لیست اختراعات با مالکیت سهيل ايوز خاني
9 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ ثبت: 1391/03/30
خلاصه اختراع:

سنجش از دور (Remote Sensing) از زمره روش هاي جمع آوري داده محسوب مي شود كه در انها تماس مستقيم فيزيكي با اشيا مورد اندازه گيري در حداقل ممكن نگه داشته مي شود. در مقابل روش هاي زميني كه در آنها عامل انساني وظيفه تفسير و برداشت را بر عهده دارند و معمولا بر تماس مستقيم يا با فاصله كم از اشيا انجام مي شود، در سنجش از دور جمع آوري داده بر عهده سنجنده است. با استفاده از اين آناليزها و تجزيه و تحليل ها امكان تهيه انواع شكل هاي موضوعي و كارتوگرافي در مقياس هاي گوناگون وجود دارد. جمع آوري و تفسير د اده ها در مورد يك عارضه را مي توان بدون اينكه به طور فيزيكي با آن در تماس بود، انجام داد، كه اين امر با استفاده از تصاوير ماهواره اي و هوايي و نيز حركت سنجنده در مسير مشخص، انجام مي شود. سنجش از دور مادون فرمز حرارتي، فناوري و علمي است كه به وسيله آن (اما بدون تماس فيزيكي) مي توان مشخصه هاي يك شي و يا پديده نظير دما و تابش حرارتي آن را بدون نياز به منبع نور تعيين، اندازه گيري يا تجزيه و تحليل كرد. سنجش از دور حرارتي شاخه اي از سنجش از دور است كه پيرامون پردازش و تفسير داده ها و تصاوير به دست آمده در ناحيه مادون قرمز حرارتي (TIR) طيف الكترومغناطيس (EM) بحث مي كند. در سنجش از دور حرارتي، تشعش ساطع شده از سطح پديده، اندازه گيري مي شود. امروزه به دليل اهمتي سنجش از دور حرارتي در مطالعات محيطي، بسياري از محققان، تحقيقات پايه در زمينه سنجش از دور حرارتي و توسعه بيشتر فناوري سنجنده ها و كاربردهاي جديد سنجش از دور حرارتي از ضروري مي دانند. از طرف ديگر دما به عنوان يك كميت مهم ترموديناميكي مي تواند براي شناسايي ماده و انتقال حرارت استفاده شود، زيرا حرارت عامل مهمي در سيستم هاي بيولوژيكي، فيزيكي و شيميايي موجود در زمين و فضا است. اين پيشرفت ها، متخصصان را بر آن داشته تا با استفاده از چنين ابزارهايي در حوزه ها و علوم مختلف اقدام به پياده سازي روش هاي بهينه نمايند. يكي از اين اقدامات، حرارت سنجي سطح دريا و اب ها با استفاده از سنجش از دور حرارتي است. اين سامانه، در حقيقت ابزاري است كه در زمينه حرارت سنجي سطح دريا به صورت ديجيتال با استفاده از تصاوير ماهواره اي و به طور كاملا اتوماتيك مورد استفاده قرار مي گيرد. اين سامانه با دريافت داده هاي ماهواره اي (و يا هوايي) منطقه مورد نظر و اعمال تكنيك هاي پردازش تصاوير رقومي ماهواره اي ويژه و منحصر به فرد، اقدام به محاسبه دماي سطحي آب نموده و پس از توليد نقشه حرارتي از منطقه با دقت بالا، مدل رفتار حرارتي منطقه را ارائه مي نمايد.

تاریخ ثبت: 1391/04/18
خلاصه اختراع:

