليل نياز به نيروي كارگري زياد براي برداشت آن. براي رفع اين دو مشكل دستگاه نيمه مكانيزه برداشت لسان الثور با استفاده از دو غلطك كه داراي سرعت هاي قابل تنظيم باشند عمل چيدن گل را انجام ميدهد و با استفاده از يك دمنده مواد زائد غير گل را از محفظه گل حذف ميكند. بنابراين هم مشكل كاهش كيفيت محصول حل ميگردد(چون سرعت كار بالا ميرود) و هم از نيروي كارگري كمتري استفاده ميگردد.

تاریخ ثبت: 1395/06/25
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر در حوزه ي ماشين هاي كشاورزي است. اين دستگاه براي كاشت پياز زعفران به صورت تمام خودكار، متراكم و منظم در مزرعه مي باشد كه زير ساخت هاي برداشت مكانيزه اين محصول با ارزش را نيز فراهم مي كند. پياز زعفران داراي پرز و پشم كنف مانند است كه مثل كلاف به هم پيچيده شده دور تا دور پياز زعفران را گرفته و اين ويژگي هاي پياز زعفران جدا سازي آنها از يكديگر را بسيار مشكل كرده است. به همين دليل است كه تاكنون دستگاهي تمام خودكار ساخته نشده كه همزمان بتواند پياز زعفران را از داخل مخزن به اندازه ي كافي و متناسب با تراكم كشت گرفته و از هم جدا كند و به داخل رديف هاي كشت هدايت كند كه اين مشكل در اختراع حاضر به طور كامل رفع شده با كمك غلطك هاي خوراك دهي پره دار كه در كف مخزن نصب شده پياز زعفران را از مخزن به پره ي تيت كن رسانده، سپس پره ي تيت كن عمليات جداسازي پيازهاي متصل به هم و هدايت آن ها به كانال ها را انجام مي دهد. پس از آنكه پياز هاي زعفران به هم پيچيده شده از يكديگر جدا شدند آماده ي مرحله بعدي كاشت هستند كه از طريق كانال ها به داخل خيش ها افتاده و به وسيله خيش ها در عمق مناسب كاشت مي شوند و در آخر روي آن ها به وسيله ي بيل متصل به پشت دستگاه با خاك پوشانده مي شود. به اين ترتيب كشت مكانيزه تمام خودكار زعفران براي اولين بار در دنيا توسط اختراع حاضر به سرانجام رسيده است كه داراي اهميت بسيار زيادي است.

تاریخ ثبت: 1396/04/27
مخترع/مخترعان: محمود چهاردولي
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه طراحي و توليد پپتيد تركيبي LFchimera در سيستم بيان گياهي مي باشد. استفاده بي رويه از آنتي بيوتيك هاي متدوال در درمان بيماريهاي عفوني باعث گسترش چشمگير مقاومت باكتريها به آنتي بيوتيك ها شده ، به عنوان مشكل بهداشت جهاني مطرح بوده و يافتن تركيبات جايگزين موثر براي آنها توجه زيادي را به خود معطوف داشته است. LFchimera پپتيدي متشكل از دو پپتيد ضدميكروب LFcin و LFampin با منشا جانوري بوده و فعاليت ضد باكتريايي بالايي عليه باكتريهاي مقاوم به آنتي بيوتيك هاي متداول داشته و مي تواند به عنوان جايگزين مناسبي براي آنها معرفي شود. اساس كار ما طراحي و سنتز سازه پپتيد تركيبي از دو پپتيد LFcin و LFampin و انتقال سازه مورد نظر به سيستم بيان گياهي توتون و توليد پپتيد در اين سيستم مي باشد.اثبات انتقال و بيان پپتيد با واكنش PCR و RT-PCR تاييد شد. پپتيد توليد شده عليه باكتريهاي مقاوم به آنتي بيوتيك داراي فعاليت ضد باكتريايي مي باشد. طراحي و توليد پپتيد تركيبي LFchimera درسيستم بيان گياهي براي اولين بار است كه انجام شده است. طراحي پپتيدهاي جديد به اين روش به علت افزايش موثر در قدرت ضد ميكروبي مي تواند در جايگزين كردن آنتي بيوتيك ها مطرح شود و توليد آنها با استفاده از سيستم بيان گياهي نيز مي تواند با هزينه مناسب و راندمان بالا انجام گيرد كه كاربرد آنها را تسهيل مي كند.

تاریخ ثبت: 1397/01/29
مخترع/مخترعان: مرضيه قرباني
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع: به منظور توليد بذور سالم و عاري از ويروس سير در شرايط آزمايشگاهي و گلخانه در تمام طول فصل زراعي، بدون توجه به شرايط اقليمي و محدوديت هاي عوامل طبيعي، استفاده ازتكنيك كشت مريستم، ريزازديادي و توليد بذور سالم و عاري از ويروس الزامي است. در اين تكنيك با استفاده از كشت مريستم جوانه انتهايي گياه، تحت شرايط استريل در محيط كشت اختصاصي حاوي تركيبات هورموني و توليد گياهچه سالم و ريزازديادي آن در شرايط آزمايشگاهي و سپس انتقال گياهچه هاي حاصل به گلخانه، بذور سالم سير در شرايط Invivo توليد مي گردد. همچنين با انتقال گياهچه هاي حاصل به محيط كشت اختصاصي سيرچه زايي، ميكروبالبلت هاي سير، در شرايط Invitro، توليد مي گردد. با انتقال ميكروبالبلت ها به گلخانه و كشت آنها، بالبلت هاي توليد شده تحت عنوان بذور سالم و گواهي شده در اختيار كشاورزان و فعالان كشاورزي قرار خواهد گرفت.

