لیست اختراعات با مالکیت
شركت تعاوني توليدي و توزيعي گاوداران صنعتي شفا شير توس تعاوني
1 عدد
بذر كتان حاوي سطوح بالاي آلفالينولئيك اسيد است. تغذيه دانهي كتان فرآوري شده به شيوه ابداعي به گاوهاي شيري غلظت اسيدهاي چرب كوتاه زنجيره و متوسط زنجيره را در چربي شير و گوشت كاهش و غلظت اسيدهاي چرب بلند زنجيره و از جمله اسيدهاي چرب امگا ۳ را افزايش مي دهد. فرآوري بذر كتان براي جلوگيري از نقش مخرب ميكروارگانيسم هاي شكمبه بر اسيدهاي چرب غير اشباع و از جمله امگا ۳ اهميت فراوان دارد. فرآوري ابداعي انجام شده بر روي دانه ي كتان شامل آسياب نمودن، ميكرونيزه كردن و جذب روغن با نشاسته است كه سبب توليد محصولي مي گردد كه در شكمبه نشخوار كنندگان، كمتر تحت تأثير بيو هيدروژناسيون توسط ميكروارگانيسم ها قرار مي گيرد و محتواي اسيدهاي چرب امگا ۳ آن در روده كوچك در اختيار دام قرار ميگيرد. با افزودن ۸/۲كيلوگرم بذر كتان فرآوري شده به شيوهي ابداعي به خوراك گاوهاي شيرده، غلظت اسيدهاي چرب امگا 3 در شير به ۴/۲تا ۳ برابر افزايش يافت. غلظت اسيدهاي چرب امگا ۳ موجود در شير گاو، ۳۵۰ ميلي گرم در هر كيلوگرم است كه با روش ابداع شده در اين تحقيق و تغييرات صورت گرفته در نوع جيره غذايي گاو، اين غلظت به ۸۴۰ ميلي گرم در هر كيلوگرم شير رسيده است. بدين ترتيب مصرف روزانه ۳۰۰ ميلي ليتر شير يا ساير فرآورده هاي لبني غني از امگا۳ توليد شده به شيوه ابداعي، بيست و پنج درصد از نياز بدن را تأمين مي نمايد و تأثير بسزايي در پيشگيري و درمان بسياري از بيماري ها دارد.
موارد یافت شده: 1