لیست اختراعات با مالکیت
شركت آبتين تنديس ايده سهامي خاص
3 عدد
تنظيم ميزان جريان آب در بسياري از كانالهاي شبكه هاي آبياري و زهكشي به كمك دريچه هاي آن انجام شده و ميزان جريان آب نيز به كمك ادوات پيچيده اندازه گيري سرعت و يا نصب ادوات دبي-اشل در پايين دست دريچه ها و برروي كانالهاي آب انجام مي گردد. در صورتيكه جريان آب در كانالها داري برگشت آب باشد، نصب ادوات دبي-اشل غيرممكن بوده و از سوي ديگر نصب ادوات گران قيمت اندازهگيري سرعت نيز عمدتا به دليل مسائل حفاظتي، وجود آشغال و جلبك در كانالهاي آب از پايداري لازم برخوردار نيست. اين در حالي است كه اگر بتوان ميزان گشودگي دريچه هاي آب در بالادست كانالهاي آب را اندازه گيري نمود به كمك حداقل يك سطح سنج در بالادست دريچه و در صورت نياز يك سطح سنج ديگر در پايين دست دريچه و هندسه دريچه ها و كانال، مي توان براساس روابط هيدروليكي و استاندارد، با دقت هر چه تمام تر اندازه گيري جريان آب را انجام داد. معمولا روشهاي موجود اندازه گيري ميزان باز شدگي دريچههاي آب پر هزينه بوده، و از سوي ديگر به دلايل مسائل حفاظتي از پايداري كافي برخوردار نمي باشد. روش مورد ادعاي اين اختراع استفاده از يك دستگاه اندازه گيري نيرو، يك محافظ قوي و يك فنر متصل به بدنه تا دستك هاي دريچه هاي كشويي (Sluice Cate) يا قطايي (Radial Gate) مي باشد. با باز شدن دريچه ها اين فنر كه در يك لوله از پايين دريچه تا محل نصب ديتالاگر و سنسور اندازه گيري نيرو مهار شده، كشيده مي شود. از رابطه هوك F=KX با اندازه گيري نيروي فنر و داشتن ثابت فنر (K) مي توان ميزان بالا و پايين رفتن دريچه را محاسبه كرد. سپس به كمك رابطه هيدروليكي روزنه Q=ab√2ga مي توان دبي كانال را به دقت اندازه گيري كرد. a)ميزان گشودگي، b عرض كانال، gگرانش، Q دبي) البته اين فرمول در استاندارد بسته به شرايط بهره برداري از كانال، بهينه سازي شده كه از آن فرمول استفاده مي شود. در صورت استفاده از اين ابزار توسعه ادوات پايش دبي در كانالهاي آب سرعت گرفته زيرا به لحاظ نصب، راه اندازي، هزينه، حفاظت از ادوات الكترونيكي و پايداري نسبت به روشهاي متداول كنوني از مزاياي بيشتري برخوردار مي باشد. اين ادوات در صنايع آب و فاضلاب، شبكه هاي آبياري و زهكشي و محيط زيست داراي كاربردهاي فراواني مي باشند.
روشهاي متداولي براي اندازه گيري عمق و سطح آب وجود دارد. از اين روشها مي توان از حسگرهاي فشاري، شافت اينكودر، حسگرهاي اولتراسونيك مي توان نام برد. مبناي روش پيشنهادي ارائه شده، استفاده از قانون ارشميدس در مايعات مي باشد. براساس قانون ارشميدس هر گاه جسمي در آب غوطه ور شود به ميزان حجم آب جابجا شده جسم سبكتر يا سنگينتر مي گردد. بر همين اساس اگر بتوان يك استوانه سنگين تر از آب را با سطح مقطع ثابت در آب غوطه ور نمود با نصب يك سنسور وزن در بالاي استوانه، با تغيير ارتفاع آب مي توان تخمين زد كه چه حجمي از آب جابجا شده و وزن حجم آب جابجا شده مبناي بسيار مناسبي براي تغيير ارتفاع آب مي باشد. از اين روش را مي توان براي اندازه گيري سطح آب در چاههاي پيزومتر، لوله هاي آرامش رودخانه ها، كانالهاي باز و مخازن آب بهره گيري نمود.
اين دستگاه يك نوع كنتور آب و مايعات در لولهها بوده كه با استفاده از روش شاخص- نيرو، اندازهگيري و تله متري جريان در پمپها و لولههاي آب و مايعات را انجام ميدهد. بر اساس استاندارد، كنتورها ميبايست جريان پمپ را در دامنه اي از جريان به دقت اندازهگيري كنند در حالي كه در اغلب مواقع، جريانهاي بهرهبرداري پمپ در حدود جريان قابل انتظار آن ميباشد. تامين دقت كنتورها باعث پيچيدگي و افزايش هزينههاي كاليبراسيون آنها شده، از سرعت توسعهي اين ادوات ميكاهد. براي حل اين مشكل با قراردادن مانع كوچكي در مقابل جريان مايع در لوله آبده پمپ، ميتوان به كمك يك سنسور، تنها با اندازهگيري نيروي شاخص متناظر با جريان پايهي پمپ و به كمك يك رابطه بين نيروها و جريانهاي ديگر و مستقل از قطر لوله، جريان پمپ را بدون نياز به كاليبراسيون، به دقت اندازهگيري كرد كه به آن اندازهگيري شاخص - نيرو اطلاق شده است.
موارد یافت شده: 3