لیست اختراعات با مالکیت
عليرضا صلابت
6 عدد
در اين اختراع نانوكلوئيد آبي، پايدار و زيست سازگار طلا از تلفيق ويژه بيوسنتز توسط آمينو اسيد فنيل لانين در سيستم ميكروامولسيوني با فرمولاسيون كاملاً زيست سازگار متشكل از اسيد چرب ايزوپروپيل مريستات سورفكتانت كاتيوني سبز تترااكتيل آمونيوم برمايد و محلول آبي نمك طلا تتراكلروآئوريك سه به تشكيل و سپس احيا يونهاي طلا توسط آمينواسيد انجام گرفت. آمينواسيد نه تنها باعث توليد وايجاد نانوذرات طلا ميشود بلكه باعث پوشش نانوذرات و افزايش پايداري، مونوديسپرسيتي، و انحلال نانوذرات در سيالهاي آبي با افزايش خصلت آبدوستي نانوذرات ميشود. سورفكتانت تترااكتيل آمونيوم برمايد با ايجاد يك كمپلكس پايدار و قوي از طريق برهمكنش ميان يونهاي AuCl4 و گروههاي كاتيوني [(CH3(CH2)7]4N+ سورفكتانت شرايط پايداري در ايجاد نانوذرات با كنترل سايز و مورفولوژي فراهم ميكند كه باعث توزيع سايز يكنواخت و مونوديسپرسيتي نانوذرات ميشود. در ادامه نانوذرات طلاي عامل دار شده با آمينواسيد در بافر فسفات سالين تازه تهيه شده و با واكسن مورفين جهت ايجاد يك سيستم رسانش دارويي كانژوگه شد. توسط ژل الكتروفوز پلي آكريل آميد (SDS-PAGE) پايداري سيستم دارويي نوين بررسي و نتايج نشان داد كه نانوذرات طلاي پوشش دار شده در بافر با مورفين كانژوگه شده است. نتايج ارزيابي سميت نانوذرات با استفاده از رنگ MTT در سلولهاي Hela cells و MCF-7 با اندازه گيري طول موج فرمازان ايجاد شده در طي متابوليسم سلولي و تعداد سلولهاي در دسترس تعيين و عدم سميت نانوذرات و زيست سازگاري اين سيستم ويژه تأييد شد.
در اين اختراع نانوكامپوزيت ويژه، زيست¬سازگار و محلول در آب پلي¬پيرول-نقره با ساختار مهندسي هسته–پوسته (هسته نانوذرات ¬نقره –پوسته پليمري) در سيستم ميكروامولسيوني دوگانه آب/روغن و روغن/رآب تهيه¬¬شده¬است. ابتدا نانوذرات نقره در سيستم ميكروامولسيون آب/پيرول در نانومايسلهاي سورفكتانت كاتيوني ستيل¬تري¬متيل¬آمونيوم¬برمايد (CTAB) توسط احيا سبز با آمينواسيد فنيل¬آلانين تهيه و ميكروامولسيون حاوي نانوذرات نقره به¬عنوان فاز غيرقطبي به محلول آبي CTAB جهت تشكيل ميكروامولسيون (نقره نانوذرات حاوي پيرول)/آب اضافه و پليمريزاسيون پيرول توسط كلريدمس.دوآبه با كوپلينگ α-α به-منظور تشكيل پليمر خطي و نانوكامپوزيت محلول در آب صورت گرفت. نانوكامپوزيت ويژه توسط تكنيكهاي TEM، XRD، FT-IRو XPS مشخصه¬يابي و نتايج TEM حاكي از مونوديپرسيتي نانوذرات پلي¬پيرول–نقره و دوز پايين نقره با XPS تأييد شد. كاربرد كاتاليستي نانوكامپوزيت در واكنش كاهش پارانيتروفنول به پاراآمينوفنول توسط كاهنده سبز سديم¬بور¬هيدريد انجام شد. خواص آنتي¬باكتريال بر روي دو سويه باكتري گرم