لیست اختراعات با مالکیت
سيد مصطفي ساداتي
12 عدد
مزاياي همچون كاهش وابستگي به سوخت هاي فسيلي كاهش آلايندگي جو و چگالي انرژي بالا باعث شكل گيري روند رو به رشدي از تحقيقات دانشمندان بر روي هيدروژن به عنوان مهمترين سوخت در صنايع حمل و نقل آينده شده است. مهمترين مشكل در ساخت وسايل حمل و نقل با سوخت هيدروژن ذخيره سازي آن مي باشد. بنابراين تلاش هاي گسترده اي به منظور سيستم هاي ذخيره سازي هيدروژن بخصوص در زمينه افزايش ايمني و صرفه اقتصادي اين سيستم ها صورت گرفته است. در بين گزينه هاي مختلف ذخيره سازي هيدروژن هيدريدهاي فلزي و بخصوص آلياژ LaNi5 داراي بيشترين كاربرد تجاري براي ساخت مخازن نگهداري هيدروژن مي باشد اما همواره تخريب اين دسته از آلياژهاي جاذب توسط اكسيداسيون باعث گرديده تا فرايند توليد آن غير اقتصادي باشد. بنابراين تاكنون روش هاي مختلفي براي اصلاح سطحي و مقاومت آن در برابر اكسيداسيون پيشنهاد شده است. در روش بدست آمده از نانو لوله هاي كربني بعنوان فيلتر استفاده شده بدين معني كه با اضافه كردن مقدار مشخصي نانو لوله كربني به آلياژ توليد شده به روش ذوب قوس الكتريك و آسياب آنها نانو لوله به سطح ذرات چسبيده و همچون يك فيلتر هيدروژن را براحتي از خود عبور داده و به سطح آلياژ مي رساند اما مانع از عبور اكسيژن و رسيدن آن به ماده و اكسيد شدن آن مي شود. درصد بهينه نانو لوله و زمان بهينه آسياب كردن نيز در اين كار بدست آمده است. مشخص شده است كه كامپوزيت LaNi5-10wtt%MWNT بهترين درصد مخلوط و بهترين زمان آسياب در اتمسفر آرگون مدت 15 دقيقه مي باشد. در شكل زير تصوير ذرات آلياژ توليد شده و مقاوم شده بوسيله نانو لوله هاي كربني مشاهده مي شود.
مخزن ساخته شده در پاسخگويي به پايان يافتن سوخت هاي فسيلي و از طرف ديگر آلايندگي اين سوخت ها و بعنوان جايگزيني پاك و تجديدپذير به جاي آنها مي باشد. مخزن ساخته شده مي تواند بعنوان منبع اصلي سوخت پيل هاي سوختي در توليد انرژي الكتريكي خصوصا در صنعت حمل و نقل مورد استفاده قرار بگيرد. بعنوان مثال در صنعت خودروسازي حمل و نقل ريلي و دريايي ، موتور، اسكوتر و غيره همچنين بعنوان منبع سوخت جهت توليد انرژي الكتريكي و بطور كلي هر جا كه از مخازن هيدروژني استفاده مي شود جايگزين مناسبي خواهد بود. مخزن هيدريد فلزي ساخته شده حاوي مواد جاذب هيدروژن LaNi5 مي باشد كه به راحتي و در دماي محيط قادر به جذب و واجذب هيدروژن است. انتقال حرارت اين مخزن از طريق سامانه آبگرد در نظر گرفته شده صورت مي گيرد.