سنجش از دور (Remote Sensing) از زمره روش هاي جمع آوري داده محسوب مي شود كه در آنها تماس مستقيم فيزيكي با اشيا مورد اندازه گيري در حداقل ممكن نگه داشته مي شود. در مقابل روش هاي زميني كه در آنها عامل انساني وظيفه تفسير و برداشت را بر عهده دارند و معمولا بر تماس مستقيم يا با فاصله كم از اشيا انجام مي شود، در سنجش از دور جمع اوري داده بر عهده سنجنده است. با استفاده از اين آناليزها و تجزيه و تحليل ها امكان تهيه انواع شكل هاي موضوعي و كارتوگرافي در مقياسهاي گوناگون وجود دارد. جمع آوري و تفسير داده ها در مورد يك عارضه را مي توان بدون اينكه به طور فيزيكي با آن در تماس بود، انجام داد، كه اين امر با استفاده از تصاوير ماهواره اي و هوايي و نيز حركت سنجنده در مسير مشخص، انجام مي شود. سنجش از دور مادون قرمز حرارتي، فناوري و علمي است كه به وسيله آن (اما بدون تماس فيزيكي) مي توان مشخصه هاي يك شيء و يا پديده نظير دما و تابش حرارتي آن را بدون نياز به منبع نور تعيين، اندازه گيري يا تجزيه و تحليل كرد. سنجش از دور حرارتي شاخه اي از سنجش از دور است كه پيرامون پردازش و تفسير داده ها و تصاوير به دست آمده در ناحيه مادون قرمز حرارتي (TIR) طيف الكترومغناطي (EM) بحث مي كند. در سنجش از دور حرارتي، تشعشع ساطع شده از سطح پديده، اندازه گيي مي شود. امروزه به دليل اهميت سنجش از دور حرارتي در مطالعات محيطي، بسياري از محققان، تحقيقات پايه در زمينه سنجش از دور حرارتي و توسعه بيشتر فناوري سنجنده ها و كاربردهاي جديد سنجش از دور حرارتي را ضروري مي دانند. از طرف ديگر دما به عنوان يك كميت مهم ترموديناميكي مي تواند براي شناسايي ماده و انتقال حرارت استفاده شود، زيرا حرارت عامل مهمي در سيستم هاي بيولوژيكي، فيزيكي و شيميايي موجود در زمين و فضا است. اين پيشرفت ها، متخصصان بر آن داشته تا با استفاده از چنين ابزارهايي در حوزه ها و علوم مختلف اقدام به پياده سازي روش هاي بهينه نمايند. يكي از اين اقدامات، حرارت سنجي سطح دريا و آبها با استفاده از سنجش از دور حرارتي است. اين سامانه، در حقيقت ابزاري است كه در زمينه حرارت سنجي سطح زمين به صورت ديجيتال با استفاده از تصاوير ماهواره اي و به طور كاملا اتوماتيك مورد استفاده قرار مي گيرد. اين سامانه با دريافت داده هاي ماهواره اي (و يا هوايي) منطقه مورد نظر و اعمال تكنيك هاي پردازش تصاوير رقومي ماهواره اي ويژه و منحصر به فرد، اقدام به محاسبه دماي سطحي زمين نموده پس از توليد نقشه حرارتي از منطقه با دقت بالا، مدل رفتار حرارتي منطقه را ارائه مي نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/05/24
تاریخ ثبت: 1388/06/31
خلاصه اختراع:

عكاسي نجومي يكي از گرايشات بسيار مهم علوم ستاره شناسي مي باشد كه علاوه بر به تصوير كشيدن زيبايي هاي شگرف آسمان و ثبت آنها، اين امكان را به رصدگران خواهد داد تا با آناليز دقيق تر تصاوير در درازمدمت بتوانند اطلاعات بسيار مهمتر و عميقتري را از اجرام و پديده هاي نجومي به دست آورند. لذا عكاسي نجومي هم هنر و هم علم مي باشد. ابزارهاي عكاسي نيز در اين گرايش جذاب نقش حياتي را ايفا مي كنند و در حقيقت اين ابزارهاي عكس برداري هستند كه دقت يك عكس برداري علمي را تعيين مي كنند و البته تجربه و تمرين كافي عكس بردار نيز بي تأثير نيست. از اينرو ما تصميم به طراحي و ساخت اين ابزار عكس برداري نموديم تا علاوه بر عكاسي هنري از آسمان بر دقت و عمق علمي تصاوير نجومي بيافزاييم. با استفاده از اين دستگاه در روي لنز اوليه دوربين عكس برداري مي توان تصاوير دور قطبي را با درج توابع حركتي كره زمين و ديگر اجرام آسماني و استفاده از دوره تناوب اين تابع حركتي، و با دقت بالايي ثبت نمود. اين دستگاه به طور كلي شامل يك سيلندر نگه دارنده، شاتر عكاسي، كيت كنترل جريان الكتريسيته، باتري، نرم افزار كنترل دستگاه و در نهايت ريموت كنترل دستگاه مي باشد كه رصدگر پس از نصب آن بر روي لنز دوربين عكاسي و وارد نمودن مشخصات دوره تناوب كاري دستگاه توسط ريموت كنترل بر روي نرم افزار دستگاه و نيز فعال كردن دكلانشور عكاسي دوربين خود، مي تواند شاهد تصويربرداري دور قطبي با دقت بالايي باشد كه در نهايت تصوير حاصله را با استفاده از نرم افزارهاي رياضياتي تحليل و آناليز نموده و محاسبات پيچيده نجومي را آغاز نمايد.