مثبت و منفي توسط روش كربي-باير و ميكروپليت¬دايلوشن با رنگ MTT و تعيين MIC و MBC انجام شد. عدم سميت نانوكامپوزيت توسط رنگ MTT بر روي رده سلولي فيبروبلاست L929 توكستوسيته پايين نانوكامپوزيت را تأييد كرد. تست سميت بر روي رده سلولهاي سرطاني Hela cells و MCF-7 انجام و نانوكامپوزيت به-واسطه توليد گونه¬هاي¬اكسژن¬فعال به¬طور منحصربه¬فردي باعث تخريب سلولهاي سرطاني مي¬شود. نتايج حاصل از تست خوردگي افزايش مقاومت خوردگي نانوكامپوزيت هادي را در مقايسه با نانوذرات¬نقره بالك تأييد نمود. در ادامه نانوكامپوزيت از پايداري بالايي برخوردار است و مي¬تواند طي دفعات مكرر به¬طور پيوسته مورد استفاده قرارگيرد. توليد آسان، صرفه¬اقتصادي و پايداري خوب باعث افزايش پتانسيل صنعتي¬شدن اين محصول در زمينه¬هاي مختلف صنعتي و پزشكي مي¬شود. بنابراين پوشش پليمري نه تنها باعث كاهش فعاليت نانوذرات نقره نميشود بلكه باعث محافظ نانوذرات نقره نيز ميشود.
در اين اختراع براي اولين بار با استفاده از سورفكتانت غير يوني پلي¬اكسي¬اتيلن سوربيتان منو اولئات،سوربيتان منو اولئات اتوكسيلات (تويين 80) به عنوان بخش آمفيفيل در تشكيل نانوراكتورهاي ميسلي در سيستم ميكروامولسيوني آب در روغن متيل متاكريلات، نانوكامپوزيت پليمري هيبريدي پلي¬متيل متاكريلات/اكسيد تيتانيوم-نقره تيتانيوم PMMA/TiO2-Ag تهيه شده است. استفاده از سورفكتانت تويين 80 به دليل ايجاد انتقالات *π→π به واسطه پيوند دوگانه خود در شاخه آب¬دوست كه در بخش قطبي مايسلي در سيستم ميكروامولسيوني قرار مي¬گيرد باعث حساس¬شدن نانوذرات اكسيد تيانيوم تحت تابش مرئي مي¬شود. از طرف ديگر در حضور مقادير بسيار اندك از نانوذرات نقره كه طي يك روش پيوسته و تك مرحله¬اي از همان ابتدا با احياي سبز توسط عصاره رزماري در سيستم ميكروامولسيوني ايجاد ميشوند، محدوديت بازتركيب حامل¬هاي بار (الكترون-حفره) توليد شده در طي فرآيند فوتوكاتاليستي نور مرئي كاهش و اين امر سبب افزايش بازده كوانتومي نانوكامپوزيت فتوكاتاليست پليمري مي¬شود. نانوكامپوزيت تهيه شده در اين اختراع توسط تكنيك¬هايي همچون UV-Vis (DRS)، TEM، FT-IR و XPS مشخصه¬يابي شدند. كاربرد فتوكاتاليتيكي نانوكامپوزيت تهيه شده در تخريب فتوكاتاليتيكي رنگدانه آنيوني اسيد¬بلو 92 و همچنين خواص آنتي باكتريال بر روي دو سويه گرم مثبت استافيلوكوكوس اورئوس و گرم منفي اشرشياكلي و همچنين قارچ كانديدا آلبيكنس ارزيابي شد. نتايج نشان داد نانوكامپوزيت از خواص فتوكاتاليستي مناسبي برخودار است و به دليل پايداري نانوكامپوزيت ميتواند طي دفعات مكرر مورد استفاده قرار گيرد. نانوكامپوزيته تهيه شده به دليل شرايط تهيه و بكارگيري آسان و كم هزينه از پتانسيل صنعتي شدن شايان توجهي برخوردار است.