مخزن ساخته شده در پاسخگويي به پايان يافتن سوخت هاي فسيلي و از طرف ديگر آلايندگي اين سوخت ها و بعنوان جايگزيني پاك و تجديدپذير به جاي آنها مي باشد. مخزن ساخته شده مي تواند بعنوان منبع اصلي سوخت پيل هاي سوختي در توليد انرژي الكتريكي خصوصا در صنعت حمل و نقل مورد استفاده قرار بگيرد. بعنوان مثال در صنعت خودروسازي حمل و نقل ريلي و دريايي ، موتور، اسكوتر و غيره. همچنين به عنوان منبع سوخت جهت توليد انرژي الكتريكي و بطور كلي هر جا كه از مخازن هيدروژني استفاده مي شود جايگزين مناسبي خواهد بود. مخزن هيدريد فلزي ساخته شده حاوي مواد جاذب هيدروژن Ti-V-Cr-Fe-Mn مي باشد كه به راحتي در دماي محيط قادر به جذب و واجذب هيدروژن است. انتقال حرارت اين مخزن از طريق سامانه آبگرد در نظر گرفته شده صورت مي گيرد.
آلياژ Ti-V-Cr-Mn-Fe يكي از جاذب هاي هيدروژني است كه به خاطر داشتن ظرفيت بالاي جذب هيدروژن در دماي محيط توجه پژوهشگران عرصه هيدريد فلزي را به خود جلب كرده است. براي ذخيره سازي هيدروژن در اين آلياژ از اين آلياژ در مخازن هيدريد فلزي استفاده مي شود. براي توليد اين آلياژ از سيستم هاي ذوب تحت خلاء استفاده شده است. دماي ذوب و استحصال اين آلياژ 1900 درجه سانتي گراد مي باشد مشخصات هيدروژني آلياژ توليد شده در جدول زير آمده است. اين مشخصات براي 3 گرم آلياژ اندازه گيري شده است.
مخزن ساخته شده در پاسخگويي به پايان يافتن سوخت هاي فسيلي و از طرف ديگر آلايندگي اين سوخت ها و بعنوان جايگزيني پاك و تجديدپذير به جاي آنها مي باشد. مخزن ساخته شده مي تواند بعنوان منبع اصلي سوخت پيل هاي سوختي در توليد انرژي الكتريكي خصوصا در صنعت حمل و نقل مورد استفاده قرار بگيرد. به عنوان مثال در صنعت خودروسازي حمل و نقل ريلي و دريايي ، موتور، اسكوتر و غيره. همچنين بعنوان منبع سوخت جهت توليد انرژي الكتريكي و بطور كلي هر جا كه از مخازن هيدروژني استفاده مي شود جايگزين مناسبي خواهد بود. مخازن هيدريد فلزي ساخته شده حاوي مواد جاذب هيدروژن مي باشد كه به راحتي و در دماي محيط قادر به جذب و وا جذب هيدروژن است. انتقال حرارت اين مخزن نيز از طريق هوا و بدنه صورت مي گيرد.
خلاصه اختراع طراحي وساخت فاصله سنج اولتراسونيك گويا مخصوص نابينايان (عصاي فاصله سنج گويا ) دستگاه مورد نظر با استفاده از امواج مافوق صوت (اولتراسونيك )فاصله خود را تامانع با برد سه متر ودقت دوسانتي متر اندازه گيري مي كند وبعداز اندازه گيري فاصله را به صورت كلمات بيان مي نمايد همچنين اين دستگاه با محوريت ميكروكنترلر فعاليت مي كند وقابل استفاده براي نابينايان مي باشد به همين دليل تلاش شده است كه ابعاد فيزيكي دستگاه حتي الامكان كوچك وقابل حمل ونقل بوده وبا بيشترين مقدار صرفه جويي درمصرف انرژي كار كند . البته دقت اين دستگاه با توجه به حساسيتي كه درنوشتن برنامه به كار گرفته شده است كمتر از مقدار تعريف وبرابر يك سانتي متر وبعضا كمتر ازاين مقدار است همچنين اين دستگا قابليت استفاده دربردهاي بيشتر تا حدود 5 متر را نيز دارا است كه با اندكي تغيير وتقويت بيش تر مي توان به بردهاي بيش ازاين دست يافت
