لیست اختراعات با مالکیت
سيدمسعود تقوي
2 عدد
رنگ سبز خوراكي مقاوم شده به روش مناسب و به صرفه اي توسط اكسترود كردن توليد شده و در برابر عوامل مختلف پايدار است. در استخراج رنگ ها از مواد كشاورزي و آلي همواره مشكلاتي وجود داشته و دچار تغييرات فيزيكي و شيميايي بسياري به خصوص در طول دوره نگهداري مي شوند. در اختراع حاضر سعي بر آن است كه رنگ سبز توليدي در برابر اين عوامل پايدار شود.
پركاربردترين رنگ در صنايع غذايي رنگ قرمز ميباشد.اين رنگ از محصولات طبيعي كشاورزي يا ضايعات كشاورزي استخراج شده كه بعد از استخراج مقاوم سازي شده و به صورت پودر درامده.اين رنگ در محصولات لبني محصولات گوشتي اسنك و شكلات سازي مورد اتفاده ميباشد.تا كنون مشابه اين رنگ در كشور توليد نشده دردنيا هم اين رنگ به دليل پايداري ضعيف كار نشده است.فرايند توليد رنگ قرمز خوراكي طبيعي مقاوم شده دراصل استخراج رنگ هاي خوراكي از مواد كشاورزي ومواد آلي مي باشد. مواد استخراج شده به دليل ماهيت بيولوژيكي پس از استخراج داراي فعاليت هاي شديد شيميايي و دستخور شرايط نگهداري شده وخصوصيات شيمياي و فيزيكي آن دچار تغييرات چشمگيري مي شود.در اين اختراع در دو مرحله نوع استخراج و نوع عمليات بعد از استخراج بيان مي شود.پس از خرد شدن تركيبات پروتئيني و صمغ هاي متصل به پيگمنت رنگ و بدست آمدن رنگ خالص شديد رنگ حاصله داراي آنزيم هاي متعددي پروتئوليز،هيدرولازو... باعث ضايعه شدن رنگ مي شود به همين منظور قبل از آبگيري يا خرد كردن ماده اوليه حدود دماي 40-35 درجه سانتيگراد جهت آنزيم بري لازم ميباشد.سپس رنگ بدست آمده توسط لفاف خوراكي ازهيدرو كلوئيد ها ، صمغهاي ديگرو روغن بصورت ريز پوشاني درآمده وخشك مي شود. كه روغن موجود نيز عاملي در جلوگيري از اكيسداسيون رنگ در طول نگهداري مي باشد.
موارد یافت شده: 2