در اين اختراع فيلتركارتريج نوين و زيست¬سازگار با يك اثر هم¬افزايي جذب-فتوكاتاليست بر اساس نانوكامپوزيت هيبريدي پليمري حاوي نانوذرات اكسيد¬تيتانيوم دوپه¬شده با كربن تهيه شده¬است. نانوكامپوزيت هيبريدي شبكه¬اي¬شده پلي¬متيل¬متاآكريلات/اكسيدتيتانيوم-كربن (Cross-linked PMMM/C-TiO2) در سيستم ميكروامولسيوني تك¬مرحله¬اي حاوي مقادير اندك نانوذرات C-TiO2در حضور عامل ايجاد¬كننده اتصالات¬عرضي اتيلن¬گليكول-دي¬متيل¬آكريلات تهيه و توسط تكنيكهايي همچون DRS، TEM، FE-SEM/EDX، SEM و XPS مشخصه¬يابي شد. در ادامه فعاليت فتوكاتاليتيكي فيلتر¬كارتريج در حذف-تخريب رنگدانه متيلن¬بلو تحت تابش مرئي با تعيين ميزان اكسيژن¬خواهي¬شيميايي (COD) بررسي شد. ميزان توليد گونه¬هاي اكسيژن فعال (ROS) در طي فرآيند فتوكاتاليستي و تعيين خواص ضد¬ميكروبي توسط يك پروب فلورسنت و قدرت نفوذ آنها به جداره باكتري از طريق اندازه¬گيري ميزان آزادسازي LDH محاسبه و بررسي شد. به¬دليل ويژگيهاي ارزشمند روش ميكروامولسيوني در تهيه نانوساختارها كنترل سايز، توزيع و مونوديسپرسيتي خوبي از نانوذرات كروي C-TiO2در بافت پليمري شبكه¬اي¬شده حاصل ميشود كه اين امر سبب افزايش (1) قدرت اثر سينرژيك جذب-فتوكاتاليست در نانوذرات C-TiO2 و افزايش پتانسيل نفوذ آلاينده به نانوكامپوزيت ميشود. (2) افزايش نسب سطح به حجم نانوذرات كه باعث افزايش ضرفيت جذب تابش¬مرئي و در نهايت بازده كوانتومي فتوكاتاليستي ميشود و محدوديت بازتركيب مجدد حاملهاي بار كاهش مييابد. نتايج XPS پايداري نانوكامپوزيت در برابر آلاينده و (ROS) توليدشده در فرآيند فتوكاتاليستي را تأييد و نشان داد كه نانوكامپوزيت هيبريدي از پايداري بالايي در استفاده طولاني مدت در تصفيه پساب داشته و ساختار خود را از دست نميدهد. از آنجايي كه نانوذرات دربافت پليمر محصورند هيچگونه خروج نانوذرات از نانوكامپوزيت وجود ندارد بنابراين از افت فعاليت فتوكاتاليستي و ريسكهاي زيست¬محيطي مبني بر ورود نانوذرات به اكوسيستم جلوگيري ميكند.
اختراع حاضر در ارتباط با سنتز نانوكاتاليستي از پلاتين با مورفولوژي ويژه است كه منجر به افزايش فعاليت اين نانوكاتاليست شده است . مشكل فني و راه حل : پلاتين به شكل گسترده براي حذف تركيبات آلي مضر و پايدار در آب مورد استفاده قرار گرفته است. كاربردهاي گسترده از فلز پلاتين و كمبود منابع طبيعي آن باعث افزايش قيمت اين فلز در سالهاي اخير شده است. در اختراع حاضر ما توانستيم تا با انتخاب روشي مناسب سنتز نانوكاتاليست پلاتين با مورفولوژي ويژه را به منظور افزايش قدرت تخريب آلاينده هاي موجود در آب انجام دهيم. در اين اختراع توانستيم نانوكاتاليست مورد نظر را سريع، آسان، با صرفه ي اقتصادي و با مورفولوژي ويژه تهيه كنيم كه در نتيجه فعاليت كاتاليستي آن افزايش يافته است.
خلاصه اختراع در پرونده مربوطه يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود
موارد یافت شده: 6