لیست اختراعات با مالکیت
شرکت تحقيقاتي مهندسي كاوش نوين سپنتا سهامي خاص
4 عدد
جهت اصلاح ساختار و سطوح با استفاده از UV و اوزن وهمچنين ضدعفوني كردن ن واستريل سطوح بويژه تجهيزات پزشكي (ذندان پزشكي. چشم پزشكي لوازم جراحي) اين دستگاه استريل ابزار، سطوح و اصلاح كننده خواص باUV و اوزن UV/OZONE طراحي وساخته شد. در اختراع انجاه شده لامپ هاي uvc موجود در بازار كشور استفاده شد كه توان مصرف پاييني دارند و چون ميزان توليد اوزن اين نوع لامپ ها پايين تر است ، سيستم طوري طراحي شد كه از طريق ورودي تعبيه شده مي توان گاز ازن را به دستگاه تزريق نمود. اوزن تزريق شده با اشعه UV دستگاه باعث اكسيداسون سطوح مي شوند. بدنه دستگاه از جنس استيل ٣٠۴ مقاوم در برابر اكسيداسون اوزن انتخاب شد. نگهدارنده نمونه وابزار به صورت كشوثي است صفحه كف كشو دستگاه قابليت تغيير ارتفاع از 1 الي 4 سانتي متر را دارد. لامپ بكار رفته در دستگاه به تعداد ۵ عدد، U شكل با توان ا ا وات جمعا ۵۵ وات ساخت شركت فيليپس است . جهت ايزولاسيون و جلوگيري از نشت اوزن درب كشوثي با لاستيك نرم ضخامت 5ميليتر آب بندي شده است. ار ورودي دستگاه مي توان گاز اكسيژن و اوزن تغذيه شود.
خلاصه توليد پارچه هاي آبگريز با استفاده از تابش ميكروويو با توجه به رايج شدن بحث صرفه جويي در مصرف انرژي و جلوگيري از آلودگي محيط زيست و همچنين پيشرفت هاي چشمگير در صنعت نساجي، جايگزيني روش هاي قديمي گرمادهي (گرمادهي از طريق هدايت جابجايي و تشعشع) با انرژي ميكروويو از اهميت ويژه اي برخوردار است. در آبگريز پارچه با تركيبات فلورينه به روش معمول، پس از آغشته سازي پارچه با محلول حاوي ماده شيميايي ضد آب و پد كردن بايستي ابتدا كالا در يك مرحله خشك شود و سپس عمليات با استفاده از گرماي خشك در دماي بالا صورت گيرد. در به كار بردن اين مواد در روش معمول نياز به دو مرحله جداگانه خشك كردن و پخت در يك مرحله و در زمان بسيار كوتاه صورت مي گيرد. به اين ترتيب هم در مصرف انرژي وهم در زمان صرفه جويي خواهد شد. استفاده از تابش ميكروويو براي آبگريزكردن پارچه ها مزاياي زيادي نسبت به روش معمول آبگريز كردن يعني پد خشك ـ پخت دارد. مهمترين مزيت آن اين است كه دو مرحله خشك و پخت در يك مرحله و به صورت همزمان انجام خواهد شد. علاوه بر اين در گرمايش از طريق ميكروويو بر خلاف استفاده از گرماي خشك، توليد گرما در درون توده منسوج صورت مي گيرد و به همين دليل گرماي دروني منسوج بيش از گرماي سطحي آن است و در نتيجه كمتر دچار مشكلاتي مثل فوق خشك شدن و يا مهاجرت ماده رنگي كه در روش معمول خشك شدن اتفاق مي افتد مي شود. استفاده از ميكروويو يك روش بسيار مناسب ساده و كم هزينه مي باشد كه به خاطر سرعت عمل بسيار بالاي اين امواج، صرفه جويي در زمان را نيز به دنبال دارد. علاوه بر اين استفاده از انرژي ميكروويو هيچ گونه آلودگي را در محيط زيست ايجاد نمي كند. نتايج مشخص مي سازند كه مي توان انواع پارچه ها را با كيفيت بالا و قابل مقايسه با روش معمول پد خشك ـ پخت آبگريز كرد.
خواص سطح مواد در بعضي موارد كاربردي داراي نقش مهمتري نسبت به خصوصيات كلي كالا مي باشد و از طرف ديگر، امروزه جايگزين كردن روش هاي معمول شيميايي در محيط آبي با پروسه هايي كه ميزان الايندگي آن ها صفر و يا ناچيز است يكي از اولويت هاي صنايع مي باشد. بنابراين جايگزيني روش هاي معمول شيميايي با روش هاي خشك از مزيت هاي خاص خود به ويژه براي محيط زيست برخوردار مي باشند. بنابراين اصلاح خواص سطحي مواد پليمري، الياف و منسوجات با استفاده از تابش همزمان UV و گاز ازون مدنظر قرار گرفته است. در حالي كه امكان تميز و ضدعفوني كردن سطوح با اين سيستم نيز مسير مي باشد. با استفاده از ازون و تابش ماوراء بنفش به طور همزمان امكان اكسيداسيون سطح مواد با راندمان بالا ميسر مي شود. در اين روش خشك اصلاح سطح، با استفاده از تابش UV در طول موج هاي كوتاه و گاز ازون امكان تميز كردن و اصلاح جامدات در حد مولكول هاي سطحي به وجود مي آيد. با اين روش امكان زدودن و پاك كردن لايه هاي نازك مواد آلي با راندمان بالاتر نيز وجود دارد اما زمان عمليات بايد متناسب با مقدار و ضخامت آلودگي ها انتخاب شود. بر اثر اكسيداسيون سطحي حاصل مشخص گرديد كه چسبندگي مواد بر روي پلاستيكها، فلزات، مواد غيرآلي و انواع پارچه ها، فيلم هاي پليمري افزايش يافته و كيفيت پوشش كاري سطح ارتقاء مي يابد. از جمله كاربردهاي اين روش ها مي توان ارتقاء قابليت خيس شوندگي سطوح هيدروفوب، و بهبود رنگ پذيري، براقيت، قابليت چاپ، ثبات ابعادي كالاهاي نساجي و امكان ضدعفوني كردن سطوح به ويژه تجهيزات پزشكي (دندان پزشكي؛ چشم پزشكي؛ لوازم جراحي) را نام برد.
موارد یافت شده: 4