تاریخ ثبت: 1393/01/18
مخترع/مخترعان: امین رنگ ریز
خلاصه اختراع:

در اين پژوهش امكان استفاده از ماست به عنوان جايگزين چربي در سس مايونز مورد بررسي قرار گرفت بطوريكه چربي مايونز در سطوح 25، 50 و 75 درصد با استفاده از ماست جايگزين گرديد و نمونه هاي مايونز به ترتيب با اساميSM3 ، SM2 SM1 نامگذاري شدند. نمونه حاوي 66 درصد روغن نيز به عنوان شاهد درنظر گرفته شد. نتايج حاصل از آزمونهاي شيميايي نشان داد كه ميزان كالري محاسباتي تمامي نمونه هاي مايونز كم چرب بطور معني داري كمتر از نمونه شاهد بود. ميزان ويسكوزيته نمونه هاي مايونز كم چرب نيز در مقايسه با نمونه شاهد كمتر بود. به لحاظ ويژگيهاي رئولوژيكي در تمامي نمونه ها مدول ذخيره بيشتر از مدول افت بود در نتيجه همه نمونه ها در گروه مواد ويسكوالاستيك جامد طبقه بندي شدند. در ارزيابي حسي بالاترين ميزان پذيرش كلي مربوط به نمونه SM3 و SM2 بود اما از نظر ويژگيهاي بافتي كمترين ميزان سفتي مربوط به نمونه SM3 بود كه به همين دليل در ادامه با استفاده از طرح مخلوط اپتيمال و سه صمغ زانتان، كربوكسي متيل سلولز و گوار در دو سطح 0/3و 0/5 درصد، فرمولاسيون بهينه بمنظور توليد نمونه SM3 مشخص گرديد. نتايج آزمون ويژگيهاي رئولوژيكي و پايداري سس مايونز نشان داد كه با افزايش غلظت صمغ از 0/3 به 0/5درصد ميزان ويسكوزيته و پايداري در نمونه هاي سس توليد شده افزايش يافت. از نظر ويژگيهاي بافتي نيز نمونه داراي 0/5 درصد صمغ زانتان، بيشترين امتياز را به خود اختصاص داد. در نتيجه با استفاده از نرم افزار ميني تب و نمودارهاي كانتور رسم شده با اين نرم افزار براي توليد سس مايونز كم كالري حاوي 75 درصد ماست، با ويژگيهاي فيزيكي، شميايي و ارگانولپتيكي مناسب پيشنهاد مي شود از غلظت 0/5 درصد صمغ و با فرمولاسيون 0/38 درصد صمغ زانتان، 0/07درصد صمغ كربوكسي متيل سلولز و 0/04 درصد صمغ گوار استفاده شود. بر اساس نتايج حاصل شده از اين آزمون، مي توان ماست را به ميزان 50 و 75 درصد جايگزين چربي در سس مايونز نمود و محصولي مناسب توليد كرد.

تاریخ ثبت: 1393/01/27
خلاصه اختراع:

طراحي اختراع وارزيابي دستگاه كمپوست ساز سيار ديجيتال بابدنه تمام استيل ((cp2015 به منظور كمك ورشد ارتقاي بستر كشت گياهان خانگي زراعي وباغباني ودستگاهي در جهت حفظ محيط زيست وبه طور كلي زمينه اصلي كاركرد دستگاه در كشاورزي صنعتي ومكانيزه توسط توليد كود كمپوست بهينه شد در جهت افزايش عملكرد كمي وكيفي گياهان وكمك به حفظ محيط زيست ميباشد.كه قابليت استفاده در هر مكان ودر هر شرايط محيطي را داراست. سيستمهاي فرماندهي اين دستگاه كاملا ديجيتال بوده وفقط به يك دفعه تنظيم نيازدارد. اين دستگاه با توجه به كنترل ديجيتالي خود نياز به هيچ گونه مراقبت تنظيم ويا هر نوع كنترل ديگري ندارد وبه صورت ديجيتالي كار ميكند.

تاریخ اظهارنامه: 1387/06/09
تاریخ ثبت: 1387/06/11
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1391/09/11
خلاصه اختراع:

ددستگاه داراي يك كمربند چرمي با عرض 10 سانتي متر مي باشد كه بر روي كمر گوسفند بسته مي شود. بر روي كمربند در دو طرف گوسفند دو عدد مخزن بذر كه داري انحنايي متناسب با بدن گوسفند دارد، نصب شده است. همچنين يك دستگاه گيرنده مغناطيسي براي كنترل دريچه خروج بذر روي كمر بند نصب شده است. روي مخزن بذر دو پدال وجود دارد كه موقع حركت گوسفند باعث باز بسته شدن دريچه ها شده و خروج بذر را ميسر مي كند

موارد یافت شده: 10