لیست اختراعات با مالکیت
شرکت بهار رز چناران نوع شخص حقوقی: سهامی خاص
1 عدد
به كار بردن بسياري از غذاداروهاي نامحلول در آب و استفاده از آنها در فرمولاسيون هاي بر پايه آب و حفظ پايداري آن چالش عمدهاي براي صنايع غذايي و صنايع وابسته مي باشد. هدف اصلي اختراع غني سازي آب پرتقال با روغن كتان (به عنوان منبعي سرشار از امگا3) درون پوشاني شده در ساختار نانوليپوزوم است. نتايج نشان دادند نانوليپوزوم حاوي روغن كتان داراي پايداري قابل توجهي است به گونه اي كه ديواره ليپوزومي توانسته اثر حفاظتي بر روغن كتان به عنوان تركيبي زيست فعال در طي نگهداري بگذارد. همچنين ميزان رهش نانوحامل در شرايط شبيه سازي شده معده و روده به ترتيب كم تر از 30 درصد و حدود 80 درصد بدست آمد كه اين ويژگي مطلوبي براي محصولات خوراكي مي باشد. بررسي ارزيابي حسي نشان داد زماني كه آب پرتقال حاوي 20 درصد از نياز روزانه امگا3 باشد، از لحاظ طعم خنثي بوده و منجر به تغيير پذيرش محصول آب پرتقال نگرديد؛ از طرفي اين نوشيدني پايداري اكسايشي قابل توجهي درطي نگهداري دارد. روش ارائه شده مي تواند روشي نويد بخش، دوست دار محيط زيست و مناسب براي جايگزين كردن حلال هاي آلي سمي در فرآيند سنتز نانوحامل غني از امگا3 باشد. همچنين با توجه به حلاليت مطلوب نانوليپوزوم حاوي روغن كتان تهيه شده در محيط هاي آبي و حفظ پايداري آن، مي توان از آن در فرمولاسيون هاي بسياري از مواد غذايي و نوشيدني استفاده كرد و از ويژگي هم افزايي اثرات سلامتش بخش روغن كتان به عنوان منبعي غني از امگا3 و همچنين ساير تركيبات آن نظير توكوفرول، استرول و ليگنان ها در كنار يكديگر بهره برد.
موارد یافت شده: 1