خلاصه طراحي و ساخت دستگاه سيورت اتوماتيك دستگاه سيورت دستگاهي براي اندازه گيري مشخصات هيدروژني مواد جامد همچون هيدريدهاي فلزي، تركيبات كربني، MOF ها و غيره مي باشد. آلياژ هاي جاذب هيدروژن در مخازن هيدريدي فلزي و براي ذخيره كردن هيدروژن مورد استفاده قرار مي گيرد. مشخصات هيدروژني كه دستگاه قادر به اندازه گيري آنهاست عبارتند از: سينتيك جذب و واجذب هيدروژن، ميزان ذخيره سازي هيدروژن، دماي جذب و واجذب هيدروژن، فشار تعادلي و فشار اشباع آلياژ ، بدست آوردن ناحيه تخت در فشار تعادلي، تعيين طول عمر نمونه و تعيين نحوه فعالسازي آلياژ ـ اين دستگاه كه از طريق رايانه كنترل مي شود همزمان با اندازه گيري مشخصات هيدروژني مواد، مشخصات آن را به صورت نمودارهاي گرافيكي و جداول اطلاعات بر روي صفحه نمايشگر نمايش مي دهد. همچنين اين اطلاعات در رايانه ذخيره شده و اطلاعاتي قابل حمل در اختيار كاربر قرار مي دهد. اين نرم افزار اين قابليت را به كاربر مي دهد كه آزمون هاي مختلف را به صورت اتوماتيك، نيمه اتوماتيك و دستي انجام دهد.
خلاصه آلياژ جاذب هيدروژن LaNi5يكي از جاذب هاي هيدروژني است كه به خاطر داشتن شرايط مناسب كاري بعنوان مهمترين آلياژ جاذب هيدروژني تجاري مطرح است. براي ذخيره سازي هيدروژن در اين آلياژ، از اين آلياژ در در مخازن هيدريد فلزي استفاده مي شود. براي توليد اين آلياژ از سيستم هاي ذوب تحت خلاء استفاده شده است. دماي ذوب اين آلياژ 1500 درجه سانتي گراد است.
ستون شتابنده الكترواستاتيكي ساخته شده شامل 12 الكترود فلزي از جنس آلومينيوم و استيل و 11 قطعه سراميكي بين آنها تشكيل شده كه با چسب مخصوصي به يكديگر متصل شده اند. با تقسيم 150 كيلوولت بين الكترودها؛ ذرات باردار تشكيل شده در چشمه يوني، از آن استخراج و با تشكيل باريكه الكترون/يون توسط الكترودها ابتدا كانوني و سپس خنك مي شود بطوريكه پوش باريكه موازي با محور در طول ستون قرار مي گيرد. سپس باريكه توسط الكترودهاي شتابدهنده تا انرژي مورد نظر شتاب خواهند گرفت. اين ستون براي رساندن ذرات به انرژي هاي مورد نظر و انجام واكنش هاي هسته اي استفاده مي شود. بعنوان مثال براي توليد راديوداروها، توليد نوترون ؛ توليد پاره هاي شكافت و غيره. ستون شتاب دهنده تشكيل شده از : 1- 12 الكترود فلزي از جنس آلومينيوم و استيل 2- 11 قطعه سراميكي بعنوان عايق
دستگاه سيورت، دستگاهي براي اندازه گيري مشخصات هيدروژني مواد جامد همچون هيدريدهاي فلزي؛ تركيبات كربني؛ MOF ها و غيره مي باشد. اين دستگاه از 6 عدد شيرفشار بالا، لوله هاي 1/8 اينچ؛ يك عدد فشار سنج ديجيتالي، يك عدد فشارسن عقربه اي، مخزن كاليبره و راكتور تشكيل شده است. براي اندازه گيري مشخصات هيدروژني مواد، نمونه درون راكتور قرارگرفته و پس از فعالسازي به روش حجمي مشخصات هيدروژني از روي تغييرات فشار خونده و اندازه گيري مي شود.
موارد یافت شده: 12