تاریخ ثبت: 1388/05/10
خلاصه اختراع:

رادار در واقع يك سيستم الكترومغناطيسي است كه براي تشخيص موقعيت و در بعضي موارد تشخيص سرعت يك شي مورد استفاده قرار مي گيرد. يكي از مزاياي اصلي رادارها تعيين فاصله هدف مورد نظر است كه كاربرد اين وسيله را در بسياري از زمينه ها از جمله صنايع نظامي و فضايي اهداف هوايي و دريايي و زميني افزايش داده است. همچنين در هواشناسي و زمين شناسي و نقشه هاي جغرافيائي رادار كاربرد وسيعي پيدا كرده است. رادارها از سه قسمت فرستنده آنتن و گيرنده تشكيل شده است. آنتن در رادار نقش مهمي را ايفا مي كند. امواج بوسيله فرستنده به آنتن ارسال مي شود و آنتن امواج را به طرف هدف مورد نظر مثل يك ابر باران زا منعكس مي كند. پژواك برگشتي از هدف بسيار ضعيف بوده كه بوسيله آنتن به سمت گيرنده هدايت مي شود و در آن امواج تقويت مي شوند. با بررسي مدت زمان رفت و برگشت امواج مي توان فاصله هدف را و با بررسي تغيير طول موج در اثر دوپلر مي توان سرعت آنرا به دقت تعيين كرد. رادارها از امواج مايكروويو استفاده مي كنند. امواج مايكروويو گستره وسيعي از طول موج را درا مي باشد كه بسته به كاربرد رادار از پهناي باند خاصي استفاده مي شود. براي استفاده از طول موج هاي مختلف مي بايست از آنتن هايي با فاصله كانوني متفاوت استفاده كرد. اين يك اشكال بزرگ براي رادارها است كه براي موارد استفاده مختلف بايد آنتن آن را تعويض كنند. بمنظور رفع اين نقيسه در اين تحقيق كه آن را با مخفف IRD مي خوانيم سيستم هوشمند آنتن دار را طراحي و اجرا نموديم كه اين امكان را فراهم خواهد كرد كه با ساخت يك آنتن رادار با تكنولوژي (LMT) دوران سيالي و ازجنس پليمرهاي هوشمند (IPG) و ايجاد تغيير در شرايط محيطي آينه همچون دما PH ميدان مغناطيسي جريان الكتريكي اطراف ذرات آينه و ... ويژگي هاي آنتن از جمله فاكتورهاي حجمي مثل قطر ضخامت و همچنين انحناي سطحي آنتن را كنترل نماييم كه در نهايت ما با ساخت يك رادار IRD و كنترل آن n حالت رادار جديد را در اختيار خواهيم داشت و بموجب آن n حالت رادار متفاوت را پديد مي آوريم.

تاریخ ثبت: 1391/08/02
خلاصه اختراع:

سنجش از دور Remote Sensing از زمره روش هاي جمع آوري داده محسوب مي شود كه در آنها تماس مستقيم فيزيكي با اشيا مورد اندازه گيري در حداقل ممكن نگه داشته مي شود. در مقابل روشهاي زميني كه در آنها عامل انساني وظيفه تفسير و برداشت را بر عهده دارند و معمولا برتماس مستقيم يا با فاصله كم از اشيا انجام مي شود در سنجش از دور جمع آوري داده بر عهده سنجيده است. با استفاده از اين آناليزها و تجزيه و تحليها امكان تهيه انواع شكل هاي موضوعي و كارتوگرافي در مقياسهاي گوناگون وجود دارد. جمع آوري و تفسير داده ها در مورد يك عارضه را مي توان بدون اينكه بطور فيزيكي با آن در تماس بود انجام داد كه اين امر با استفاده از تصاوير ماهواره اي و هوايي و نير حركت سنجيده در مسير مشخص انجام مي شود. اين پيشرفت ها متخصصان را بر آن داشته تا با استفاده از چنين ابزارهايي در حوزه ها و علوم مختلف اقدام به پياده سازي روشهاي بهينه نمايند. يكي از اين اقدامات كشف مواد و عناصر معدني با استفاده از سنجش از دور ماهواره اي است. اين سامانه در حقيقت ابزاري است كه در زمينه كشف مواد و عناصر معدني بصورت ديجيتال با استفاده از تصاوير ماهوارهاي و بطور كاملا اتوماتيك مورد استفاده قرار مي گيرد. اين سامانه با دريافت داده هاي ماهواره اي (و يا هوائي) منطقه مورد نظر و اعمال تكنيك هاي پردازش تصاوير رقومي ماهواره اي ويژه و منحصر به فرد اقدام به طبقه بندي و جداسازي مواد و عناصر معدني نموده و در نهايت نقشه طبقه بندي مواد و عناصر معدني از منطقه با دقت بالا را ارائه مي نمايد.

موارد یافت شده: 9