لیست اختراعات با مالکیت
سيده زينب صمدي جيردهي
2 عدد
در اين طرح بتاگلوكان به عنوان جايگزين چربي در سطوح 0.25% و 0.5% به شير كم چرب (1.2%) افزوده شده و از شير پرچرب (2.92% ) براي ساخت ماست پرچرب به عنوان نمونه شاهد استفاده شد. ويژگي هاي فيزيكي ، شيميايي ، رئولوژيكي و حسي نمونه ها طي روزهاي 1 ، 7 و 15 انبارداري اندازه گيري شده و نتايج زير بدست آمد. 1- بتاگلوكان به عنوان جايگزين چربي سبب كاهش درصد چربي با حفظ ويژگي هاي بافتي در توليد ماست گرديد. 2- هيدروكلوئيد بتاگلوكان باعث كاهش سينرسيس ( جداشدن سرم ) و افزايش ويسكوزيته مي شود . 3- ماست توليد شده باعث كاهش كلسترول خون (LDL) شده و در درمان بيماري هاي قلبي – عروقي و ديابت و سرطان و كنترل وزن موثر مي باشد. 4- ماست توليد شده ويژگي هاي حسي ماست مناسبي در مقايسه با نمونه هاي شاهد داشت.
بتاگلوكان به عنوان جايگزين چربي در سطوح 0.25% و 0.30% روغن مصرفي به ديگر تركيبات فرمولاسيون (تخم مرغ، سركه و مواد پودري شامل نمك، شكر، پودر خردل،فلفل سفيد) افزوده شده و به مدت5 دقيقه با استفاده از همزن مخلوط شدند. سپس روغن به تدريج طي دو مرحله درون مخلوط كن اضافه شد تا امولسيون كامل شود . پس از كامل شدن مراحل توليد در ظروف 200 گرمي پر نموده و نمونه ها تا زمان انجام آزمايشات لازم در يخچال )دماي 0 درجه سانتي گراد( نگهداري شدند. نمونه هاي پرچرب ( بدون افزودن بتاگلوكان به عنوان جايگزين چربي ) به عنوان نمونه شاهد بكاربرده شد.
موارد یافت شده: 2